Pohdintaa · Treeni · Yleinen

Perse tulessa

Ei, eikä johdu edes siitä, että olisin syönyt juhannuksena liikaa chilimakkaroita habanero-kastikkeella.

Itseasiassa en edes treenannut juhannuksena paljon. Salikortistani umpeutuivat kerrat ennen kuin luulinkaan ja sitten olikin liian myöhäistä käydä lataamassa kortti uudelleen. Olin siis pe-su ”pakkolevossa”. Toisaalta se tuli ihan tarpeeseenkin, kropalla kun menee aikaa tottua tähän tiiviiseen treenirytmiin ja sainpahan keskittyä sitten ihan rauhassa HIIT:taamiseen (sydänsydänsydännot)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen sitten pääsin salille ja teinkin tuplatreenit, etten jää liikaa jälkeen aikataulustani. Viimeksi salilla eräs kanssatreenaaja tuli kysymään, että olenko kokeillut tehdä lantionnostoja reidenojennuslaitteessa.

Ööö.. En? Se ei ole käynyt edes mielenvieressä.

Kuitenkin kiinnostuneena kyselin lisää ja päätin, että tuotahan se PITÄÄ kokeilla. Smith on so last season. Fitnessbloggaajat treenaavat reidenojennusslaitteessakin takapuolta, ihan vain jo näyttämisen ilon vuoksi.

Googlasin aihetta lisää ja portaalikumppanini Anna oli tehnyt aiheesta ihan postauksen ja huomasin, ettei liike näytä lainkaan niin oudolta kuin alunperin kuvittelin. Eilen sitten salilla menin ensi töikseni änkeytymään kyseiseen vehkeeeen ja sain kuin sainkin hyvin pitkiä katseita paikallisista voimanostajilta. Pyrin pitämään kuitenkin oman naamani peruslukemilla, koska tiesinhän mitä olin tekemässä.

Olin treenaamassa persettä.

Kun olin saanut sujautettua itseni istuinosan ja sääriosan väliin ja säädettyä kulmat sopiviksi, niin homma sujui kuin itsestään! Lantionnostojen teko tuossa oli aivan järettömän vaivatonta ja helppoa ja osuma meni päin persettä. Pystyin laittamaan painojakin enemmän kuin smithissä, jossa puolestaan alaselkäni alkaa helposti ottamaan liikaakin vastuuta liikkeestä. Ojennuslaitteessa selkäni ei sanonut mitään, mutta pakarani anelivat armoa äänekkäästi.

Siihen päälle vielä box-kyykyt, askelkyykyt ja pull throughit niin istuminen tekee parhaillaan kipeää.

Muutenkin outoa, että nykyään jalkapäivän jälkeen en tunne kipua oikein muualla kuin pakaroissani. Puolen vuoden hermotus siis todellakin toimii ja itseasiassa väittäisin, että pakaroitteni muoto on paranemaan päin! Ikävä kyllä kyseiset lihaksevat ovat kuulleet juttua hauiksistani ja päättäneet itsekin olla valokuva-arkoja, eli kuvissa ei näy siis yhtään mitään.

Tai sitten olkapääni ovat pelotelleet muut lihakseni piiloon.

Tai sitten vaan olen syönyt ne piiloon.

Tai kuvittelen niiden olevan muodokkaampia mitä ne ovatkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Treenipökät: House of Brandon (täältä)*

Pakarapainotteisuuden vastapainoksi olen huomannut pelkääväni, että reiteni katoavat kuin tuhkatuuleen. Mikä on naurettavaa, sillä kokemuksesta tiedän, että sellaista mehupaastoa ei olekaan, jolla saisin reiteni pois. Ne ei vaan katoa. Koskaan. Ne ovat tulleet jäädäkseen. Ja repeytyäkseen (nimimerkillä löysin venymisarpia molemmista sisäreisistäni. Jee)
Toivon kuitenkin, että tässä kuin pikkahiljaa saan rasvaprosenttia hilattua matalammaksi, niin jalkoihini tulee esille jotain muotoja. Siis muitakin kuin pitkula ja pötkylä. Erityisesti haaveilen takareiden kaaresta ja pohkeista.
Täytyy vaan luottaa siihen, että siellä ne ovat ja sieltä ne tulevat. Pitää vain olla kärsivällinen ja jatkaa. Jatkaa, jatkaa ja jatkaa.

 

 

5 thoughts on “Perse tulessa

 1. Tuo vois toimia muuten hyvin kun on polvien kanssa vaivaa. Täytyypä testata. Nyt kun sai kuvallisen ohjeenkin, olin ensin änkeytymässä toisin päin tuohon vekottimeen (instassa jo tyhmyyteni julkistin) :D

  Tykkää

  1. No ite kans olisin menny siihen ihan miten päin tahansa jos en olis eka Googlella löytäny tuota Annan ohjetta :D mut suosittelen! Selkäystävällinen liike ja varmasti myös polville :)

   Tykkää

 2. Mulle sanoi yksi jonkinsortin aktiivikuntoilija (ei mikään pt), että alaselän kipuilun saa kuriin liikkuvuusharjoittelulla. Tää myös näytti pari liikettä. Noh, ensimmäisillä kerroilla sain vain paikat ihan järkyttävän kipeiksi, koska niitä jumalaan oli ja paljon! Saas nähdä mitä on huomenna luvassa kun tänään ajattelin taas liikkuvuusjuttuja jumppailla. Ja itselläni oli kans smithissä ja kyykyssä alaselän kanssa ongelmia.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.