Yleinen

Helleturvotus

Lehdet ovat kyllästymiseen asti jauhaneet kylmästä ja viileästä kesästä. Itse olen lähinnä huokaillut helpotuksesta, sillä vaikka lämpimällä ilmalla on myös mukavaa niin enimmäkseen se on ihan kamalaa.

Ja jo siksi, että turpoan kuin pullataikina heti kun asteet kiikkuvat yli kahdenkymmenen. Arktisen alueen asukkia ei ole tarkoitettu näille asteille ja myönnän olevani se raivostuttava tyyppi, joka helteiden tullen valittaa niiden olemassa olosta.

Joojoo, Suomen kesä on lyhyt ja siitä pitää nauttia.

Mutta kun meikä nauttii juuri sopivasti siinä plus viidessätoista.

11419174_488627517979607_216627436_nPohjeystävällinen kuvakulma <3

Ensinnäkin: lenkkeily on kamalaa. Etenkin HIIT-treenin tekeminen ulkona on suoraansanottuna vastenmielistä liian lämpimällä kelillä.

Toisekseen: päänsärky. Ei auta vedenjuominen, ei suolansaannin tarkistus, ei mikään. Kuumuus sekoittaa mun pään.

Kolmanneksi: TURVOTUS. Ei jumalauta. Juuri silloin, kun pitäisi näyttää hehkeältä shortseissa ja topissa niin kroppa kerää nestettä niin paljon, että otsaan muodostuu lerssi ihan itsestään. Eikä tähänkään auta nesteiden juominen, ei mikään. Nyt oon lisännyt hillittömästi vihannesten ja kasvisten saantiakin, mutta ei apua. Eilisen aikana kroppani keräsi kaksi kiloa lisää ihan vain siksi, että aurinko päätti näyttäytyä.

Neljänneksi: Nukkuminen on kamalaa. Vihaan kuumuudessa nukkumista ja kämppämme makuuhuone on verhojen kiinnipitämisen ja tuulettamisen jälkeenkin öinen pätsi. I hate it. Rakastan nukkua viileässä. Rakastan käpertyä peiton alle, en peiton päälle.

Viidenneksi: En vaan mahdu meikän kesävaatteisiin. Toki tästä syytän itseäni, mutta ilman helteitä olisin voinut jatkaa peittävämmillä vaatteilla. Nyt on vaan pakko käydä ostamassa pari mukavaa kesäpaitaa ja -shortseja lisää, kun vaikka en häpeilekään kehoani niin sopivat vaatteet ovat esteettisyyden lisäksi myös miljoona kertaa mukavammat kuin sellaiset, joiden tehtävä on ahdistaa ja aiheuttaa traumoja.

ONNEKSI Suomen kesä on lyhyt ja jo sunnuntaina lähdemme Lappiin, jossa kesä on vielä lyhyempi ja ulkonaoleskelua rajoittaa viisitoista miljardia hyttystä. Naapuri eilen voivotteli, kun oli niiiiin hirveästi sääskiä tässä meidän pihamaalla. En vieläkään tiedä mistä hän puhui. Itse näin vain yhden.

Ja tapoin sen.

P.S. KAUKANA JYRISEE UKKONEN TAIVAAN KIITOS LOPPUU TÄMÄ TUSKA HETKEKSI JEE!

 SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK | VLOGIA

11 thoughts on “Helleturvotus

 1. Samaa mieltä joka kohdasta! Lisäksi fyysisen kesätyön teko on helteellä helvetillistä… Onneksi kohta on syksy

  Tykkää

 2. Tää kuulostaa ihan raskaanaolevan kirjoitukselta :D Samat ongelmat siis täällä, mutta toivon, että tämä loppuu ennenku joudun kulkemaan alasti syystä että ei ole vaatteita, jotka saan päälle..

  Tykkää

 3. Äläpä, meijän perällä on ainaki pitkästä aikaa oikeen kunnon sääskikesä ja mies tuossa aijemmin ehotti, että vietetään laatuaikaa ulukona ko hän kokoaa meijän häälahajaksi saamaa päältäajettavaa ruohonleikkuria pihalla. Laatuajan viettäminen päättyi hyvin nopiasti siihen, että minä istuin koiran kanssa autossa ja ehotin että voin soittaa puhelimella niin säilyy keskusteluyhteys samalla ko ruohonleikkuri valamistuu. :D Lämpöasteet oli ihan vallan mainiot, mutta NET SÄÄSKET. Vissiin oppinu viime vuosina niin hyvälle ko pahemmin ole nuita inisijöitä ollu. Taijetaan viettää loppukesä laatuaikaa sisällä… Paitsi jos sataa vettä ja on sopivan kylymä. :D Toisaalta jos ois kolokytä astetta lämmintä niin varmaan net itikatkaan ei jaksais kovin kupata? Viime kesän tukahuttavien viikkojen jäläkeen tämmönen ”kylymä” kesä on kuitenki oikiasti vaan ihan hyvä, sano kuka mitä tahansa. Ei palijoo naurattanu ko sisälämpötila oli yölläki +29…

  Tykkää

 4. Mä nautin kans kylmästä kesästä. Ei tosiaan ole pohjosen asukkia tehty etelän lämpökesiin. Viime kesä oli kamalin kesä ikinä! Onneksi nyt säät ovat suosineet, ja olen päässyt nauttimaan mm. lenkkeilystä ja ulkona oleilusta enemmän :D

  Tykkää

 5. Voi sinua parkaa! Oma ukkini tekee kuolemaa kotonani, vanhempani itkevät lähes kokoajan hoitaessaan syövän uuvuttamaa ukkiani, ukki huutaa lääkepäissään että ”TAPPAKAA MUT” vähintään kolme kertaa päivässä. Mutta voi sinua raukkaa kun turpoat kaksi kiloa kun on lämmin :(

  Tykkää

  1. totta kai tuo tilanteesi on ikävämpi kuin oma nykytilanteeni. Koenkin oloni onnekkaaksi, kun tällä hetkellä suurin murheeni on helle. Isompiaki on ollut ja jollakulla on asiat varmasti vielä ikävämmin kuin sinulla tällä hetkellä. Siksi iloja ja murheita on turha vertailla muihin kuin omiin aiempiin iloihinsa ja suruihinsa.

   tiedän kokemuksesta, että raskaassa ja kuluttavassa elämäntilanteessa se oma paha olo saa näkemään muiden elämät ja asiat raivostuttavan helppoina ja ehkäpä siksi sitä tulee sanottua ja kirjoitettua asioita, joita ei muuten edes miettisi. Toivon sinulle voimia jaksaa tämän raskaan jakson yli, mutta en koe tarvetta pyytää anteeksi sitä, että olen tällä hetkellä turvonnut ja onnellinen. Olen sen ansainnut, kuten olet sinäkin ansainnut sen kaiken onnen ja ilon, mitä tulet vielä kohtaamaan ja olet kohdannut :)

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.