Yleinen

Riihimäen tatuointitarinat

Kävin Wilhelmin kanssa HelsinkiInk-tatuointimessuilla muutama viikko takaperin. Olin suunnitellut jo fuksivuoteni eräällä psykologian luennolla tulevan niskatatuointini, mutta seitsemän vuotta siinä meni, ennen kuin tosissani aloin harkita sen ottamista. Välillä olin miettinyt muita vaihtoehtoja, mutta aina palasin alkuperäiseen kuvaan ja paikkaan ja tiesin, että sen ottamista en voisi katua.

Tatuointimessuilla en uskaltanut ehdottaa kenellekään itseäni asiakkaaksi ja siellä syödessäni googlettelin hieman Riihimäen tatuointipaikkoja. Sattumalta silmääni sattui OmenArt Tattoo Studion etusivulla oleva ilmoitus liukuhihnalauantaista. Maksimissaan 5cm kokoisin tatuoinnin saisi 50 eurolla.

OMG. Tuonne. Ehkä.

En laittanut etukäteen mitään viestiä, sillä halusin mennä fiiliksen mukaan. Yksi ilta piirtelin paperille yli kaksikymmentä luonnosta tatuoinnistani, kunnes yksi osui nappiin. Tuon lehtiön kanssa sitten lähdin lauantaina kävelemään kohti Riihimäen keskustaan. Tatuointipaikan edessä vielä arvoin, mutta sitten kiikuin portaat ylös. Ja päädyin jonossa neljänneksi. Heti perääni asteli uusia ihmisiä, niin enpä enää kehdannut poistuakaan paikalta.

”Nyt mennään”, tekstasin kavereilleni ja WhatsAppasin jännityksestä soikeana arviolta 50 toinen toistaan kirjoistusvirheellisempää viestiä.

Kävin ostamassa naapurikampaamosta violettia suoraväriä ja jatkoin odottamista. Puolen tunnin päästä ovet avattiin, lisäsin nimeni listaan, allekirjoitin sopimuksen ja istuin alas kuuntelemaan surinaa. Ja jännittämään. Omaa tatuointivuoroani odotin kuta kuinkin puoli tuntia ja siinä ohi mennen respassa oleva työntekijä puhtaaksipiirsi kuvani ja teki siitä sen… sen iholle laitettavan :D

No. Siinä sitten paikan tatuoija Outi huuteli  nimeäni ja leppoisin mielin kävelin tuoliin istumaan. Myönsin, että edessä on ensimmäinen tatuointini. Outi kysyi, haluanko kuvasti täysin mustan, mutta lopulta päädyin, että tehdään vain ääriviivat ja sisälle varjostusta. Senhän saa halutessaan myöhemmin vetää kokonaan mustaksi jos haluaa. Onneksi kohdalleni sattui harvinaisen rauhallinen ja seesteinen tyyppi, niin jännitys ei missään vaiheessa oikein iskenyt päälle.

Ja sitten ei kuin surrrurrurr.

Sattuiko?

Ei oikeastaan. Totta kai irvistelin, mutta muistutin itseäni, että kun jäin henkiin kierukan laitosta, niin tästä selviän heittämällä. Tatuoiminen tuntui kutakuinkin rapsuttelun ja epiloinnin sekoitukselta. Välillä tuntui siltä, kun viilleltäisiin partaterällä, mutta sekin viiltävä kipu oli sen verran ”siistiä” ettei tehnyt kipeää. Pahimmat paikat eivät olleet yllättäen nikamien päällä vaan tuolla ylhäällä hiusrajassa. Jokin hermo kai siellä meni, että välillä tuntui alaselässä asti väristyksiä :D Lisäksi tatuointini oli niin nopeasti tehty, ettei siinä ehtinyt tuskastua. En epäile yhtään, etteikö isompia tehdessä jossain välissä ala tehdä mieli purra jotain ja huutaa, mutta pienempiä kuvia on turha jännittää (paikasta riippuen).

Kokemus oli kaikin tavoin positiivinen ja miellyttävä, ja lopputulos on täydellinen <3 Liukuhihnailusta huolimatta koin saavani tatuoijan täyden huomion ja panostuksen (kuten kuuluukin) ja jälki on tarkkaa. Suosittelen kyllä jos satutte Riihimäellä tai sen lähellä olemaan. Seuraava liukuhihnalauantai todennäköisesti on vasta loppuvuodesta tai ensi keväänä :D Kannattaa tykkäillä paikan FB-sivusta, niin ei mene silmien ohi!

Mitä seuraavaksi?

Tiina-poroni sarvi nilkkaan. Senkin olen tiennyt jo viisi vuotta, mutta saa nähdä koska sen saa aikaiseksi. Ei varmaan tänä vuonna kuitenkaan :D Sitten jonkinsortin kissa toiseen nilkkaan tai kylkeen ja jonkinsortin kettu kans jonnekin. Ehkä. Ainoa varma on tuo sarvi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä toi meinaa?

Tatuointini on kunnon narsisti-tatuointi. Siinä siis nimikirjaimeni J ja S muodostavat Y-kirjaimen, joka on ollut ”oma kirjaimeni” jo ala-asteelta. Lähinnä siitä syystä, että olen saanut muistuttaa aina opettajia ja pappaani, että nimeni on JennY eikä Jenni. Tatuointi tulee kuitenkin aina olemaan osa minua ja mietin pitkään, että haluan, että minun tatuointini myös kuvastavat minua, koska olen oman elämäni tärkein ihminen ja minun nyt vaan pitää kelvata itselleni tällaisena kuin olen. Be You. Uskon, että kaikki tatuointini (jos niitä lisää tulee) jatkavat tätä samaa itsekeskeistä linjaa. Poronsarvi kuvastaa syntyperääni ja sukuani, kissa ja kettu taas symboloivat niitä piirteitä, mitä minussa on ja mitä itseeni haluan. Niskatatuointi taas ylimpänä kertoo sen yksinkertaisen asian, että  kuka minä olen. Olen J.S. tai lyhyemmin Y.
En usko, että tulen koskaan ottamaan esimerkiksi muistotatuointia, vaikka ymmärrän täysin sen, miksi niitä otetaan. Ainoat ihmiset, jotka iholleni päätyvät tulevat todennäköisesti olemaan omia lapsiani, jos luoja niitä suo.

Millaisia tarinoita teidän tatuoinneilla on? Linkittäkää myös mahdollinen blogipostaus siitä! Rrrrakastan tatskatarinoita!

P.S. Kävin tarinoimassa Punttimimmin blogiin! Lukaiskaapas se vieraspostaus TÄSTÄ!

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGILISTA INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK | VLOGIA

One thought on “Riihimäen tatuointitarinat

  1. Mun eka tatuointi on otettu Kotkan Meripäivillä jossakin rekassa. Ihan hirveää ajatella nyt että olen sellaista mennyt tekemään. Perus lintu olkapäähän. Sitten tuli perhe. No 2 lintua lisää (=lapset) tuohon vanhan harakan viereen (oikeasti se taitaa olla haarapääsky). Samalla kertaa tuli molempiin nilkkoihin kissan pää (ääriviivat), missä on sisällä ko. kissan nimikirjain. Toisessa P ja toisessa B. No sitten seuraava askel oli ottaa syksyn lehtiä (rrrrakastan syksyä) olkapäihin. Ensin vasempaan olkapäähän lintujen ympärille lehtiä tiettyyn muotoon, toisella kertaa oikeaan olkapäähän 3 lehteä (äiti, sisko ja siskontyttö). Siinä ne…. nyt on haaveissa että ne lehdet yhdistyisi tuolta yläselän puolelta…

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.