Pohdintaa

Mitä mieltä?

Tein juuri hillittömän pohdinta-postauksen, kunnes sen lopussa tajusin, ettei tällä ole mitään tekemistä Hikikinkun kanssa ja siirsin sen Y:n puolelle. Välillä on vaikea tehdä eroa sen välille, että millaisia postauksia haluan tänne ja millaisia postauksia haluan sinne. Lähes kaikki tämän blogin postaukset käsittelevät tavalla tai toisella hyvinvointia, mutta välillä haluan avata tännekin sitä omaa sisäistä maailmaani ilman, että tekstissä vilahtaa sana kuntosali, vaaka tai hyvinvointi.

Nyt nuo kolme sanaa esiintyvät jo tässä postauksessa, niin ehkä voin nyt vapaasti antaa tajuntani virrata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aloin tänään muistella erästä junamatkaa Rovaniemeltä Tikkurilaan, milloin vastapäätä minua istui nuori nainen. Kaunis, hoikka, perustyväri. Rennot matkustusvaatteet päällä ja meikitön naama. Itse istuin pieruverkkareissa hiukset yön yli nippanappa selviytyneellä pikkumyy-nutturalla suklaalevy seurassani.

Oulun jälkeen tyttö kävi vaihtamassa kolleget Freddyihin ja hupparin tiukempaan paitaan. Ennen Tamperetta alkoi meikkaaminen. Itse istuin ja kaipasin suklaalevyäni.

Oletin, että tytöllä (tai naisella, täysi-ikäinen oli) on tuore heila vastassa etelässä. Miksi muuten hän laittautuisi nätiksi torstai-iltapäivään. Tai edessä oli muu tärkeä tapaaminen. Nainen soitti puhelun äidilleen, joka oli tulossa häntä käsittääkseni vastaan. Puhuessaan hän veti paksuja rajauksia yläluomiinsa ja käytti neljää eri luomiväriä.

Aloin tuntea oloni rumaksi. Ja kyyläksi.

Kun tyttö alkoi nyppiä kulmakarvojaan ja laittaa todella näkyviä irtoripsiä aloin ajatella, et nyt mennään jo liian pitkälle. Torstai-iltapäivä ja meikit kuin RuPaulilla. Tajusin tuomitsevani hänet.

Ehkä hänkin tuomitsi minut. Istuin siinä edelleen ilman meikkiä pikkumyy-nuttura vasemmalla ohimollani papan vanhoissa verkkareissa. Soitin Wilhelmille ja lirkuttelin junan aikataulut ja rakastansinua-sanaset. Sivusilmällä näin, miten tyttö katsoi minua päästä varpaisiin (kuten itsekin olin hänelle tehnyt) ja ajatteli varmaan, että miten tollasellakin on poikakaveri.

Tai sitten hän ajatteli minusta nätisti.

Jälkikäteen olen miettinyt, miksi ajattelin heti, että tytöllä on huono itsetunto kun hän meikkaa niin paljon junassa. Ehkä hän vain tykkää meikata? Ehkä Helsingissä todellakin pitää näyttää eriltä torstai-iltapäivällä kuin Rovaniemellä aamutuimaan. Ehkä ajattelin niin siksi, koska itse etenkin nuorempana meikkasin paljon, koska en ajatellut olevani sievä ilman meikkiä.

Mitähän mieltä minusta ollaan? Sitä tulee aina välillä pohdittua. Tuokin tyttö varmasti jossain välissä oli jotain mieltä minusta kun 12 tuntia vastakkai istuttiin. Millaisen kuvan annoin itsestäni? Millaisten lasien läpi hän tulkitsi minua?

Nämä tulkintalasithan vaikuttavat suuresti siihen, mitä mieltä jostakin olemme. Ystäväni Satu ajattelee minut nähdessään eri tavalla kuin blogiani julmetusti mustamaalaava heitteri tai joku, jolle olen ollut ihan luonnossa ikävä ihminen. Samoin minua nättinä pitävä on minusta eri mieltä kuin joku, josta olen hirveä huuhkaja.

siksi rohkenenkin kysymään: Mitä mieltä olet minusta ja mistä mietelmäsi kumpuavat?

 

 

9 thoughts on “Mitä mieltä?

 1. Aloin eilen kommentoimaan sekä tänne että yyhyn, mutta en ikinä jaksanu kirjoittaa loppuun! :D Olet upea sekä sisäisesti että ulkoisesti ja sulla on niin hyvä ote tohon kirjoittamiseen että voisit vaikka kirjoittaa kokonaisen tekstin jostain maailman tylsimmästä aiheesta ja se olisi silti mielenkiintoinen. Ainoa mikä mua ei kiinnosta on mainospostaukset ja ruokavinkit, mutta veikkaan että muita niitä kyllä kiinnostaa :) Eli vaikka tämä on hikikinkku niin mun mielestä ei tarvitse väkisin vääntää mitään aihetta treeniin tai hyvinvointiin liittyen, ainakin minä seuraan tätä blogia sun ja sun kirjoitustyylin vuoksi, ei tietääkseni että miten treenaat :)

  Ja olen tätä mieltä kun oon tavannu sut livenä ja lukenu sun blogia ja viettänyt jopa yön kanssasi pohjoisessa! :D Tulipa sekava kommentti :D

  Tykkää

 2. Blogikirjoitusten perusteella oot fiksu ja syvällinen ihminen. Kerran ollaan tavattukin Rollon yöelämässä kun meillä on yhteinen kaveri, ja silloin sain susta mukavan ja ystävällisen kuvan. :) Ei paljoo tuolloin juteltu mutta siinä taiskin olla kaks introverttia vastakkain… :D

  Tykkää

 3. Meikkaamisesta/laittautumisesta ollaan niin montaa mieltä. Etenkin tuo kohta, että ”ehkä hän tykkää siitä” on totta. Itse olin lentämässä Suomeen lauantaiaamuna ja sain miespuoliselta tutultani kysymyksen, että miksi meikkaan, sinähän vain menet lentokentälle. Pitääkö siellä olla kauniina? No ei tietenkään. Olen lentänyt miljoon akertaa itkuisena, rähjäisenä, meikittömänä, lentokenttäyön jälkeen, ja vaikka mitä. Taas kerran sain kertoa, että meikkaan koska se tekee minut itsevarmemmaksi. Koen itseni paremmaksi. Myös tykkään laittautua. En tosin iskenyt irtoripsiä lennolle, mutta kyllä meikkivoide ja poskipuna aina piristää :)

  Tykkää

 4. Blogin perusteella vaikutat älykkäältä ja mukavalta. Tulee kuva myös että olet huumorintajuinen ja vähän höpsökin, mutta myös vakava ja ”synkempi” puolesi tulee välillä esiin (esim. postauksissa joissa kerrot syömishäiriöongelmistasi). Ulkoisesti olet ehkä vähän ”luonnonlapsi”-tyylinen minun mielestä ainakin, et liian laitettu tai viimesen päälle, mikä on vain hyvä :D Nätti ihminen sisäisesti ja ulkoisesti minusta!

  Tykkää

 5. Hei!

  Näen sinussa aika paljon itseäni. Tai jotenkin minulla on ollut aina ”kotoisa” olo lukiessani postauksiasi. Olen ehkä jopa ihaillut sinua jollain tapaa. Ensiksi siitä syystä, kun vaikutit niin tasapainoiselta ihmiseltä ikisinkuksi (”olen 24-vuotias ja päivääkään en ole seurustellut vakavasti, olenko normaali?”-kysymys kun on usein vieraillut harhaisessa mielessäni). Toiseksi ihailin sinua kun aloitit kuntoprojektisi ja menestyit siinä. Itsekin rohkaistuin salille vihdoin ja viimein viime marraskuussa ja olen ylpeä itsestäni, kun kuntoiluni on saavuttanut tuloksia. Kolmanneksi ihailin ja ihailen sinua, kun lähdit kohti tuntematonta tinderistä löytämäsi miehen perässä. Itsellänikin on hieman samanlainen tilanne tässä meneillään, mutta katsotaan nyt :D Olet mielestäni tavattoman rohkea sekä yleensä ihmisenä että bloggaajana, kun uskallat avautua täällä vaikeistakin asioista ja vaikutat rehdiltä ja rehelliseltä ihmiseltä. Olen saanut sinulta paljon apua miessotkujen selvittämisessä (omassa päässäni) ja tukea kuntoprojektiini. KIITOS SINULLE! Ps. En voi sietää kissoja, olen henkeen ja vereen koiraihminen. Siinä yksi vissi ero.

  Tykkää

 6. Vaikutat sanavalmiilta ja itsevarmalta, koska blogit. Kirjoitukset ovat niin hauskoja ja osuvia, että pelkään ettet oikeasti voi olla niin helmi :D sisäinen maailmasi kiehtoo.

  Tykkää

 7. Kaunis, avoin, hyvät arvot, itsevarma, hauska ja sanavalmis! Nähtiin Riksun kahvilassa pikasesti ja olit oma höpsö itses. 👍😊

  Tykkää

 8. :Oot tosi kaunis ja blogin perusteella ainakin mukava :) Tykkään sun kirjotustyylistä ja luen sun postaukset aina ekana :D
  T: 14v tyttö :)

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.