Booty Building · Saliohjelma

Booty Building by Anna Virmajoki

Tammikuussa päätin, että tänä vuonna keskitän huomioni intohimoisen painontarkkailun sijaan intohimoiseen kankkujen kasvatukseen. Meikällähän liha tuntuu tarttuvan lähinnä olkapäihin ja reisiin (reidet on kyllä nyt hyvin piilossa) ja geneettisesti pelkästää leveä takamukseni ei vastaa yhtään sitä ideaalia, mitä haluaisin.

Kevään keskityin tekemään erityisesti pakaroiden hermottamiseen sopivaa treeniä, josta olen kirjoittanut jo aikaisemmin täällä.

Anna Virmajoki on aina ollut yksi niistä naisista, joita ihailen. Hän taisi olla myös ensimmäinen lihaksikas nainen, joka ei aiheuttanut kauhistusta (nyt tosin saa olla aikamoinen naismörkö, että pitäisi liian lihaksikkaana :D). Kun Virmajoki alkoi mainostaa Instagramissaan kehittämäänsä 12 viikon Booty Building -ohjelmaa, niin päätin, että tuon ostan sitten seuraavaksi kesän tullessa.

Ja niin ostin. Ihan itse! Päätin seurata treeniohjelmaa prikulleen seuraavat kolme kuukautta. Mukana tulee myös ruokavalio-ohjeistus ja se on pohjaltaan hyvin samantyyppinen kuin oikeastaan kaikki ruokavaliot mitä olen tässä nettivalmennushuumassani nähnyt :D Säännölliset ruokailuvälit, makrot kunnossa, yksinkertaista ja hyvää ruokaa. Päätin, etten ala mitenkään orjallisesti mitään ruokavaliota nyt seuraamaan, vaan pyrin tekemään järkeviä päätöksiä ja syömään sen viisi kertaa päivässä OIKEAA ruokaa. Ja aamulla syön aina puuroa ja jotain protskua (ohjeistuksen mukaan) koska aamupuuro on <3 ja vatsakin toimii heti kunnolla.

Treeniohjelma vaihtuu aina kolmen viikon välein. Koska tähän väliin on mahtunut mm. Tukholman-risteilyä ja muuttamista, pääsykokeita ja Suomen läpiajoa, niin ensimmäinen ”viikko” kesti kohdallani n. puolitoista viikkoa. Nyt onneksi saan toisen viikon tehtyä ihan tavoiteaikataulussa. Ensi viikolla ajan taas Suomen läpi ja teen Riksu-kämpän muuttosiivouksen ja raahaan itseni lopullisesti Ikaalisiin niin voi olla, että kolmas treeniviikko tulee venymään hieman, mutta se nyt ei vaarallista ole. Jatkan aina siitä, mihin jäädään!

En ole tarkemmin vielä tutustunut muihin treeniohjelmiin (kerron niistä aina jakson vaihtuessa), mutta ensimmäisessä jaksossa (viikot 1-3) on viisi salitreeniä, joista kolmena on jalka/pakarapäivä ja kahtena muuna päivänä treenataan joko selkää ja habaa tai rintaa, olkia ja ojentajia. Vatsoja saa halutessaan tehdä 2-3 kertaa viikossa lisänä sopivassa välissä. Tämän lisäksi viikkoon sisältyy kolme HIIT-treeniä ja halutessaan yksi matalasykkeinen ja pitkäkestoinen aerobinen.

Jalkapäivät ovat keskenään hyvin erityyppiset vaikka liikkeet ovat yhtenevät. Esimerkiksi tänään tein jokaista liikettä 4×20 sarjoina, mutta seuraavana jalkapäivänä toistomäärät ovat 4×10 ja kolmantena 4×15. Liikkeiden määrä myös vaihtelee, tuona ”voimapäivänä” on vain neljä raskaampaa jalkaliikettä, kun taas kahtena muuna saa hinkuttaa 5-6 erilaista liikettä.

Alkuvuoden hermotus kyllä toimii, sillä pakarani ovat olleet nyt reilut pari viikkoa kestojuntturassa :D Täytyy ottaa asiakseen huomenna venytellä ne ihan kunnolla auki ja istua pallon päällä. Treeni menee juuri sinne minne pitääkin ja painotus liikkeissä on muutenkin selvästi takalistossa. Vaikka treenimäärä voi tuntua hurjalta, niin nyt kun vietän työtöntä kesää (ja yöttömiä öitä) niin eipä mulla parempaakaan tekemistä ole. Muutenkaan salitreenit eivät ole yläkroppapäiviä lukuunottamatta kovinkaan aikaavieviä, eli tämän saisi soviteltua myös työssäkäyvän aikatauluihin. Suosittelen kuitenkin valkkaamaan sellaiset kolme kuukautta, jolloin on todellakin aikaa panostaa tekemiseen.

En ole aloituskuvia ottanut, mutta täytynee sekin hoitaa huomenissa. Mitat (ja paino) ovat tallessa, niin ainakin niistä näkee muutosta jos on nähdäkseen :) Uskon, että jos saan ruokavalion pysymään kunnossa, niin rasvaa pitäisi ainakin palaa, sen verta hikistä treeniä tulee nyt vedettyä.

Mutta rustailen taas kuulumisia tuossa kun seuraava jakso alkaa reilun viikon kuluttua ja otan myös uudet mitat!

Omaa ohjelmaa voit kysellä suoraan Virmajoelta sähköpostilla: anna.virmajoki@gmail.com :)

 

************************ Mainostusta luvassa ********************************

Sportamorella* tämän juhannusviikon ajan hitokseen merkkituotteita -30 %. Esimerkiksi just niitä mun Adidas-lemppareita! Hittooooo ku pitäis säästäääää :| nyt tekee tiukkaa, ai iesus. Esim. nämä ihan perus-Adidaslegginssit 14,90€ ja vain yksi jäljellä ja sekin mun kokoa. Thank you………

Samaten muistuttelen tästä Hyvinvoinnin Tavaratalon juhannustarjouksesta. :) Nyt kannattaa täytellä siis esimerkiksi superfood-hyllykköä! Hyvinvoinnin Tavaratalosta ostamalla voit kasvattaa myös Pins-pottiasi. Meikän potti jäi aika pieneksi, kun lähikauppa vaihtui Siwasta Lidliin :D

3 thoughts on “Booty Building by Anna Virmajoki

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.