Reseptit

Saletisti lihottavat suklaiset karamellineliöt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaipaatko kesäjuhliisi reseptiä, joka perustuu sokerille ja muille huonoille hiilareille? Älä etsi enää, sillä se on tässä! Saletisti lihottavan piparibrownie -reseptin tapaan tämäkin on alunperin bongattu MeNaiset-lehdestä ja valmistin nämä äitini 50v-juhlia silmällä pitäen. Toisin sanoen käytin äitiäni tekosyynä saada maistaa näitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TARVITSET

3½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl maitoa
täyte
1 prk (=n. 400gr) karamellisoitua maitotiivistettä
100 g tummaa suklaata

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pistä uuni lämpenemään 200 asteeseen ja sen jälkeen kaikessa rauhassa sekoita kuivat aineet keskenään. Tämän jälkeen pistä voi mikroon sulamaan ja tajua 15 sekunnin päästä, että SITÄ EI TARVITSE SULATTAA, juokse mikrolle ja pelasta voiköntti ennen täydellistä tuhoutumista. Ehei, tässä reseptissä tunge voi sellaisenaan kuivien aineiden joukkoon ja puristele ja sekoittele taikinaa niin kauan, että siitä on tullut murumainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ota seoksesta 1½ dl sivuun ja loput lässäytä n. 20×20 kokoiselle pellille. Koita saada taikina levitettyä tasaisesti pellille ja totea se mahdottomaksi tehtäväksi. Tässä vaiheessa on suositeltavaa toistuvasti jauhottaa kädet, koska tuo taikina tarttuu niihin todella, todella tehokaasti. Vartin jälkeen olet todennäköisesti saanut ihan nokko tasaisen pohjan aikaiseksi, joten työnnä se uuniin ja anna olla siellä vartti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hakkaa tumma suklaa palasiksi veitsenteroituskivellä ja ihaile löytämääsi ”Kondensoitua karamellisoitua maitoa”, josta kukaan ei ollut koskaan kuullutkaan. Kyseinen purkki löytyy joko leipomistarvikkeiden tai säilykkeiden lähettyviltä.

Kun pohjasi on esipaistettu, ota se esille ja valele maitotiiviste kokonaisuudessaan sen päälle. Jäljen ei tarvitse olla tasaista. Ripottele suklaahiutaleet (kokkareet) komeuden päälle ja pistä takaisin uuniin.

Muista, että unohdit laittaa sivuun laitetun muruseoksen koko helahoidon päälle, joten abort mission ja ota askel taakse päin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kymmenen minuutin jälkeen komeus alkaa ruskettua kauniisti ja kärähtää reunoilta, joten sammuta uuni ja ota pelti ulos. Jäähtymisen jälkeen leikkaa epäsymmetrisiä karamellineliöitä ja uhraudu syömään kaikki palaneet reunapalat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oma makeansietokykyni on huippuunsa viritelty, mutta tämän kanssa se yksi pala liikaa on todellakin liikaa :D Neliöt ovat todella hyviä, mutta santsaamista kannattaa harkita pitkään, sillä se makeaähky on jotain ihan muuta kuin Fazerin sinisen tai Nutellan kanssa.

Nauti omalla vastuulla!

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU | BLOGIT.FIINSTAGRAM TWITTER FACEBOOK

One thought on “Saletisti lihottavat suklaiset karamellineliöt

  1. No, näitä pittää ehottomasti kokeilla! Ei niin makiaa ole vielä vastaan tullu etteikö pysty santsaamaan! :-D Mainio ploki sulla!

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.