Yleinen

Suosittele Ikaalisen/Pirkanmaan parhaat!

Olen nyt vihdoinkin saanut raahattua oman omaisuuteni kokonaisuudessaan (kissaa lukuunottamatta) Ikaalisiin ja siirtänyt kirjanikin tänne. Ah! Ensivaikutelma on todella positiivinen, sillä asuntomme sijaitsee vain parin kilometrin päässä tulevalta työpaikaltani ja kaupunki on ihanan VIHREÄ!

Ja siis sellainen luonnonvihreä, ei city-vihreä.

Kaikki oikeasti tarvittavat palvelut löytyvät täältä ja plussa-palvelut lähipaikkakunnilta. Jännittää tosin, että millainen paikalliset kaksi(?) kuntosalia ovat, mutta onneksi niihinkin pääsee viimeistään ensi viikolla tutustumaan ja sitten valitsemaan, että kummassa alkaa rampata. Odotukset eivät ole mitenkään älyttömän korkealla, mutta eiköhän kaikki oleellinen sieltä löydy!

59131119

Nyt tosin tarvitsen hieman paikallistan ja lähiseutujen ihmisten apua, sillä haluan kuulla suosituksianne!

Kahvilat/Ruokapaikat?

Missä kannattaa syödä, kun haluaa syödä hyvin? Onko lähistöllä (Kankaanpää/Parkano/Hämeenkyrö/Ylöjärvi/mikäjotteitamperekin) jotain paikkaa, missä on aivan PAKKO käydä? Mistä saa parhaat juustokakut? Entäs salaatit? Minne kannattaa mennä treffeille?

Sokerointi?

Riihimäki tuotti pettymyksen sokeroinnin osalta, mutta joskos tältä suunnalta löytyisi joku, joka osaa vetää esimerkiksi brassin niin, ettei meikäläisen sormilihakset ole viittä päivää jumissa sen jälkeen :D Ja nytkin saa suosituksia antaa myös ihan Tampereeltakin asti!

Harrastukset?

Mitäs Ikaalisissa voisi tehdä? Potkunyrkkeillä? Laulaa? Juosta portaita? Juosta mäkiä? Amatööri-pesistä? Paikallinen: kerro mitä alan harrastaa vapaa-ajallani?

Kuntosali?

Mitä(/kumpaa) sinä suosittelisit? 

Pakko käydä: 

Missä täällä on pakko käydä? Kylpylässä? Ti-ti Nallen luona? Särkänniemessä? Ylöjärvellä?

Parhaat lenkkireitit?

Onko suosituksia? Katselin, että ainakin ihanasti metsässä näyttää menevän reittejä sinne sun tänne ja maasto on ihanan mäkistä. Ja tuo järvi! aaah <3

Mitä välttää?

Mikä paikka pitää kiertää mielestäsi kaukaa? Voi olla jokin palvelu/kauppa/naapurusto :D

Hieroja?

Kuka on paras hieroja? Kuka aukoisi selkäjumini parhaiten? Kuka tuo helpotusta kuntosalin ja istumisen aiheuttamaan tuskaan?

Vapaa sana:

Mitä muuta haluat vielä sanoa tai suositella, neuvoa tai arvostella?

20 thoughts on “Suosittele Ikaalisen/Pirkanmaan parhaat!

 1. Oon jo pidemmän aikaa seuraillut, mutten kommentoinut, mutta nyt on PAKKO, koska Ikaalinen :D
  Kylän paras kosmetologi taitaa olla Onni&Ilonan Johanna, suosittelen!
  Harrastusmahdollisuudet ovat omasta mielestäni tämän kokoiselle kylälle ihan sopivat, pääsee ratsastamaan, on taistelulajeja (taekwondo ja hapkido), kuntosalit, höntsypesistä muistaakseni torstaisin 18:00, mäkijuoksua voi harrastella ainakin toivolansaaressa, sekä kylpylän rinteellä, metsäretkelle voi lähteä kylpylästä tai vaikka vatulasta, kangasmetsiä löytyy niin paljon kuin jaksaa seikkailla.. :)
  Itse suosin kylpylän salia, mutta kuuleman mukaan keskustaan olisi tulossa uusi lähiaikoina.. :) Kavereiden mukaan kyllä liikuntahallin salikin on ihan kelvollinen ja HALPA.
  Hierojia löytyy jokaiselle varmasti mieleinen, mutta kokeile ainakin Harsu Esa, Rajasalo Alpo ja Mäkelä Anne :)
  Varsinaisesti mitään välteltävää täällä ei taida olla :o

  Tykkää

 2. Kun eksyt tänne Tampereelle asti, niin ehdottomasti lounaspaikaksi kannattaa valita Bistro Venla, elämäni parhaat salaatit oon siellä syönyt ja valikoima on niiiin laaja että hankala valita:)

  Tykkää

 3. Ylöjärvelle ajaa varmaan n.40-50 min (riippuen ruuhkista), mutta siis siitä Tampereelle ajelee n. 15-20 min. Matkan varrella (Ylöjärvi-Tampere) puolessa välissä on Lielahti, mistä löytyy esim. 5 urheilukauppaa (Stadium, Intersport, XXL, SportiaPekka, Budget Sport), sekä Prismat jne. Siellä on myös pieni ostoskekus ”Lielahti keskus”. Ja Lielahdesta sitten löytää perinteisen Tamperelaisen Tapolan Mustamakkarabaarin =)
  Ylöjärvellä ei oikeastaan ole mitään sen erikoisempaa näkemistä (ainoa kauppakeskus ”Elo” kuihtuu pystyyn) Ylöjärvellä sitten harrastusmahdollisuuksia onkin runsaasti, mutta varmaan samat löytyy Ikaalisista tai lähellä olevasta Hämeenkyröstä.
  Tampereelle ainakin kannattaa ajella, näkemistä riittää ja tapahtumia.
  Tervetuloa Pirkanmaalle =)

  Tykkää

  1. Joo, eivät nuo välimatkat täällä pitkiä ole, pahempaan olen tottunut :D Tuolla Lielahdella pitää kyllä käydä! Noi sporttikaupat etenkin kiinnostaa, eli iso kiitos vinkistä!

   Tykkää

 4. Ikaalisten Kylpylä kannattaa skipata ylihintanen ja vastaa ennemmin uimahallia :D suuntaa ennemmin sitten nokialle eedeniin.

  Tampereella ehdottomasti pyynikille munkkikahville! Ja hyvät lenkkimaastot ja rappuset löytyy sieltä!

  Tykkää

 5. Mun tuli myös salaateista ensimmäisenä mieleen Tampereen Bisto Venla. On herkkua!

  Tehokas, nopea ja järkevän hintainen sokerointi/vahaus-paikka löytyy ainakin Tampereelta myös. Diva Nails Kauneushoitola lähellä Särkänniemeä.

  Tampereelle mennessä kannaatta joskus tehdä pieni lenkki ja käydä tsekkaamassa Viljakkalassa Haverin vanha kultakaivos ja sen ympäristö.

  Jämijärvellä sijaitsevassa Jämikeskuksessa on kanssa kesällä ja talvella ties mitä aktiviteettia. http://www.jamikeskus.fi/

  Tykkää

 6. En voinut sivuuttaa, kun mainitsin Ikaalisen :D. Olen asunut siellä koko lapsuuteni ja vierailen edelleen ajoittain niillä nurkilla. Sepustusta riittäisi varmaan pienen romaanin verran, mutta hillitsen itseni.

  Syömässä ja kahvilla istutaan yleensä Kylpylässä tai X-mealissa. Sellainen kunnon kahvila uupuu. Huoltsikkoja ja leipomoita kyllä riittää. Parhaimmat pizzat saa Denizistä, mutta huhujen mukaan parempaa kebua saa uudesta Demiristä.

  Saleista tiedän sen verran, että Kylpylässä on isompi ja enemmän laitteita. Keskustassa halli on halvempi ja riittävä, jos vapailla painoilla treenaa.

  Pururatoja löytyy ainakin pari, joissa pääsee lenkkeilemään. Paljon lenkkipolkuja on rantoja pitkin. Uida kannattaa Kylpylän rannassa ja Toivolansaaren Kasinon rannassa. Pienempiäkin rantoja löytyy hyviä, mutta esim. Tuomiston ranta ja järvenpohja on täynnä tiilenpalasia ja puurojua. Sitä kannattaa siis välttää. Hyviä pyöräilylenkkejä pystyy vetämään ihan keskustassa ristiin rastiin ajellen, Kylpylän läheisyydessä ja pidempi lenkki Vatulan ympäri.

  Vaatekauppoja on vähän keskustassa. Enemmän on Ylöjärven Elossa, Lielahdessa ja Tampereella. Parhaimmat kengät löydän yleensä Q-kengästä. Kovasti yritän aina etsiä pääkaupunkiseudulla ja silti kotona käydessä tekee parhaimmat löydöt.

  Luottoparturini on Hiuspisteen työntekijät. Välillä hairahdan käymään Espoossa tai Helsingissä jollain uudella ja silti aina palaan luotettaviin käsiin. Paikka on suosittu, joten aika kannattaa varata melkeinpä kuukausi etukäteen.

  Odotan jo, mitä kaikkea kirjoittelet ja mitä saat irti Ikaalisista :))

  Tykkää

 7. Jos kamppailulajeja kaipaa, niin Nokialta löytyy Nokian kamppailu-urheilijat. On potkunyrkkeilyä, bjj, kuntoryhmiä, kahvakuulaa, joogaa ja ihan loistava pikkuseuran henki. Ja treeniseuraakin ainakin täältä tarjolla. :D

  Tykkää

 8. Tampereen must-see-jutut on Pyynikin näkötorni ja legendaariset munkit:D (Pyynikin portaat vieressä jossa voi vetää porrastreenin ennen munkkia ;) ) Nähtävyyksiä myös uusi Torni-hotelli ja siel ylimmässä kerroksessa kahvila/baari, johon pääsee ilmaiseksi (vrt. Särkänniemi/Näsinneula) Laukontorin kahvilat on must ja sieltä saa myös mustaa makkaraa! Myös Tammerkoski ja sen lähiympäristö on kaunista aluetta, koska vanha teollisuuskaupunki.
  Keskustassa ravintoloita mm. Tammerkosken yläpäässä Jack the Rooster(maanantaisin ilmaset makkarat), Soho, Cafe Europa, _Napoli!_, mikä vaan siipiravintola , esim. Hook, Speakeasy, Siipiweikot..
  Ideapark on mielestäni vähään njääh. Shoppailu onnistuu keskustassa Hämeenkatu-Koskikeskus välillä mainiosti.
  Urheiluun Tampereelta tietenkin legendaarinen WFC!
  Tervetuloa ja toivottavasti oli hyötyä mahdollista Tampereen reissua ajatellen :)
  Ps Ihanaa kesää sulle!

  Tykkää

 9. Moikka!
  Olen itse asunut Hämeenkyrössä ja olinkin aluksi että apuaah muutit Ikaalisiin mutta onhan se oikeasti oikein viehättävä paikka, joskin ihmiset saattavat aluksi olla hieman hitaasti lämpeneviä :D Työnväenopisto-kulttuuri on voimissaan niin Ikaalisissa kuin Hämeenkyrössäkin joten kannattaa tsekata syksyn tarjonta tanssin ja liikkunnan puolesta. Ikaalisten kylpylässä puolestaan on ihan loistavat vesijumppatunnin suht kohtuuhinnalla ja ilmeisesti salikin on ihan toimiva (voi olla hitusen ylihinnoiteltu). Hämeenkyrössä toimii Puls&Träning-saliketju, mutta jos asut ilman autoa Ikaalisissa niin tuo on ehkä turhan kaukana. Ylöjärven liikuntahallin sivut kannattaa kurkata, sillä siellä on hyvä juuri remontoitu uimahalli ja saleja löytyy kaksikin kappaletta. Ja koska tuo on kaupungin tarjoama ei hinnat ole päätähuimaavat. Matkaa toki kertyy jonkun verran mutta itse yhdistin uimahallikäyntiin esim. käynnin Tampereella tai Elon kauppakeskuksessa niin tuli pari kärpästä samalla reissulla hoidettua.

  Ehdottomasti kannattaa piipahtaa kesällä Hämeenkyrössä Frantsilan kehäkukassa josta löytyy oma kasvisravintola (älyttömän hyvää ruokaa) ja kaikkia ihania tuotteita ihonhoitoon ja sisäiseen puhdistumiseen :D
  Q-kenkää joku kehaisikin ja samoilla linjoilla mennään. Hyvä palvelu, hinta tuotteissa kohdillaan ja aina löytyy jotain kivaa…toisinsanoen ikinä sieltä ei pääse ilman uutta kenkäparia pois :D

  Ihan loistoblogi sulla, rehellistä ja osuvaa kirjoittamista. Kiitos siitä :)
  -Tilda-

  Tykkää

 10. Ikaalisissa tullut myös käytyä useamman kerran. Hämeenkyrössä ja Tampereella sitäkin enemmän. Voi että kun tuli taas ikävä Pirkanmaalle. Siinä on sitä jotakin, kun vertaa esimerkiksi tänne Helsinkiin. Pirkanmaalla kesäkin tuntuu kesältä ja pienistä asioista on helpompi nauttia ja sieltä on helppo singahdella moneenkin eri kaupunkiin.

  Ruokafiilistelyissä kannattaa kääntyä Tampereen puoleen. Itse suosittelen lämpimästi Hämeenkadulla sijaitsevaa The Salad Baria, jossa voit valita itse täytteet salaattiisi. Raaka-aineet ovat hyvälaatuisia ja hyvä olo-takuu sisältyy hintaan! Kauppahalli on myös käymisen arvoinen (Nygrenin lohi!!!) Myös Bistro Venla on ihan kelpo paikka. Ravintoloista voin suositella Plevnaa, The Grilliä ja Saludia. Etenkin jälkimmäinen on aivan omaa luokkaansa. Pikku Paratiisista saa ihania raakakakkuja ja smoothieita. Kauppahallissa taas kahvila Anittassa saa paikan päällä valmistettuja tuoreita leivonnaisia. Treffitkin viettäisin ehkäpä Tampereella pitkän kaavan mukaan ensin ravintolassa syöden ja loppuillasta leffaan. Tottakai myös lähempää löytyy vaikka mitä tekemistä, kun vaan käyttää mielikuvitusta ja kehittää jotain.

  Sokerointi?

  Itse olen käynyt sokeroinnissa Katri Tuomistolla Hius- ja kynsiateljeessa Sastamalassa. Katri on ihan omaa luokkaansa kosmetologipalveluissa. Suosittelen!

  Harrastukset?

  ikaalisten harrastusmahdollisuuksiin ja kuntosaleihin en osaa ottaa kantaa, mutta mikä vain muuallakin mahdollinen pitäisi olla sielläkin mahdollista :P

  Pakko käydä:

  Näkemisenarvoisia paikkoja nyt ainakin se kylpylä, vaellus Pirunvuorelle Karkussa, Särkänniemi, Pyynikki, maakunta-ajelua… mitä vaan.

  Tykkää

 11. Siistiä että olet parkkeerannut itsesi ikaalisiin. Ikaalinen onkin nätti ja vehreä paikka josta on helppo liikkua muualle isompiin kaupunkeihin jos tarvetta. Viime perjantaina sinne avautui toinen baari No Namen rinnalle joka on ihan jees paikka vaikka hieman pieni! Täytyy itsekkin tulla tsekkaamaan uusi mesta. Mutta näistä parista pienemmästä lähikunnasta tietoa.

  Kankaanpäässä kannattaa poiketa ravintola rivieeralla, hienolla paikalla tyylikäs paikka ja hyvää ruokaa. Kankaanpäästä löytyy pari baaria missä käy paljon eturivin esiintyjiä ( elastinen, jenni vartiainen yms) ja tietysti jämillä kannattaa poiketa! Hieno paikka!

  Ja tämä meikäläisen kotikaupunki. Parkanosta löytyy juna-asema mikäli sitä tarvitsee. N. 25min päässä ikaalisista hieman syrjässä kun ei ei ole keskustassa mutta helppo löytää. Ikaalisista muuten menee noin 20min parkanoon.
  Parkanon ja kurun ( nykyisin ylöjärvi) rajalla on Seitsemisen kansallispuisto. Aivan ihana paikka aarnimetsineen ja koveron tiloineen. Mahtavat vaellusreitit soiden läpi pitkospuilla ja hyvin huolletut polut. Taitaa vielä tällä hetkellä olla viime vuoden luontokuvat vielä näyttelyssä.
  Jos kalastaa tykkää niin viinikanjoelta löytyy mahtavat puitteet siihen! Lupa pitää ostaa shelliltä mutta maisemat on todella hienot.

  Ja Käenkoski! <3 yks suomen hienoimmista tanssilavoista! Voittanutkin kyseisen tittelin jokunen vuosi sitten. Lähes joka pe ja la tanssiraan perinteisiä lavatansseja mutta käenkoskella on paljon muutakin. Viime viikolla ismo leikola veti shown ja 8.8 Eppu Normaali vetää keikan johon on kaikki tulossa! käenkoskella järjestetään myös vesipääsky risteilyjä mikä on mahtava kokemus. 3h risteily kaidoilla vesillä, messukalliolla poikkeaminen, niin hienoja maisemia! Tätä siis torstaisin maksutta(?!)

  Parkanossa taitaa olla myös lähin 24h paikka mikäli tarvetta joskus tulee! kuuluisa parkanon shell josta simo silmu on taimmut laulunkin tekaista!
  Toivottavasti törmäillään jossain!

  Tykkää

 12. Sokerointipaikaksi suosittelen Tampereelta Day Spa Studio Feel it (ja sieltä Jenni tai Emma). Myös nettiajanvaraus on todella kätevä. Jos kävisin Nokialla treenaamassa, niin suosisin Kuntotehdasta (Kuntotehdas Punainen ovi), löytyy myös aamutreenejä.

  Tykkää

 13. No nyt päästiin asiaan! ;) nimim. Lähikylän asukki.
  Ikaalisissa (ja lähikylissä) kyllä melkein parasta on noi lenkkireitit. :) Keskustassa saa tehtyä kivoja lenkkejä, sitten kangasmaatoihin Pirkanuran reiteille pääsee esim. Vatulaan ja Kyröskoskelle. Itse kulutan näitä reittejä kohtalaisen paljon, lähdepä joskus messiin niin näät parhaat mestat! :)
  Mitä porrastreeneihin tulee, niin Ylöjärveltä, Teivon raviradan takaa, löytyy varmaankin lähimmät kunnon rappuset.

  Ja alueen kauneushoitoloista on ehdottomasti paras http://www.kauneussipi.fi/

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.