Yhteistyö

Saariselkä – Pala rennointa Lappia

Kaupallinen yhteistyö: HolidayClub Saariselkä

Ikisinkun matkassa pyörineet tietävät, että olen vihdoinkin seurustellut miehen kanssa pidempään kuin 52 päivää. Itseasiassa viime viikon keskiviikkona meillä tuli Wilhelmin kanssa vuosi täyteen ja sen kunniaksi halusin järjestää hänelle jotain erityistä näillä omilla huudeillani. Kysäisin viehkosti Kylpylähotelli Holidayclub Saariselältä, josko heillä olisi halua majoittaa meitä pariksi yöksi ja sehän sopi!

Viime tiistaista perjantaihin vietimme siis ensimmäisen yhteisen lomamme jossain muualla kuin omissa tai muiden nurkissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P7161330Ylläoleva kuva kertoo myös kaiken oleellisen lomasäästä :D Vuoronperään sadetta ja poutaa hyvin epämääräisessä järjestyksessä. Ihanaa, että saimme nauttia myös auringosta, vaikka se ukkosta edeltävä hiostavuus ei ole kyllä paras sää lähteä kävelemään ympäri tunturikeskusta.

kollaasi4Itse olen majoittunut Kylpylähotellissa ennenkin ja pakko sanoa, että hieman petyin, kun kuntosali ja yökerho olivat korvattu Angry Birds -puistolla. Hotelli on selkeästi profiloitumassa entistä enemmän lapsiperheille ja siinä ajaa loistavasti asiansa. Aktiivinen salilomamme vaihtuikin siis rennompaan löhöilyyn ja se taisi tehdä kyllä ihan hyvääkin. Kävimme kuitenkin myös totta kai kylpylässä ja vaikka siellä ei kuntouintia aikaiseksi saa, niin hauskaa meillä oli :D Jos ei muuta, niin aiheutettiin pahennusta kiikkumalla köysissä ja laukkaamalla ympäri vastavirtabaanaa toinen reppuselässä. Lopun kruunasi puolen tunnin ekstaasimöllötys porealtaassa.

Saunaosastolla järkytin totta kai muutamaa japsituristia pamauttamalla infrapunasaunaan ilman rihman kiertämää, he kun olivat kiltisti uimapuvuissaan.

P7140923Huoneeseen saapuessamme meitä odotti pullo kuohuvaa, jota meikäläinen vähän turhan nopeaa illalla sitten lipitin. En käytä juuri lainkaan alkoholia, niin en osannut varautua siihen, kuinka pian se menee jäseniin. Mutta hyvin sopi kuohari ensimmäisen ilta-ateriamme – nakkikiskahampparien – kaveriksi.

kollaasi5Alkuun olin innoissani, kun sänkymme olivat erillään :D Nukun parhaiten aina yksin, kun taas Wilhelm… No. Yön pimeinä tunteina hän oli työntänyt sänkymme yhteen ja aamulla heräsin kuvan osoittamalla tavalla reunalta ja Wilhelm oli ilmestynyt samalle sängynpuoliskolle.

Miehet.

Joka tapauksessa nukuin nuo kolme yötä todella hyvin. Isot, ihana tyynyt (ja ylimääräisiä tyynyjä halimista varten) hyvät sängyt ja sopivan viileä ilma.

kollaasi3OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamupala oli kattava ja runsas. Tuolta saisi hyvin kerättyä kasaan myös kunnon fitness-aamiaisen, mutta oma painotukseni siirtyi hyvin äkkiä ylensyönnin puolelle. Tosin onneksi iso osa siitäkin himosta kohdistui vesimeloniin ja ananakseen, mutta en vohvelirautaakaan kaihtanut yhtenäkään aamuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saariselkä ei ole mikään halpa paikka. Moni ravintola oli todella ylihintainen (paikallisesta K-kaupasta puhumattakaan) ja ”Hyvää halvalla”-ruokaa saatiin etsiä ennen kuin tärppäsi. Jos jotain paikkaa pitää vältellä, niin vältelkää Kuukkelin ruokapaikkaa. Sen hampurilaisista tuli vain vihaiseksi. Kalliita, kuivakoita ja kaiken lisäksi asiakaspalvelu oli huonoa.

Sitä vastoin Kylpylähotellin kupeessa oleva Muossi-grilli ei ole ollenkaan huonompi! Isot hampurilaiset, joilla nälkä lähtee ja vaikka hintataso nyt on perusgrilliä ehkä korkeampi, niin noin hyvistä hamppareista maksaakin.

Alkaako tulla selväksi, ettei kovin terveellisesti saatu syötyä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vanha kestosuosikkini Teerenpesä piti silti pintansa, kun vuosipäivänä kävimme syömässä astetta hienommin.

P7161325OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlkuruokasalaattia vuohenjuustolla. AI IESUS oli hyvä salaatinkastike! Yleensä vihaan salaatinkastikkeita, mutta nyt piti koota kaikki tahdonvoima, etten nuollut lautasta puhtaaksi. Salaatti oli myös täyttävä ja suuri ja harmittikin, etten edeltävänä iltana tajunnut käydä karkottamassa nälkääni tällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse vedin pääruuaksi pihviä ja Wilhelm tarttui loman teeman mukaisesti hampurilaiseen. Ja oli kuulemma yksi parhaista hampurilaisista mitä hän on koskaan syönyt missään. Itsekin seuraavana iltana maistoin palasen ja kyllä… Hyvää. Todella hyvää. Ja hinnallakaan tuota ei olla pilattu. Parasta oli kuulemma myös se, ettei ”pekoni” lisukkeena tarkoittanut vaan kahta pikkusiivua piilotettuna pihvin alle, vaan välissä oli ihan kunnon pekonikerros.

Oma pihvini oli rahansa arvoinen, mutta ehkä hieman liian tulinen(?) omaan makuuni. Paistoaste ja mureus olivat loistavia, mutta ihan täyttä kymppiä en voi antaa.

Seuraavan illan wingseille sitä vastoin voin. Aurajuustodippi ja täydellisesti maustettuja wingsejä 10 kpl 8eurolla. <3 Samassa paikassa, mutta pubin puolella!

kollaasi2Pubin puolelta minulla ei olekaan kuvia, kun lähdettiin viettämään iltaa ihan ilman kameraa. Nyt tosin hieman harmittaa, mutta jokatapauksessa Teerenpesässä on onnistuttu sujuvasti yhdistämään toisiinsa hienompi ruokailutila, pubi ja pieni yökerho yhteen pitkulaiseen tilaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keskiviikkopäivän vietimme lähes kokonaan Roadtrippaamassa Norjaan, mutta itse Saariselällä vierailimme niin Kaunispään huipulla, Kakslauttasella kuin lempikappelissani. Kauniita kävely-, pyöräily- ja hiihtoreittejä löytyy varmasti jokaiseen makuun ja hieman jäi kaivelemaan, että suunnitelmissani ollut pikkuvaellus jäi nyt tekemättä, kun Norja vei pidemmän korren ja torstaina simahdimme aamupalan jälkeen uudelleen ja heräsimme vasta yhdeltä :D En tajua, miten pystyi väsyttämään niin paljon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reissu oli kokonaisuudessaan onnistunut ja iso plussa siitä kuuluu hotellille! Vaikka hotelli oli täynnä lapsiperheitä ja viimeisenä yönä myös saksalaisia, niin huoneiden äänieristyksen turvin nukuin kuin tukki joka yö ilman mitään korvatulppia. Ainoa miinus oli se kuntosalin katoaminen sitten edellisen käyntini, mutta kyllä sitä ilmankin nähtävästi pystyy majoittumaan. Saapahan sitten rauhassa keskittyä syömiseen. Saariselkä on sellainen kohde, johon aina tulee palattua. Jokin siinä luonnonrauhassa ja rentoudessa vetoaa minuun enemmän kuin esimerkiksi Levi. Ehkä se on se avaruus mikä siellä on.

Tai porot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

4 thoughts on “Saariselkä – Pala rennointa Lappia

 1. Onnea vuosipäivän johdosta, ihanalta näyttää!
  Kyllä sulla on oikeat nukkumatavat, ja W:llä väärät ;) Rauhaa pitää ihmisellä olla.
  Pikaista paranemista!

  Tykkää

 2. Joo ei Selällä kannata tosiaankaan käydä kaupassa! Ihan jäätävän hintaista kakkaa mä sanon. Seuraavan kerran ajelkaa Ivaloon kauppaan ja samalla pubi.fi-burgereille, ovat kohtuuhintaisia ja aah niin hyviä. Ei myöskään haukkumista wingseissä, ribseissä, pizzoissa eikä pastoissa, ja kanawrapiin jää koukkuun. :D

  Ja jep, myös paikallisia ärsyttää toooodella paljon tuo Saariselkä Areenan katoaminen. :( Siellä järkättiin kuitenkin isohkoja urheiluturnauksia (mm. Climax-sählyturnaus ja lentopalloa jajaja…) ja siellä kävi myös ihan nimekkäitäkin bändejä soittamassa. Harmitti kyllä, kun tilalle tuli överihinnoiteltu AB-puisto.

  Enkä tiedä onko jo auki (ainakin keväällä on pätkän kiinni), mutta talviaikaan Saariselän paras ravintola on ehdottomasti Pirkon Pirtti! :) Ja jos Inariin asti jaksaa mennä, niin Kultahovi tarjoaa sitä Lapin eksotiikkaa oikein urakalla. Kultahovin aamiainen on myös paras hotelliaamiainen jonka koskaan oon saanut.

  Tykkää

  1. Joo, Ivalon mega-ässässä käytiin kun ajettiin Norjaan! pirkon pirtti oli harmi vielä kiinni, mut nähtävästi Selälle rakennetaan keilahallia. Ehkä sinne sit tulis lisäksi joku paikka, missä artistit vois esiintyä, kun Teerenpesäki on aiiiika pieni yhtään nimekkäämmille artisteille:)

   Tykkää

 3. EI VITSI, pakko tulla kommentoimaan, naurattaa niin paljon! :)

  Yleensä vihaan kaikkia tällaisia ”kaupallisia” tai ”sponsoroituja” postauksia ja skippaankin ne lukematta, mutta jostain syystä jäin lueskelemaan tätä. Ehkä se on tuo Lappi joka vetää puoleensa.. Mutta asiaan! Mikä mua sitten nauratti?
  No se että tunnistin jotenkin itseni tuosta tekstistä. :D Ei pääse salille/liikkumaan, niin voi hyvällä omalla tunnolla sitten keskittyä syömään, syömään ja syömään :D

  Löysin blogisi blogipolun kautta ja ajattelin jäädä seuraajaksi. Tykkään! :)

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.