Yleinen

”Kauniit sellut sulla, hei!”

Käveleskelin kaikessa rauhassa shortsieni kanssa Ikaalisten keskustassa, kun teiniryhmittymästä yksi tyttö ohimennessäni huikkasi

”Kauniit sellut sulla, hei!”

Käänsin päätäni, hymyilin ja vastasin
”No, eipä ne nyt niin kauniita ole, mutta kiva kun tykkäät!”
Ja jatkoin matkaani.

Hyvin itsetietoisena. Tunsin reisieni läsnäolon vahvemmin kuin vuosiin.

Itsetuntoni ei sinänsä ottanut tapauksesta kolausta, enkä aio olla kävelemättä shortsieni kanssa jatkossa. Hitto viekhön, jos lämpömittari kipuaa lähemmäs kolmeakymmentä, niin en todellakaan pistä koko pitkiä housuja jalkaan ja capreista en pidä eikä viisi senttiä pidempiä shortseja ole löytynyt.

Eikä tartte löytyä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta minun onkin helppo pitää pääni pystyssä. Olen 27-vuotias ja sukulaismieheni ovat kutsuneet minua laiskaksi palleroksi siitä lähtien kuin olin kaksi. Sellaista 14-vuotiasta ei löydy, joka saisi meikäläistä loukattua verisesti. Olen myös kohdannut koulukiusaamista nuoruudessani ja yli seitsemän vuoden julkibloggaaminen ei todellakaan ole säästänyt ilkeiltä sanoilta. Olen oppinut päästämään niistä sanoista irti ja tiedostamaan sen, ettei valtaväestöllä voisi vähempää kiinnostaa meikäläisen reidet. Jos olen jonkun mielestä ruma, läski ja kaiken lisäksi vielä tyhmä, niin mitäpä siitä? Olenhan itsenikin mielestä välillä ruma ja läski, mutta pystyn silti elämään itseni kanssa ja rakastamaan sieluani myös niinä päivinä, jolloin maailma vihaa minua ja minä vihaan maailmaa ja sieluni temppeliä. Miksi siis muiden ajatukset tätä itserakkauttani murentaisi?

Kyllähän sitä itsekin katselee muiden naisten sääriä, ja väitän, että lähes jokaisen (etenkin lähempänä kolmeakymppiä olevan) naisen reidet tärähtelevät askelista ja siellä vilkkuu joko sellukuoppia tai venymisarpia. Tekeekö se heistä jotenkin epäviehättäviä? Eikö sellureisiä saisi päästä nauttimaan auringonsäteistä?

Tiedän kuitenkin kokemuksesta, kuinka pahasti ohikulkiessa muiden naureskelu ja huutelu satuttaa, jos sattuu olemaan sopivassa iässä tai mielentilassa. Itsehän yläasteella en vaan voinut kävellä käytävällä muuten kuin tavalla tai toisella peittämällä nenäni, koska se oli NIIN ISO ja pojat olivat sanoneet sitä rumaksi ja piirtäneet siitä pilakuvia. Edelleenkin huomaan sivuprofiilikuvia nähdessäni ensimmäiseksi kiinnittäväni huomion nenääni, vaikka nykyään pääosan ajasta pidän siitä. Se tasapainottaa hjallisharkimomaista leukaani.

Ilkeät sanat iskevät syvälle ja pysyvät tiukassa. Vaaditaan tuhat kehua korvaamaan yksi ruma sana ja niitä kehuja alkaa kertyä tarpeeksi vasta sitten, kun alkaa itse kehua itseään. Toivon todella, että tuo kyseinen teinityttö uskaltaa huutaa ”kehunsa” vain tarpeeksi kokeneille ihmisille, mutta pahoin pelkään, että johonkuhun hän on jo jättänyt pitkäaikaiset arvet.

Ja joku on jättänyt häneen. Kukapa meistä ilman henkisiä arpia aikuisuuteen selviäisi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Valehtelisin jos väittäisin, etten kokisi epävarmuutta kehostani ja selluliitistani. Totta kai haluaisin siitä eroon ja siihen pyrinkin. Olen kuitenkin tiedostanut sen, ettei se koskaan katoa ikuisiksi ajoiksi, enkä koskaan tule pääsemään venymisarvista eroon. Näillä mennään arkkuun asti, joten verhotaan kroppamme juuri niillä vaatteilla, joilla halutaan ja pelotellaan vartaloillamme nykynuoria roskaruuan ja suklaan vaaroista. Tällaisia teistä tulee, jos mässäätte liikaa!

Oikeastaan tässä asiassa me naiset voisimme ottaa mallia miehistä. Ei siinä kroppaa katsota, kun on aika riisua paita pois ja antaa auringon hyväillä niin sixpackeja kuin sixpackin luomia mahoja. Jos joku teini kettumaiseen sävyyn kehuu, että ”onpa komea tynnyri”, niin mies tarttuu kiinni mahaansa, hyllyttää sitä ja leveä hymy kasvoillaan karjaisee ”Niin onki ja ohan tähän nähty vaivaakin!”

Miehet, te olette upeita.

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK | VLOGIA

57 thoughts on “”Kauniit sellut sulla, hei!”

 1. Huippua. Oot asennemimmi jossa on paljon muutakin kaunista, niin sisäsesti kun ulkosesti kun vaan ne sellut!
  Ja samaa ideologiaa kun selluja kohtaan oon soveltanut (treenien jälkeisenä ja hikisenä) meikittömänä julkisilla paikoilla liikuskeluun: peilejä ei kuitenkaan oo niin tiheässä että joutuisin itse sen suuremmin olomuodostani kärsimään, joten jos joku muu niin tekee, eipä ole mun ongelma :D

  Tykkää

 2. Huh mitä käytöstä siltä lissulta! :O Toivottavasti tosiaan tajuaa huutelunsa typeryyden ennen kuin loukkaa jotakuta pahasti. Itse en olisi harmi kyllä pystynyt ohittamaan tuollaista heittoa noin hyvällä asenteella kuin sie, sen verran on body love hukassa tällä suunnalla :/ Ja hassua, en oo koskaan kiinnittänyt huomiota sun nenään ennen kuin nyt kirjoitit siitä :D Se on aivan hyvä nokka ja sie oot upea! :)

  Tykkää

  1. Joo, eihän sitä yleensä muut edes huomaa sussa niitä ”vikoja” joita itse mukamas näkee :D ja kiitos! Koitan muistaa, että teinarit on vielä aika lapsosia ja joillakin tollanen muiden mollaus voi olla vain tapa helpottaa omaa pahaa oloa tai pönkittää itsetuntoa :)

   Tykkää

 3. Jesus, missä maailmassa sen mielestä oli järkevää haukkua täysin tuntemattoman ihmisen ulkonäköä? Sellasta ihmistä pitäis olla täys oikeus potkasta vähän tähän todellisuuteen.

  Tykkää

 4. No nyt meni taas niin yli ymmärryksen, että miksi (siis MIKSI?!?!?) kukaan ihminen sanoo noin toiselle noin kurjasti. Teoriassahan tuo kumpuaa epävarmuudesta, mutta huhhuh, käsittämätön maailma.

  Onneksi osaat asennoitua noin, suurin osa tuskin osaisi. Itse olisin todennäköisesti jäätynyt tilanteen aiheuttaman shokin vuoksi.

  Tykkää

  1. Noh, yllättävän automaattisesti se reaktio tuli :D mut samaa mieltä, ei kukaan ”tasapainoinen” teini noin huutelisi. Tiedä sit oliko kyse ryhmäpaineesta tai pahasta olosta, niin toivon, että jossain välissä ymmärtää toimivansa väärin kun tieten tahtoenbyrittää loukata.

   Toki propsit, että huutelee päin naamaa. Ei mikään nettianonyymi siis :D

   Tykkää

 5. En oo aiemmin kommentoinut, mutta halusin vain sanoa, että olet ihana. Olen 25-vuotias nainen/tyttö ja painiskelen välillä kamalien itsetunto-ongelmien kanssa. Jotenkin sun positiivinen asenne ja aurinkoinen olemus saa mut aina hyvälle mielelle ja blogisi on tsempannut minua parempaan suuntaan suhtautumisessani kehooni.

  Mä en ole varmaan sitten lapsuuden kulkenut shortseissa ilman sukkahousuja sellureisien takia, mutta toivon sen päivän vielä joskus koittavan! :)

  Tykkää

  1. Kyllä se koittaa <3 aloita vaikka ihan kotioloista tai jossain hiljaisemmassa paikassa, niin siinä sitä jotenkin tottuu niihin paljaisiin reisiin ja lakkaa miettimistä niitä liikaa! :)
   Ja kiitos sulle ihanasta kommentista!

   Tykkää

 6. What the hell?! :D Mikä tätä nykynuorisoa vaivaa? Itsehän olen vanhus, 24-vuotias. Mutta oikeesti.. Yksi päivä olin kävelemässä töistä kotiin ihan perus farkut ja paita päällä niin juuri joku tuollainen lissupelle huusi mulle kadun toiselta puolelta, että ”v**un h**ra” :D Juu, eihän siinä, carry on.. Hienoo kasvatusta!

  Tykkää

  1. Joo, ihan käsittämätöntä välillä… :/ pistää kyl miettimään, että millaistahan noiden huutelijoiden elämä todellisuudessa on. On kuitenkin eri asia ajatella ilkeästi kuin sanoa ilkeästi.

   Tykkää

 7. Mä olen aina kamppaillut selluliitin kanssa, eikä sen kanssa kamppailu ole ihan iisiä. Se perkele on niin kiinni mussa että hätyyttäminen ei ole ollut helppoa. Oon tehnyt jäätävästi duunia että ne lähtisi huitelemaan muttakun ei niin ei. Antaa siinä sitten olla. Saa tämä kyseinen mimmi vielä tietää itsekin aikanaan miltä se sellu omissa reisissä tuntuu. Siinäpähän sitten miettii mitä on muille huudellut. Karma is the bitch :’D oot huippu!!!

  Tykkää

 8. Voi elämä miten törppöjä jotkut voi olla! Okei teini, mutta silti. Vähän on käytöstavat hukassa. Mun mielestä on parempi olla hiljaa, jos ei ole mitään järkevää sanottavaa :)

  Tykkää

 9. Kerran kaupassa kaks valehtelematta ala-asteikästä tyttöö käveli mun ohi ja hoki koko samalla käsi muka suun edessä ”juurikasvujuurikasvujuurikasvu” :D En ensin tajunnu, et ne mua tarkotti (ku nii vasta olin kampaajalla raidottanu tukkani, ja yritän päästä vaalennuskierteestä eroon), nii en mitään nasevaa tajunnu sanoo ees takasi. Samaa mietin kans, et tällee lähemmäs 30-v kyl kestää tommisen ilman sen kummempaa ahistusta, mutta entä sitte esim ko tyttöjen luokkakaverit :/ oketan, että tytöt tekee tuota samaa muullonki sit..

  Tykkää

 10. Minäkin luultavasti olisin vaan kiittänyt ”kehuista” ällistyneenä, mutta nyt kun tätä asiaa mietin, niin minusta tuolle teinille pitäisi pitää puhuttelu. Eli jos kohtaatte hänet tai hänen kaltaisiaan, niin uskon että paras keino olisi mennä juttelemaan, katsoa silmiin ja kysyä että miksi sä haluat olla ventovieraalle ihmiselle noin ilkeä? Ja että tajuatko että nuo kommentit saattavat satuttaa pahastikin, miksi haluat tuottaa toiselle pahan mielen? Luulen, että teini siinä tilanteessa menisi aika hiljaiseksi, tai ehkä jos on ryhmän kanssa, niin kettuilisivat lisää, mutta varmaan pistäisi ajattelemaan kuitenkin.

  Tykkää

  1. Se olisi varmasti paras keino! Itsekin olisi pitänyt niin tehdä, mutta siinä tilanteessa ei huomannut reagoida niin :) seuraavalla kyllä, jos tarvetta on! I Hope

   Tykkää

 11. Tökeröä käytöstä teineiltä, mutta kyllä sitä moni voisi ehkä katsoa takaapäinkin peiliin ennen kuin lähtee keskustaan minishortseissa. Onhan sitä vaikka mitä ilmavia ja läpikuultavan ohuitakin mekkoja ja hameita, jos on sellua jaloissa paljon. Kuitenkin vaatteilla voi korostaa hyviä puolia ja häivyttää huonoja niin miksi vapaaehtoisesti esittelee niitä huonoimpia ominaisuuksiaan?

  Tykkää

  1. Jos ei tykkää hameista tai mekoista? Itse en myöskään voi pitää kuin maksimittaisia mekkoja, koska tarvin sinne alle jotain, mikä erottaa sisäreiteni toisistaan jos en halua palovammoja :D ja sukkahousut näissä helteissä.. No way! Minishortsejakaan en siitä syystä käytä, mutta en polvimittaisiakaan tahdo pitää :)

   Tykkää

  2. Ootko tosissas, Pia?? Miksi pitäisi peittää itsensä vain sen takia, että jonkun tuntemattoman mielestä et ole ihannemitoissa? Tässä tapauksessa ei nyt ole kyse mistään ylilihavasta ja ällöttävästä ihmisestä, joka olisi pukeutunut liian paljastavasti. Tuskin olisi sinunkaan ruokahalusi häiriintynt näystä!

   Jenny, nokkaa ylöspäin vain :D

   Tykkää

   1. Joo kyllä ihan tosissani olen. Jos näen esim. Helsingin keskustassa jonkun minishortseissa pahat selluliitit vilkkuen niin tunnen myötähäpeää ja ajattelen, ettei hän ole kenties katsonut kirkkaassa valossa itseään takaapäin ennen kaupungille lähtöä. Jotkut naiset ehkä luulee miesten päiden kääntyvän mairittelevan ulkonäön vuoksi, mutta ainakin terassilla olen kuullut paljon sivukorvalla naureskelua sellureisille miesten osalta. Toki jos itseään ei häiritse muiden negatiiviset katseet tai kommentit niin kyllähän sitä voi minishortseissa liikkua selluista huolimatta. Pääasia, että itsellä on hyvä eikä kiusallinen fiilis.

    Tykkää

   2. Jännä, itse pidän sitä vaan itsevarmuuden merkkinä, jos hirveissä helteissä käyttää hellevaatteita vaikka ei mahtuisi kapeaan kauneusihanteeseen :)

    Tykkää

   3. Siis mikä tuo miesperustelu oikein on?! Nainen hyvä, mitä sovinismia viljeletkään. Vaikka itse tarkastelisit itseäsi ”kirkkaassa valossa takaapäin” (kuinka vaivalloiselta tuo kuulostaakaan ) miehiä miellyttääksesi, niin älä oleta että muut niin tekisivät vain koska ovat naisia! Juuri tuo on asenne, joka ylläpitää arkipäivän sovinismia. Anna Jennyn ja kanssasiskojen pukeutua kuten haluavat vain pukeutumisen ilosta!

    Ja I feel you Jenny, noita dorkakommentteja on tullut kans kohdalle. Onneksi myös niitä spontaaneja kehuja myös. Mulla reisien lisäksi on postgeminialavatsareppu, joka luo lisäkurvia varteen. Aattelen että se häpeilemätön tyyli, jolla kannan itseni on jollekin liikaa. Sen sijaan että ilkeilee toiselle, vois vaan voimaantua toisen itsevarmuudesta, että ”kyllähän mäkin voin, kun tuo kerta noin paksuilla jaloilla tai tuollasella vatsalla on noin tyytyväinen itseensä”.

    Tykkää

 12. Voi luoja.
  Mutta meinaan seurata sun esimerkkiä ja valjastaa mun mahtijalat shortseihin ekaa kertaa niin moneen vuoteen. Vaikka löytyy sellaria ja ylimäärästä niin ajattelen kyllä vaan että mähän en oo perhana turhaan kyykänny koko talvea sen takia, että pitäisin pitkiä huosuja kesällä vaan mun jalat on just hyvät tälläsenä ja ens kesänä sitte vielä paremmat. Ni! :D

  Tykkää

 13. En muista oonko kommentoinu aiemmin, mut pitkään oon seurannu. Mullakin on vähän pyöreemmät reidet ja olin pitkään kahden vaiheille uskallanko laittaa farkkushortseja/vajaa polvimittaista hametta jalkaan näin lämpiminä päivinä. Mut sitten muistin mitä olit aiemmin kirjoittanut shortseista ja päätin että prkl pidetään nyt vaikkei oliskaan mallinmitoissa. :D Joten kiitos rohkeuden valamisesta!

  Tykkää

 14. Vitsit miten hyvään saumaan törmäsin tähän postaukseen! Täällä kun on varjossaki nyt jo +25 ei todellakaan tee mieli pukea yhtään enempää ku on pakko, ja kovasti pohdin kehtaanko lähteä lyhyissä shortseissani ihmisten ilmoille näiden reisieni kanssa. No todellakin kehtaan, ainaki nyt ku luin tän postauksen! :) (y)

  Tykkää

 15. Hei,

  Mahtavaa, otan sun vastakommentit korvan taa jos tulee joskus tarvetta, mahdollisuus siihen on olemassa :D Peukut myös jutulle helleturvotuksesta, mä niin muutan sun kanssa Sodankylään! Ihanaa kun puhut asioista suoraa ja aidosti itseäsi kunnioittaen :)

  Tykkää

 16. Meikä on alipainoinen rimpula, mutta kiitos epäterveellisen ruokavalion meikänkin reisistä löytyy kauniit sellutehdaskaupasta! Että ei se aina painosta ole kiinni..

  Tykkää

 17. Kylläpä kirpaisi ja hävetti, Ikaalisista kun olen kotoisin :D toisaalta.. en myöskään yllättynyt. Tytöllä taisi itsellään olla paha olo itsensä kanssa :)

  Tykkää

  1. Todennäköisesti :) tai ryhmäpaine olla ”kovis” joka paikkakunnallahan noita teinejä on :D onneksi kuitenkin muuten mulla tosi hyvä kuva Ikaalisista ja sen asukkaista! :)

   Tykkää

 18. Kiitos kirjoituksestasi, aivan ihanaa vastapainoa erään äsken lukemani toisen blogikirjoituksen rinnalla!

  Olet kyllä todella kaunis ja rohkea nainen, itselläni ei olisi ehkä rohkeutta sanoa huutelijoille mitään takaisin, ennemminkin häpeissäni poistuisin paikalta… Mitä tuhlausta!

  Tykkää

 19. Woooop woooop! Nasevaa tekstiä taas ja todellakin what’s whit dudes?? Alotettiin seukkaa mun miehen kaa= oltiin salikissa ja bodari. Vuosi yhdessä ja ollaan jenkkakahva ja sellari;) mut siinä missä mä itken ja vinetän tarttuu tää kahvoihinsa ja sanoo so what niistä pääsee eroon jos haluaa mutta nyt vedän jädeä koska life is good..näihän se menee..mäkin pääsisin omistani puolen vuoden puhtaalla ruualla ilman sen kummempia salikuureja mutta silti stressaan joka suu palaa..mul on sulle ehdotus! Naseva naisena tee postaus misten kehonkuvasta ja siitä häiritseekö miehiä jos nainen ottaa sen +5kg…

  Tykkää

 20. Höpö höpö kaunis olet!! Vaihtaisin heti! Voi kun uskaltaisin ja kehtaisin niin laittasin kuvan itsestäni. 9 vuotta kestänyt henkinen-, ja fyysinen koulukiusaaminen jättäneet arvet. Samoin vuosikausia tehty vuorotyö ja yötyö sekä raskas fyysinen työ. Siihen kasa erilaisia sairauksia ja vikoja sekä aineenvaihdunta hässäkkä jota juuri tutkitaan. Kiloja on, iso nenäkin löytyy, extra läskit reidet, miesmäiset hartiat ja bulldogin naama. Mut hei jos ei kestä katsoa niin voi katsoa muualle :) mua ei paljoo ihmisten kommentit jaksa kiinnostaa. Ne jotka päätään aukovat eivät kestäis vuottakaan mun kengissä :) mun äiti opetti jo lapsena että tuijottaminen on rumaa ja kaikkien tuijottajien kohdalla totean vain et kotikasvatuksessa on jotain oleellista jäänyt opettamatta aikanaan – lähinnä säälittää se kapea katseisuus :) tsemppiä oikeasti isolla kädellä ja mennään leuka sekä iso nenä ylpeänä pystyssä!! Kaikkea hyvää jatkoon!!!

  Tykkää

 21. Sulla on loistava asenne ja mulla menis varmaan jauhot suuhun, enkä sais mitään järkevää sanottua vastaavanlaisessa tilanteessa, kuten yhtenä päivänä töistä kotiin pyöräillessä keskustassa osoitettiin mieltä ”Vain kaksi kättä”-kampanjalle/mikälie. Ei siinä mitään, mutta pyörällä kun yritin massasta (soitin kelloa ringring) läpi huusi sitten joku kukkahattu #äityli että ”v**un idiootti, etsä tajuu että täällä on mielenosoitus käynnissä”. Jepjep, asianhan olisi voinut toisellakin tapaa ilmaista ja olin tässä vaiheessa suht nälkänen ja kiukkunen, etten saanut suusta mitään, enkä vaivautunutkaan katsomaan kuka oli pahoittanut mielen, siitä että soitin kerran kelloa. Huoh.

  Tykkää

  1. No kyllä sitä itselläkin joskus menee pasmat sekaisin noissa tilanteissa, kun jiku vaan yhtäkkiä parkasee jotain ikävää. En tajua yhtään, miten tuossakin kampanjassa kehtaa alkaa haukkua ketään, luulis, että siellä olis ollu kasa rauhallisia ihmisiä :D vissiin vähän hermo kireellä

   Tykkää

 22. Jos joku teini kettumaiseen sävyyn kehuu, että ”onpa komea tynnyri”, niin mies tarttuu kiinni mahaansa, hyllyttää sitä ja leveä hymy kasvoillaan karjaisee ”Niin onki ja ohan tähän nähty vaivaakin!” Miten me naiset aina hankitaan tavoiteltava ”ihannevartalo” ja itketään, kun valtaosalla ei sitä koloa luonnostaan jää sinne reisien väliin. Ollaan epävarmoja ja peitellään istuessa niitä ”kamalia makkaroita” ja ajatellaan ohikulkijoista, että ”enpä ole tuossa kunnossa” ja näemmä jotkut huutelee nämä aivopierunsa ääneen.

  Tykkää

 23. Niin kauna kun omat ”selluni”kannan ei pitäis olla naputtamista. Olen aina ollut ”vanttera” naisihminen, eli en mikään siroluinen kaunotar. Sitten kerran päätin laihduttaa ja tein sen. Muodonmuutostani seurailin terveesti peilistä. Kävin lenkillä, olin silloin jo kahden lapsen äiti joten vartaloni ei ollut ihan ”priima” . Laihduin katsoin itseäni peilistä joo näyttää hyvältä. Tämä ihminen ei ole minä. En ollut silloinkaan lihava, ehkä vähän pyöreä. Omasta mielistäni en vaan näyttännyt itseltäni siinä langanlaihassa kuosissa.

  Tykkää

  1. Jep, mullekaan ei sovi matalat rasvat. Naama menee kuopalle ja kylkiluilla voi soittaa ripaskaa. Mieluummin pyörin siellä 70n tienoilla painoni kanssa ja sinne tähdätään. :)

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.