Unelma itsestä · Yhteistyö

Unelmia itsestäni

Yhteistyössä Unelma Itsestä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jos saisit ihan vapaasti suunnitella sen, miten elämäsi tulee menemään, niin miten se menisi?

Jos saisit ihan vapaasti muokata kroppasi mieleiseksesi, niin millainen se olisi?

Jos saisit ihan vapaasti valita omat ajatuksesi ja tunteesi, niin millaisia ne olisi?

Todennäköisesti moni meistä muokkaisi elämästään sellaisen, johon ei mahtuisi surua eikä jenkkakahvoja, ei vastoinkäymisiä eikä finnejä.

Harmi kyllä elämä ei ole koskaan täydellisen ihanaa. Jokaisella meillä on omat heikkoutemme, surumme, pelkomme ja alamäkemme. Ehkä täydellisen elämän tavoittelun sijaan pitäisi oppia kääntämään vaikeudet voitoksi ja etsimään pahastakin ne hyvät puolet. ”Mitä minä opin tästä?” ”MITEN minä opin tästä?” ”Miten tämä muokkaa minua?”

Meillä on tämä yksi elämä ja yksi kroppa. Emme ole täydellisiä muuten kuin täydellisiä itsellemme, koska emme voi tätä omaa todellisuuttamme muuhun vaihtaakaan.

Olin vuosi sitten mukana Unelma itsestä -online-valmennuksessa ja vaikka oman valmennuksen vedin läpi laput silmillä ja puolitehoilla, ei minulla ole mitään pahaa sanottavaa siitä. Opin ainakin sen, että lähdin mukaan liian aikaisin. Elämässäni oli tapahtunut suuria muutoksia parisuhteen, muuton ja terveyden saralla ja en ollut yhtään ehtinyt kärryille siihen omaan elämääni. Oloani helpotti, kun sain valmennuksen FB-ryhmään myöntää, että en jotenkin pääse nyt tähän mukaan enkä vauhtiin ja keskittyminen menee nyt elämään eikä minuun itseeni. Monella oli samanlaisia tuntemuksia, mutta yhtä kaikki, jokainen kannusti. Kukaan ei rivien välistäkään syyllistänyt tai nostanut itseään ylemmäs, vaan ryhmässä vallitsi todella hyvä ja lämmin yhteishenki. Uusia ystäviä tuolta ainakin löytää :)

Monissa online-valmennusryhmissä törmää aina pieneen kisailuun siitä, kuka laihtuu mitenkin paljon ja kuka osaa kieltäytyä herne-maissi-paprikasta, koska maississa on niin paljon hiilaria. Unelma Itsestä -ryhmässä keskityttiin tulosten ja muutosten sijaan reflektoimaan omaa mennyttä ja nykyisyyttä, takapakkeja ja haaveita. Jaoimme toisillemme kipeitä muistoja ja vaikeuksia, mutta myös onnen hetkiä ja oivalluksia. Muutoskuvissakin ensi sijassa oli lähteneiden senttien sijaan kasvoille kohonnut hymy, vaikka mukaan mahtui myös ihan uskomattomia kroppamuutoksiakin.

Kuulostaako ihan joltain hippi-meiningiltä? :D Sitä se ehkä hieman on, mutta lopputuloksen sijaan painotetaan matkaa ja kilojen sijaan painotetaan pysyvää muutosta ja henkistä AHAA:ta, uskallusta tehdä haaveista totta ja rohkeutta rakastaa itseään. Valmennus on suunnattu naisille ja sen kesto on neljä kuukautta.

Unelma Itsestä Online -valmennuksessa kuljetaan yhdessä ryhmän kanssa neljän kuukauden ajan kohti omaa tavoitetta ja rakennetaan pysyvä hyvinvointia tukeva elämäntapa.
Online -valmennukseen jokaisen on helppo tulla mukaan. Etenemme viikon kerrallaan yhdessä ryhmän kanssa kohti Unelmaa Itsestä.
Saat treenisuunnitelmat ja ruokailusuunnitelmat, joiden avulla voida erinomaisesti. Opit paljon uutta terveellisestä liikkumisesta ja syömisestä. Saat inspiraatiota tehdä unelmistasi totta ja rohkeutta olla oma itsesi.
Valmennusohjelmassa on erilaisia vaihtoehtoja liikkua ja syödä terveellisesti, joten tavoitteesi ja lähtökohtasi voi käytännössä olla mikä vain. Tärkeintä on tahto voida entistä paremmin. Ohjelman aikana kasvatat hyvää oloasi ja kuljet kohti tavoitteitasi.

Minut kutsuttiin uudelleen mukaan tähän valmennukseen ja ajankohta ei voisi olla parempi. Haahuilun sijaan tiedän, että asuinpaikkani seuraavan vuoden ajan on Ikaalinen, parisuhde-elämään on totuttu, lääkitys on kunnossa ja töitäkään ei tarvitse murehtia. Odotan jo innolla millaisia teemoja tällä kertaa on mukana ja millaisia tehtäviä pääsen tekemään joko FB-ryhmässä tai itsekseni. Todennäköisesti jollainlailla näitä pohdintoja tulee näkymään myös blogissa :)

Ohjelmassa tulevat ruokavaliot ja treeniohjelmat eivät ole ”tee näin tai liho”-periaatteella tehtyjä, vaan ne ovat ohjenuoria, joiden varaan on helppo rakentaa omaan tilanteeseen sopivat ohjelmat. Itse todennäköisesti alan seurata ruokavaliota mutta treenien suhteen syksyn suunnitelmiin kuuluu voimaa ja lihastalkoita. Sen vuoksi en myöskään mitään kilotavoitetta itselleni pistä, koska laihtumisen sijaan tavoittelen enemmänkin rasvan korvaamista lihaksella pikkuhiljaa ja turvotuksen poistamista. Aion myös vihdoinkin perehtyä kunnolla kilpirauhasvajaan ruokavaliosuosituksiin.

Henkisellä puolella täytyy keskittyä stressin hallintaan, koska siinä on tekemistä varmasti loppuvuodesta, koska tuleva työni ei tule olemaan helpoimmasta päästä. Väitän, että kevät oli pelkkää lämmittelyä syksyä varten ja keväälläkin olin välillä TODELLA puhki. Mutta sitä se elämä on. Välillä väsyttää ja sitten opetellaan, että mikähän sitä väsymistä todellisuudessa aiheuttaa ja mitä voisi tehdä, että alkaisi helpottaa. Itsensä kuuntelemisen taito on jotain, mikä nykymaailman hektisyydessä helposti unohtuu. Miksi miettiä, mitä näkyy peilissä, kun pitäisi miettiä, miltä se peilin näky oikein tuntuu?

Jos et ihan vielä ole varma, haluatko lähteä mukaan tähän valmennukseen (alkaa 31.8. mutta voi ilmoittautua jo nyt) niin nyt on mahdollista tutustua Tuulin metodeihin ilmaiseksi Unelmien Viikolla, joka on nimensä mukaisesti viikon mittainen valmennus, ja se on tarkoitettu naisille ja on ikärajaton. Viikon aikana opetellaan ajattelemaan hyvinvointia uusista näkökulmista ja tehdään pikakierros Minuun ja Unelmiini. Klikkaa Facebookista ”osallistun” ja rekisteröidy ilmaiseksi mukaan tällä lomakkeella. :) Meikäkin on matkassa!

P.S. Valmennuksen videoilla esiintyy välissä ihan jumalattoman kuuma mies sopivan vähissä vaatteissa. Sen jos minkä pitäisi toimia porkkanana!

 

11 thoughts on “Unelmia itsestäni

 1. Kuullostaa tosi mielenkiintoiselta! :) Itse oon kokeillut Mind Fullness -harjoituksia joskus, sekin kuullostaa ihan hippi-meiningiltä, mutta oikeesti auttaa, jos siihen uskoo :)
  Tsemppiä valmennukseen! ♥

  Tykkää

 2. !! Jenny, olet <3

  Ihanaa, että oot mukana valmennuksetssa myös syksyllä. Ootko jatko- vai normivalmennuksessa?
  Tehdään syksystä unelmien syksy!

  ps. oliks sulla jotain häikkää kilppareissa ja saitko apua. Nim. lokakuusta asti asian kanssa tapellut mutta lääkärit ei ota tosissaan. Ja vähän hirvittää jos valmennus menee reisille tän väsymyksen takia :(

  pps. Repesin totaalisesti tolle kuumamies- huomiolle, mutta tottahan se on!! :D

  -Jenni

  Tykkää

  1. Moi! Jatkovalmennnuksessa ollaan mukana! :) Kai :D

   Ja joo, kilpparissa oli häikkää. Apua san vasta, kun menin yksityiselle marraskuussa :/ Se itselläkin varmasti osasyynä siihen, miksi en jaksanut panostaa valmennukseen niin paljoa. Mutta jatka taistelua, sinnikkyyttä se vaatii, et se kunnolla tutkitaan ja mene ihmeesso endrokrinologille!!

   Tykkää

 3. Tsemiä valmennukseen, kuulostaa hyvältä! Ja hei pakko kommentoida tota kuvaa, superhyvännäköset farkkushortsit! Ootko ite tuunannu vai mistä tollasia sais? Oon ettiny reiteville jaloilleni just tollasia. :D

  Tykkää

 4. Olen vähän itsekin pohdiskellut tuota valmennusta. Toki aika saattaa olla vähän väärä, sillä se tosiaan vaatii tiettyä mielentilaa, sitä halua uskoa ja yrittää.

  Tykkää

  1. Haha, juuri äsken julkaisin alennuskoodin tuohon! :)

   Kyllä, aikaahan tämä valmennus vie eri tavalla ajatuksista kuin perinteisempi ”fitnessvalmennus” ja kannattaakin miettiä, onko juuri tämä syksy SE syksy, jolloin sinulla riittää energiaa myös sen sisäisen maailman mullistamiseen. Itselleni edellinen syksy oli väärä, siinä oli ihan liikaa kaikkea. Tästäkin syksystä tulee tiivis ja tiukka, mutta mieli on sen verran rauhoittunut ja sairaudet hallinnassa, että nyt uskon homman lähtevän hyvin liikkeelle ::)

   Tykkää

 5. Onko valmennusryhmän keskusteluryhmissä (tai millä nimellä kutsutaankaan) pakko esiintyä oman nimen ja kuvan kanssa vai saako pysyä anonyyminä?

  Tykkää

  1. Keskustelu tapahtuu Facebookissa! :) toki facebookiinkin voi luoda anonyymin,”kakkostilin” jos niin haluaa, mutta kyllä pääasiassa ihmiset ovat omalla nimellään ja kuvallaan mukana :)

   Tykkää

   1. Ok, kiitos tiedosta! Täytyy vielä miettiä.. valmennuksena tämä olisi huomattavasti lähempänä minun tarpeitani kuin esim. Fitfarmin tms valmennukset. Mutta toisaalta taas en ole kiinnostunut jakamaan tarkkoja tietoja itsestäni/henkilöllisyydestäni vaikka ei niissä toki mitään salattavaa ole :D

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.