Kilpirauhastelua

Kilpirauhasarvoni nyt

11373713_470769023081987_771504889_n

Marraskuun tienoilla viime vuonna aloitin kokeilulääkityksen kilpirauhasen vajaatoimintaan. Annostus oli minimaallinen 25mg jo siksi, että arvoni olivat viitearvojen sisällä,  mutta oireet viittasivat selkeästi johonkin ongelmaan. Kiltisti popsin lääkkeitä päivittäin ja olo koheni kokoajan. Arvelinkin, että parempaan suuntaan ollaan menossa, kun nyt toukokuussa kävin työterveyden kautta kontrollissa ottamassa uudet arvot.

Uudestaan otettiin TSH ja T4V.
TSH on puolen vuoden aikana tippunut 2,06 –> 1,36
T4V on noussut 12:sta 14:sta.

Molemmat arvot ovat siis menneet parempaan suuntaan! Onneksi työterveyslääkärinikin oli sitä mieltä, että koska lääkityksestä ei ole ollut mitään haittaa, eikä liikatoiminta ole lähimaillakaan, niin jatkan samalla annostuksella. Uuteen kontrolliin sitten taas vuoden päästä. Lääkäri toki myös muistutti, että voi olla, että jossain vaiheessa nykyinen annostus ei enää riitä ja arvot lähtevät menemään jälleen väärään suuntaan niin sen takia säännöllinen oman olon ja arvojen seuraaminen on tärkeää.

Uskallan väittää oloni olevan kohtalaisen normaali! Se kammottava nesteturvotus on suurimmaksi osaksi hävinnyt, enkä saa enää ihan älyttömiä painaumia esimerkiksi sukista ja sormukset mahtuvat jälleen sormiini. Nukun paremmin, jaksan enemmän ja mikä ehkä parasta: hikoilen salilla :D Oikeasti! Ihan sairaan nautinnollista, kun hiki vaan valuu otsan kautta silmään, kun loppuvuodesta pahinkaan jalkapäivä ei saanut hikirauhasiani toimimaan. Nyt tuntuukin siltä, että treenit menee perille ja uskallan vaatia itseäni menemään jälleen äärirajoille.

Nyt olisi tärkeää vaan alkaa syödä puhtaammin ja kilpirauhasystävällisemmin. Olenkin vähentänyt huomattavat määrät vehnän syömistä ja siitä on ollut apua etenkin vatsanpöhötykseen. Tässä on kuitenkin tullut lipsuttua ihan liikaa ja siinä on parantamisen paikka itselläni :) Ajattelin kirjoittaa vielä erikseen kilpirauhasystävällisesti ruokavaliosta ja sen toimintaa tukevista superfoodeista ynnä muista.

*****************Loppumainontaa********************

Sportamoresta lähtee nyt consseja kävelemään -25% alennuksella! Itseä himottais etenkin nuo kuviolliset, kun niille ei jää hintaa kuin 35€ mutta lupasin ostoslakon ittelleni :|

Fitnesstukussa lähes kaikki treenipökät alessa!

Fitnesstukussa Supermass-tarjouksena Intrazone+afterzone -paketti yhteishintaan 64,90€, eli alennusta tulee -20%. Afterzone mulla on itsellänikin käytössä ja mustikka makuna toimii ihan älyttömän hyvin! Intrazone seuraavana ostoslistalla, kun nykyinen treenijuoma loppuu :)

5 thoughts on “Kilpirauhasarvoni nyt

 1. Eksyin tänään sun blogiisi ja mitä olenkaan menettänyt :D. Itselläni on tietyllä tapaa ’sama tilanne’. Mulla on ollut pidempään kilpirauhasen vajaatoiminta ja tänä kesänä en suinkaan sitä mitä kropaltani ehkä toivoisin, MUTTA henkisellä tasolla olen paljon kypsempi, armollisempi itselleni ja toisaalta kuuntelen enemmän itseäni. Ymmärrän itseäni ja omaa vartaloani myös huomattavasti paremmin, kun en ole treenannut niin tukkaputkella. Paljon syitä miksi toisaalta ole paljon tyytyväisempi nyt kuin vuosi sitten fyysisesti timmimmässä kunnossa. Yhä paremmin käsittänyt, että ihan sama mitä muut sanoo. Tärkeintä, että minä itse ymmärrän itseäni paremmin. Kilppariarvojen suhteen voin sanoa, että omaa fiilistä ehdottomasti kannattaa kuunnella. Lääkärit hyvinkin pitkälle tuijottavat viitearvoihin, joten ’hyvän’ ja asiaa ymmärtävän lääkärin löytäminen on kultakaivos. Turhan vähän tätä sairautta vielä ymmärretään. Ruoka-aineiden suhteen kannattaa olla tarkkana. Itselläni kilppariarvot ovat enemminkin ’ylärajalla’ kuin ala, sillä muuten olen kuin zombie. Siinä on aina selittämistä uusille lääkäreille, mutta tuttu lääkäri ymmärtää.

  Tykkää

  1. Jep! Oma olo onkin paras mittari :) Itse olen välillä tosi malttamaton, mutta etenkin tämän sairauden kanssa pitää vaan jaksaa ollaa iisisti tuloksien kanssa :D

   Tykkää

 2. Jes, olin tulossa toivomaan kilpparikuulumisia ja ruokavalioasiaa :) Ja kirjoittamaan pitkän ja sekavan kommentin omasta vajaatoiminnasta. Vajaatoiminta todettiin alkuvuodesta, tsh oli 6.5 ja lääkitys päälle (joka pvä puolikas 0,1mg).
  Nyt arvot oli tippuneet hieman, tsh 3.5 mikä on tietty viitearvojen sisällä, mutta ei ole vieläkään vaikuttanut oloon suuremmin. Lihoin noin kymmenisen kiloa, olen siis ”vasta” lievästi ylipainoinen ja vain jo viiden kilon pudotuksella olisin normaalipainoinen, mutta kun se paino ei laske MILLÄÄN. Koitan tsempata itseäni, että pikkuhiljaa kilot karisevat ja yleiskunto paranee. Lenkilläkin ajattelen, että nyt jaksan yhden valopylvään välin, seuraavaksi kaksi jne. :D Olen miettinyt, onko ruokavaliossani jotain, mutta syön samallalailla kun silloin normaalipainoisenakin eli kotiruokaa, vettä ja kasviksia. Epäilen, ettei aineenvaihdunta ole vielä oikein käynnistynyt tai lääkitys ei ole tarpeeksi ”kova”, jos noin voi sanoa :D Mutta nää kilpirauhasjutut on mulle tärkeitä kun pitää vielä opetella tämän kanssa elämistä :)

  Tykkää

  1. Joo, paino ei tipu täälläkään kovin helposti. Vaatii ihan tolkuttoman siistiä ruokavaliota ja pienillä kaloreilla. Sitä vastoin yksikin plussapäivä niin kaikki tarttuu kiinni :D Mutta aineenvaihdunnalla menee aikaa palautua! Itselläni olo oli aivan kaamea kuin TSH oli tuo vähän päälle 2 ja nyt vasta alkaa tuntua kohtuu normaalilta, eli sullakin saattaa ollavielä matkaa, että kroppa alkaa taas kunnolla pelittää. Kärsivällisyyttä se vaatii, mut kyllä se siitä! Teen pian postauksen kilppariruuista, pitää itsekin perehtyä lisää aiheeseen ensiksi! :)

   Tykkää

 3. Moikka Jenny!

  Sain selkeesti jonkun kommenttispurtin nyt mutta kun on asiaa niin se on kerrottava.
  Itsellä on arvot melkeen just samat kun sulla aiemmin ja olo on kamala. Väsyttää, vituttaa, kylmää, huimaa eikä jaksa tehdä mitään ja ns. iha sama, ei kiinnosta. Paino nousee jos ei syö alikaloreilla ja liiku hulluna.. eikä varmasti tipu. Nim. vuoden yrittänyt.

  Olen juossut lääkäriltä toiselle ja ne vaan levittelee käsiään koska arvot on viiterajoissa… nyt olis kuukauden päästä uus aika saa nähä kui sitten käy. Alkaa omat hermot loppumaan.. miten sä sait alunperin apua oloosi?

  Jenni

  ps. voit myös vastata mailitse olis kiva tarinoijja asiasta enemmänkin, koska en oo varma muistanko koskaan tulla lukee vastausta täältä :D

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.