Kroppakuvia · Kuntosali · Pohdintaa

Katos kuntosali!

11850188_445293009006438_1736516297_n

Tänään sen tein! Pakkasin työreppuni sisällön salireppuuni ja töiden jälkeen huristelin pyörälläni Ikaalisten kylpylän kuntosalille! Yskitti ja nuha vaivasi edelleen, mutta olo oli kuitenkin sen verta energinen, etten malttanut enää yhtään lepäillä. Johan tässä on lepäilty koko elokuu.

Vaikka en todellakaan voi sanoa olevani missään hyvässä kunnossa, niin olin silti positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvin kaiken massan varjossa pilkotti myös jotkin lihaksetkin. (siis muutenkin kuin tuollaisissa supernaturaaleissa asennoissa kuten kuvassa). Jotenkin ajattelin menettäneeni jokaisen lihassoluni kropastani, mutta siellä ne edelleen oli. Rintaa tehdessä sarjapainotkin olivat samoja kuin aiemmin.

Tauon huomasi lähinnä hauis- ja ojentajatreenissä. Treenipainot oli kevyemmät ja lihas väsyi nopeammin. Ja ai JUMALAUTA meni pumppiin. Puhuhuhu. Lihaskipu on jo nyt aika huumaava käsivarsissa, niin en malta odottaa aamua. Ai. Into kuitenkin tuntui heräilevän jo nyt. Tätä pitää saada lisää. Tätä pitää saada lisää joka viikko!

Tajusin treenivihkoani selatessa sen, että en voi jatkaa Virmajoen Booty Building -ohjelmaa, vaikka ketuttaa hitosti jättää se kesken. Minulla ei ole aikaa eikä henkisiä resursseja treenata salilla viittä kertaa viikossa. Ei etenkään nyt, kun minulla ei ole autoa käytössä ja salille on se n. 4 kilometriä matkaa mäkistä maastoa. Tunnen itseni niin hyvin, että viimeistään lumien tultua maahan saan tosissani alkaa säätää, että pääsen salille ilman hovikuskia ja syysmyräköidenkin hetkellä saatan yllättäen huomata olevani sokerista.

Yllättävän haastavaa asennoitua siihen, että kävisi salilla vain kolmesti viikossa. Se on täysin mahdollinen treenitahti ja sillä saisi myös tuloksia aikaan. MUTTAKUMUTTAKU. Tämän siitä saa, kun pitkän aikaa treenannut vähintään neljä kertaa viikossa. Kolme kertaa tuntuu lusmuilulta. On typerää ajatella näin, sillä kolme salikertaa viikossa yhdistettynä arkipäivien työmatkaliikuntaan ja muuhun mahdolliseen treeniin (Wilhelm haaveilee, että alkaa treenata minua kotona. Brrr) riittää aivan hyvin tulosten ylläpitämiseen ja parantamiseen. Ja mikä tärkeintä: se on rationaalisestikin ajatellen mahdollista ELI en joutuisi kokemaan ylimääräistä stressiä siitä jos en nyt joka saamarin päivä itseäni salilta löydä.

Nyt pitäisi vaan löytää toimiva 3krt/vko saliohjelma, joka inspiroisi niin paljon, että haluaisin lähteä sitä toteuttamaan. Muscle Challenge -ohjelmasta pidin. Sekin on kyllä nelijakoinen, mutta pystyisin  toteuttamaan olkapää-vatsa -päivän jopa kotona. Täytyy miettiä.

Odotan sitä päivää, että asun maaseudulla kuntosalin välittömässä läheisyydessä. Sitten kun voitan lotossa, niin meikän kotoa löytyy sellanen sali, että oksat pois.

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU | BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK

 

Alla on mainontaa.

House of Brandon -verkkokaupalla on menossa Mid Season sale. Paljon tuotteita sekä miehille että naisille jopa -70%

A-lehtien syystarjouksena valitsemasi lehti hintaan 20€ ja kaupan päälle tulee aitoa nahkaa oleva lompakko. :) Tilausten pituus vaihtelee 4-10kk riippuen haluamastasi lehdestä.

4 thoughts on “Katos kuntosali!

 1. Ah niin samat fiilikset salitreenien määrän suhteen! Oon pitkään kulkenu salilla 4-5 kertaa viikossa (plus satunnaiset jumppatunnit päälle) ja lepopäiviähän saa olla vain yksi per viikko (…), mutta nyt syksyn häämöttäessä oon alkanut haaveilemaan jonkun sortin juoksuohjelman aloittamisesta. Mutta sitten juoksukertoja tulisi viikkoon noin kolme. Ja jos mulla on viikossa kaksi jalkapäivää niin niiden juoksulenkkien sijoittelu viikkoon ei oikein onnistuisi ilman että jompikumpi treeni söisi tehoja toiselta. Argh. Nyt sitte yritän asennoitua tuohon ”kyllä kolmekin salitreeniä viikkoon on ihan hyvä tahti”, mutta se tuntuu niin vähältä ja ää kaikki lihakset surkastuu. Mutta ku haluaisin treenata sitä juoksuakin. On se hankalaa! :D

  Tykkää

  1. Olin just tulossa kirjoittaa täysin samaa settiä! Varsinkin nyt, kun olen osa-/väliaikaisesti työtön/lomalla (miten sennnyt haluaa ottaa), niin tuntuu väkisinkin, että alle 5 treenikertaa viikkoon on liian vähän. Välillä meinaa hullaantua ja ajattelee treenaavansa 2krt/pvä, mutta täytyis vaan muistaa pitää päänsä kylmänä, sillä nykyinen treenitahti on ihan tarpeeksi nykyisille voimavaroille.

   Tykkää

 2. Ootko miettinyt kaksijakoista ohjelmaa? Niin että vuoroviikoin tulisi toiselle osa-alueelle kaksi treeniä, jos kerkeät käydä sen kolme kertaa viikossa.
  Tai sitten jopa yksijakoista? Mutta siinähän tulee yhdelle osa-alueelle vain sen 1-2 liikettä mikä voi tietysti tuntua melko vähäiselle.

  Tykkää

 3. Huohhh mistäs aloittaisin. Ensinnäkin 2 jakoinen (2 krt / viikko) on AIVAN tarpeeksi. Mutta jos päädyt tähän ratkaisuun ja haluat niitä tuloksia. Niin näitä päiviä ei skipata mistään hinnasta. Toisaalta jos tulee aivan helvetin tärkeä (mikä muka???) syy niin voi siirtää niitä sitten +1pv ja jatkaa siitä, ellet käytä vakipäiviä. Käytä reeniin 1h40min-2h15min ja suosittelen jakoa yläkroppa/alakroppa.

  Jos jostain masokisesta syystä haluat käydä salilla 3 krt / viikko niin tee vaikka isot yläkerran liikkeet ja keskivartalo / kädet, olkapäät ja takareidet / etureidet, pohkeet systeemillä. 3 kerralla reenin kesto jo vähenee, puolentoistatuntiin pitäisi päästä. 3-4 settiä liike ja 10-15 toistoa.

  3 jakoisessa, kun jalat on jaettu kahteen päivään, voi sotkea lenkki yms muita jalkakuvioita ja syödä tehoja sieltä tai päinvastoin. Mutta rospuuttokelille kun ei muutenkaan pysy ulkona pystyssä niin tätä kannattaa miettiä.

  Ja aloita aina etureidet kyykyllä. Vaikka smithissä jos muuten pelottaa että painot kaatuvat päälle tai varmistusta ei ole. Ja ATG:ta sitten smithissä kun kehityt niin perse saa kyytiä. Viimeistele prässillä.

  Jes jes hyvin se menee!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.