Kesäkinkku · Kuntosali · Treeni · Yleinen

Hikikinkun hermostuttava pepputreeni

You wanna die?

You wanna die during a leg day?

You must try this!

WP_20150321_001

 Hommahan lähtee siitä, että pepputreeni menee helposti reisille, jos takapuoltaan ei hermota kunnolla. Se on minulla ollutkin ongelmana, joten nyt viikottain teenkin kiduttavan pitkäkestoisen treenin, jonka tarkoitus on nimenomaan herättää takamukseni henkiin, jotta sitten painollisesti raskaammat jalkapäivät  menee sinne minne pitääkin. Eli päin persettä.

Ihan aluksi supersarjana tehdään kolmea liikettä:

4×30 Kuminauhakävelyä (ottaa pakaroiden sivulle hyvin)
4×25 pakararutistusta (esim. jumppapallon päällä)
4×20 sumokyykky (esim. kahvakuulan kanssa)

Liikkeet tehdään siis putkeen  mahdollisimman lyhyillä tauoilla. Tässä vaiheessa itse olen jo usein luovuttamispisteessä, etenkin sumokyykyssä. Siinäkin toistomäärä on niin suuri, ettei kovin isoja painoja kannata ottaa mukaan, että tekniikka pysyy hyvänä. LAATU ENNEN MÄÄRÄÄ JA PURISTUS TAKAPUOLELLA!

Kun tuosta on selvitty hengissä, niin vuorossa on sitten pari hieman voimallisempaa treeniä

5×20 Askelkyykkykävely (from hell)
5×25 Lantionnosto smithissä (tai tangolla)

Varaudu tarpeeseen itkeä. Askelkyykkykävelyssä yleensä kannan mukanani kahta kahvakuulaa, mutta usein viimeiset sarjat teen ihan oman kroppani lievästi lihavalla painolla ja sekin repii paikat ihan tarpeeksi.

Joko riittää? EI RIITÄ! Nyt on lopputapon aika!

3×25 penkillenousua (ja siis 25 toistoa per jalka)
10×10 Kyykkyhyppyä (cry bitch!)

Joka kerta olen meinannut lopettaa ennen kyykkyhyppyjä, koska ”rajansa kaikella”. Yleensä ne hypyt ovat myös aika säälittäviä. Mutta voittajafiilis on valtaisa, kun nuo hypyt on saatu tehdyksi!

Ja lupaan ja vannon, että seuraavana päivänä takapuolessa tuntuu enemmän kuin koskaan ennen. Treeni vie aikaa ja on kuluttava, joten siihen kannattaa katsoa sellainen päivä, jolloin on oikeasti virtaa! Ja tärkeintä ei ole painojen määrä, vaan nimenomaan se tuntuma siellä pakaroissa.

Itse teen nyt kaksi jalkapäivää viikossa ja toinen onkin sitten painollisesti raskaampi, toistomäärät pienempiä ja tavoitteena kasvattaa sitä takaosastoa. Voin senkin tänne erikseen rustata! Jos näillä ei saada kesäpeppua aikaiseksi, niin ei sitten millään.

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA

BLOGLOVIN’ BLOGILISTA INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK | VLOGIA

16 thoughts on “Hikikinkun hermostuttava pepputreeni

 1. Pitäiskö mun lähtee testaa samoja pepputreenejä kun sä koska mun on ongelma juuri se että jalkapäivä menee reisille. Nytkin luulin tehneeni hyvän treeenin pepulle ja auta armias kun on reidet niin perkuleen kipeänä! Toki sinne takalistoonkin ottaa, mutta se on sivuseikka kun reidet nii hellänä. ..mielellään luen siitä toisestakin jalkapäivästä :)

  Tykkää

  1. Joo, mulla ollut samaa ongelmaa! Toki tämäkin ottaa reisiin (etenkin askelkyykkykävely) mutta suurin osa liikkeistä on puhtaasti vaan pakaroille ja se on musta auttanut löytämään oikeat lihakset myös niissä isoissa perusliikkeissä (kyykky/prässi) :)

   Tykkää

 2. Yks sana: HULLU. :D alko sattumaa ku luinki! Onneksi mulla tuntuu kyykyt ja muut perseessä niinkuin pitääkin niin ei tartte tämmösiä hullutuksia.

  Hullu.

  Tykkää

 3. Tää menee testiin niiltä osin kun polvet kestää (ei varmaan noita hyppyjä), täytyy siihen tilalle keksiä joku muu rääkki sitten vielä :)

  Tykkää

 4. Kiitos vaikuttaapa hyvältä! Ehdottomasti menee tämä ”tappo” testiin:D onko viimesetkin liikkeet tarkoitus tehdä supersarjoina (askelkyykkykävely+lantionnosto ja askellus penkille+tasahyppy) kahtena settinä vai normaalisti lyhyillä tauoilla?

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.