Aivopesu-dieetti · Kesäkinkku

Hyvien päätösten viikko

Lakot ja kieltäytymiset. Ne on kyllä testattu.

Vahva päätös syödä VAIN sitä, tätä tai tuota.

Sekin on testattu.

Yhteinen asia noilla päätöksillä on se, että ne eivät ole kohdallani pitäneet. Jostain syystä en nyt saa itseäni lakkoon enkä noudattamaan tiettyjä ohjeita. Jostain syystä kapinoin, kiertelen, sorrun ja soimaan.

IMG_0475

Päätinkin tänään aloittaa ihan uudenlaisen asenteen harjoittelun. Mitä jos en keskitykään siihen, mitä saan syödä ja mitä en saa syödä? Mitä jos annan itselleni luvan syödä ihan mitä vain haluan.

Yhdellä ehdolla.

Minun pitää pystyä tekemään valintani tietoisesti ja sen pitää olla hyvä päätös. Eilen sunnuntaina olin jo tarttumassa Prismassa epähuomiossa keksipakettiin, koska sen nähdessäni päätin haluavani sitä. Kun käsi oli menossa keksien kanssa kohti koria pysähdyin ajattelemaan:

Miksi?

Jenny, miksi sinun pitäisi nyt saada syödä keksiä?

Jenny rakas, olet syönyt toissapäivänä pizzaa ja eilen jäätelöä. Tänäänkään et ole vielä syönyt kunnon ateriaa. Haluatko ihan todella sammuttaa nälkäsi suklaakaurakekseillä vai mennä kotiin syömään riisiä ja jauhelihaa?

Ooo, jauhelihaa. Siitähän sinä pidät? Mitä jos ostaisit keksien sijaan grillausmaustetta, niin saat jauhelihasta juuri sellaista kuin haluat. 

Vai mitä Jenny? Pistä keksit pois. 

Pistä ne pois. 

Hyvä. 

Ja sinne jäi keksit. Kaupasta poistuin yllättyneenä ja ylpeänä. Pysäytin itseni ja tajusin, että noinhan se pitäisi tehdä. Jos menee kauppaan ilman kauppalistaa, pitää jokaisen ostoksen kohdalla miettiä, että tarvitseeko sitä todella? Haluaako sitä edes todella?

Tämän viikon ajan kokeilen siis hyviä päätöksiä. Jos siten saisin tytön, joka ei tottele itseään muuttumaan tytöksi, joka kuuntelee itseään.

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGILISTA INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK | VLOGIA

p.s. Minulla on tänään synttärit!

16 thoughts on “Hyvien päätösten viikko

 1. Voin niin samastua tohon tunteeseen, ku kaupassa on ja karkitkeksit oikee kutsuu niitten luo… ilman kauppalistaa ja nälkäsenä tulee väistämättäkin epähuomiossaalitajuntaisesti ottaneeksi jotakin nopeaa ja hyvää suuhunpantavaa. Todellakin hyvä keino tuo että pysähtyy oikeasti ajattelemaan sitä, että tarvitseeko ja haluaako todella sitä keksiä tmv. .
  Ja oikein hyvää synttäriä :) .

  Tykkää

 2. Meinasin kirjoittaa onnea kesäkinkku, kun kesäkinkku-sanaa on ollut niin usein viime aikoina :D Ei vaan onnea Jenny ja onnea meille molemmille kesäkinkku-projektiin ;)

  Tykkää

 3. Omalla kohdalla sama juttu. Tarkat ohjeet ei nyt vaan suju. Yritän vaan tehdä tietoisesti parempia valintoja. Ärsyttää kyllä vähän, että aiemmin onnistui ties mitkä fitfarmin dieetit mut nyt.. ei. :D

  Tykkää

 4. Kerropa sitten miten tämä taktiikka sujuu.

  Minulla on jotenkin ihan hakoteillä tämä syöminen. Joka aamu päätän että tänään syön sitäjatätä ja kieltäydyn tuosta, kaloreita sopivasti ja terveellisesti, ja sitten iltaan mennessä pään valtaa mielenhäiriö ja mätän ihan mitä vaan ja liikaa. Syön vaikka ämpärillisen puuroa tai leivon pellillisen kaurakeksejä, tai menen robottina kauppaan ostamaan herkkuja. Siinä ei itselleen puhuttu järkipuhe vaikuta mitään. En jotenkin saa itseäni ruotuun…

  Jos yrittäisin tuota sinun ehdottamaa ja kysyisin itseltäni ”miksi? tarvitsetko tätä todella?” niin vastaus varmaan olisi, että no SIKSI kun on maanantai (tai tiistai/ huhtikuu/ klo 18/ vääräpuoluevoitti) ja TODELLAKIN tarvitsen ja ansaitsen ;)

  Kiitos ajatuksen kylvämisestä mieleen, jospa tämä tästä tasaantuisi. Olkoon tämä hyvä viikko!

  T. Saamaton, 32 vuotta

  Tykkää

 5. Tulipa hyvään saumaan, tein nimittäin juuri eilen illalla tismalleen saman päätöksen! Oon raskaana ja mua pelottaa totaalirupsahtaminen niin paljon että oon oikeesti valvonut öitä. 1,5kk liikuntatauko huimauksen/pahan olon/flunssan vuoksi ei varsinaisesti ole helpottanut oloa. Nyt päätin eilen että lopetan stressaamasta, syön mitä OIKEASTI haluan ja treenaan tasan sen verran mitä olo kulloinkin sallii. Tällä viikolla se tarkoittaa lenkkeilyä ja enemmän kuin odotettua paluuta salille! Saapa nähdä nouseeko penkistä entinen 2×10 sarjapaino (40kg), veikkaan etten edes kokeile :D

  Ja hyvää syntymäpäivää :)

  Tykkää

 6. Hyvä hyvä! Kuulostaa terveeltä ja hyvältä taktiikalta!
  Itse pysyttelen tuolla totaalikieltäytymisen puolella, mulle vaan sopii se paremmin. :) Olen huono ”kuuntelemaan” itseäni, mutta totella osaan!
  Hyvää syntymäpäivää! :)

  Tykkää

 7. Itsekkin sorrun välillä napostelemaan ruokaa kun ei ole muuta tekemistä, mutta olen saanut kiloja karistettua sillä että olen vaihtanut keksit ja karkit kasviksiin ja hedelmiin (esim. ananas, appelsiini, banaani, päärynä ja kurkku) tai juomalla kahvia tai kevyttä mehua.
  Oikeastaan karkkia ja jäätelöä ei enää tee mieli, keksiäkin vain harvemmin kun kerran viikossa.

  Hyvää syntymäpäivää, toivottavasti seuraavat 12 kk sujuvat yhtä onnellisten tähtien alla kun mennyt vuotesi!.

  Tykkää

 8. Mullekaan ei kiellot ja lakkoilut sovi. Se on huomattu. Mulle kans kaikista parhaiten toimii henkinen ajatusmalli, että ”Mä haluan syödä näin” tai ”Tämä on hyväksi mulle” ”Tämä on hyvä valinta”. Herkuttelun kohdalla pitää vielä vähän vääntää selkärankaa, jottei aina tulis sitä ”No kyllä mää nyt saan syyä levyn suklaata koska oon aikuinen nainen” Yeah right! :D

  Tsemppiä hyviin päätöksiin, pidettäiskö hei joku treenileiri ja Punttimimmi mukaan? Oisko ideaa?

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.