Aivopesu-dieetti · inspiraatio · Pohdintaa · Unelma itsestä

Yksi katse taakse, kolme askelta eteen

11828555_457729721074190_367705959647436601_n-horzYlläoleva kuva on otettu aikalailla tarkalleen tasan kaksi vuotta sitten.

Muistan, millainen kynnys minulla oli julkaista kuva ja julkaisinkin sen mahdollisimman pienenä ja hyvin pitkän, pitkän harkinnan jälkeen.

Kyse ei ollut siitä, että kuva on #belfie, vaan siitä, että mielestäni näytin kuvassa lihavalta. Että minulla on hirveät selluliitit ja jenkkakahvat.

Nyt kaksi vuotta myöhemmin katson tuota kuvaa ja mietin, että AI IESUS oonpa vaan ollu hottis! Mitkä sääret! Omaan, nykyiseen makuuni olen ollut tuolloin turhan rimpula, mutta en nyt kyllä millään ilveellä saa näkymään niitä hirveitä selluliitteja enkä pienintäkään jenkkakahvaa. Muistan kuitenkin sen, kuinka epävarma olin itsestäni. Piti hoikistua, piti olla parempi, piti olla sitä ja piti olla tätä. Olin myös valmistunut saman vuonna ja ajautumassa unelma-alalleni, joka osoittautuikin ihan vääräksi alaksi ja kaikin tavoin elämänhallintani oli pielessä. En vain osannut pysähtyä todella iloitsemaan siitä, mitä minulla oli silloin ja miltä näytin. En riittänyt itselleni.

Olisin Jim Carreytä pahempi valehtelija jos sanoisin, ettei ensimmäinen ajatukseni kuvan nähdessäni ollut ”eijumalautaolenlihonuhyiii”. Kyllä se oli. Hetken aikaa koin pahaa itseinhoa nykykuntoani kohden, kunnes läimäytin pääni seinään ja muistutin aivojani siitä, että Afrikan lapset näkevät nälkää ja minä murehdin lihomisesta. God, those bitches would envy me.

Hetken tarkastelin vanhaa kuvaani viileästi ja totesin, että nykyään olen tyytyväisempi käsivarsiini ja hartialinjaani. Näytän nykyään siltä, että käyn jääkaapin lisäksi myös salilla. Lisäksi peppuni on parempi. Leveämpi ja muhkuraisempi, mutta muodoltaan treenatumpi. En malta odottaa, millainen siitä kuoriutuu kun saa pahimman rasvakerroksen häädettyä pois.

Kuvaa katsoessani mietin myös, kuinka paljon näen nykykuvissani sellaisia kauneusvirheitä, joita todellisuudessa ei ole olemassa tai joihin muut eivät kiinnitä mitään huomiota. Aina uusia kuvia ottaessani murehdin, että vedänhän tarpeeksi vatsaa sisään, näytänköhän lihavalta ja onkohan minulla kaksoisleukaa. Ja kuvia katsoessani näen tietenkin juuri ne viat, mitä pelkään näkeväni. Onneksi rimani julkaista kuvia on laskenut huomattavasti. En tiedä onko syynä parantunut itsevarmuus vai puhtaasti tilanteen hyväksyminen. Tämä on minun kroppani tällä hetkellä ja ei se piilottelemalla minnekään katoa.

Vanhan kuvan näkeminen kuitenkin herätti tietyn palon ja varmuuden tulevaisuutta kohden. Kaksi vuotta sitten lähdin TUOSTA tilanteesta FitFarmin Bikini challengeen mukaan (halusin laihtua, koska olin hirrrrrveän paksu). Tällä hetkellä lähden alla olevasta tilanteesta kohti normaalipainoa, koska se on hyväksi terveydelleni ja lompakolleni. En nimittäin halua ostaa enää yksiäkään uusia farkkuja reisieni revittäviksi.

Ihan rouvana -blogia kirjoittava Niina (minun kesken Niini) on hyvä ystäväni ja hän sanoi fiksusti, että näissä asioissa pitäisi aina mennä terveysnäkökulma edellä, koska laihuuden tavoittelu harvoin tuottaa pysyvää lopputulosta. Ei tuottanut minullekaan. Kilpirauhasen vajaatoiminnan kyllä tuotti :D Uskon, että kun alan tosissani panostaa kilpirauhasen toimintaa tukevaan ruokavalioon ja säännölliseen liikuntaan, niin normaalipaino on jälleen luonani ennen ensi kesää ilman sen kummempia kituuttamisia.

Ja ennen ensi kesää vedän nuo maastokuvioiset shortsit jalkaani ja astelen Jeffrey Campbelleissäni nurmikolle ja näytän itselleni ja sinulle sen, että olenpahan vaan ihan mahdottoman hottis. Ja terve. Ja edelleen onnellisen itsevarma vartalostani.

Se on minun unelmani ja sen minä saavutan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU | BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK

 

8 thoughts on “Yksi katse taakse, kolme askelta eteen

 1. Haluaisin tietää, että millainen on ruokavaliosi, joka tukee kilpirauhasen toimintaa? Itsekin kärsin lievästä vajaatoiminnasta, joka kuitenkin harmillisesti vaikeuttaa painonhallintaa.

  Tykkää

 2. Tuossa kaksi vuotta vanhassa kuvassa on ihan tavallisen ja terveen näköinen nuori nainen, ei todellakaan mikään rimpula. Ihmeellisiä kehokäsityksiä ihmisillä.

  Tykkää

  1. Tavallinen joo, rimpulalla itse tarkoitin sitä, ettei pahemmin näy lihaksia ylävartalossa, mikä itselleni on se ihanne :) ei siis mikään supermassalihasvartalo, vaan että näkee, että salillakin on käyty

   Tykkää

 3. Hei !
  Itsellä viimeisen vuoden aikana liikunta on jäänyt ja paino noussut. Stressi ehkä suurimpana syypäänä. Silti nyt olen paljon itsevarmempi ja tyytyväisempi, sillä voin henkisesti paremmin kun päästin irti kaiken suorittamisesta (opiskelu, työ, urheilu). Kuitenkin jostain välillä puskee ajatus, että olen vääränlainen ja hoikempana olisin sopiva. Mietin vain, että mistä me kaikki saamme sen kuvan, että tietyn kokoinen vartalo määrittelisi millaisia olemme..

  Nyt alkavat fysioterapiaopinnot ovat antaneet minulle paljon pohtimisen aihetta. Olenko väärän kokoinen kyseiselle alalle ? Otetaanko minua tosissaan painoni takia ? Estävätkö ennen niin vahvojen reisieni päälle ilmestynyt selluliitti ja lanteille pamahtaneet jenkkakahvat minua olemasta hyvä työssäni ?

  Toki lähitulevaisuuden suunnitelmana on taas löytää itselle mieluinen laji ja sitä kautta löytää hyvinvoiva ja terve keho.

  Pointtina tässä kommentissa nyt oli kuitenkin, että aivan ihana, että kirjoitat tätä blogia ja jaat kokemuksiasi. Elä lopeta :) olet vaikuttanut itsetuntooni paljon positiivisella tavalla ! Kiitos !

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.