Kuntosali · Suunnitelmia · Unelma itsestä

Loppuvuoden salisuunnitelmat

11909365_886472538066591_1013254795_nNaurattaa aina peili-selfieissä, että yleensä katsotaan itseään kännykän ruudun kautta eikä kameraan. :D

Joka tapauksessa! Eilen pyöräilin jälleen töiden jälkeen salille ja ai että teki hyvää. Ikaalisten kylpylän sali on kyllä tehnyt minuun suurimman vaikutuksen Ikaalisten salivalikoimasta (eli näistä kahdesta olemassa olevasta) ja kaupungin työntekijänä saan vielä alennusta lipusta niin siellähän sitä täytyy nyt alkaa huidella.

Jännä kyllä nähdä miten naisen käy kun pimeys laskeutuu lumen ja jään kanssa, että miten saan itseni paikalle raahattua. Toivottavasti sinne tulee könyttyä edes se kolme kertaa viikossa, kuten suunnitelmana on.

Päätin siis palata perusteisiin ja alkaa käydä salilla kolme kertaa viikossa. Jako niinkin yksinkertainen kuin

 1. Vetopäivä
 2. Työntöpäivä
 3. Jalkapäivä

Vetopäivään kuuluvat siis selkä. takaolat ja hauikset. Työntöpäivä säilöö sisäänsä rinnan, ojentajat ja olkapäät ja jalkapäivä… No… Jalat :D

Tarkempia liikkeitä en ole sen kummemmin päättänyt. Vedän fiiliksen mukaan, mutta pääpaino ihan perusliikkeillä. Salipäivien lisäksi saatan välillä suostua Wilhelmin treenautettavaksi ja hän sitten pakottaakin minut tekemään maveja ja kyykkyjä ja tempauksia. Yksinäni niitä harvemmin teen, koska en luota tekniikkaani vielä tarpeeksi.

Eilen tein selän ja siellä tämän salitauon huomaa kyllä parhaiten. Painoja oli pakko madaltaa jo siksi, että tuntuman ja liikeradan löytäminen vei aikaa. Selän aktivoiminen oli siis päivän sana ja toivottavasti sitten ensi viikolla saisi painot vietyä ihan perille asti.

Hauis oli viime viikkoon verrattuna huomattavasti virkeämpi ja sain tehtyä reenin samoilla painoilla kuin ennen taukoakin. Heti tulee parempi mieli kun tajuaa, ettei tauko minua ihan kokonaan kuihduttanut pois :D

Hierojalle ja selänavaajalle on tosin pakko mennä ja se onkin ensi palkan satsaus. Selän liikkuvuus on heikentynyt ja siellä ihan tuntuu sellaisia kestojumeja, joita tuskin itse saan avattua. Onneksi sain työparilta hyvän vinkin paikallisesta hierojasta, jolle voisikin jo ensi viikolla soittaa ja varailla aikaa.

Positiivinen huomio muuten työmatkapyöräilystä: otevoimani on parantunut :D Nähtävästi rutistan sitä tankoa niin antaumuksella, ettei enää ole temppu eikä mikään roikkua yli minuuttia tangossa. Joo, minuutti on aika säälittävän lyhyt aika, mutta aiemmin sain tosissani taistella, että pysyin yli 20 sekuntia.

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU | BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK

 

4 thoughts on “Loppuvuoden salisuunnitelmat

 1. Siis täysin sama jako kuin mulla! Vetopäivä sisällyttää maveilut. Mun mielestä tuo jako on hyvä, koska tarpeen vaatiessa salin saa tehtyä kolmeen varttiin. Mulla on arkisin varsinkin kiire kotiin koirien tykö. Ja vatsat teen työntöpäivänä jos jaksan.

  Mulla oli melkolailla vuoden täystauko saleilusta, ihan muutamia kertoja kävin vuoden aikana, mutta kesäloman alkaessa heinäkuussa päätin että käytän seuraavat neljä viikkoa siihen, että saan liikunnan takaisin osaksi elämää. Ja sen jälkeen olenkin saanut käytyä kolme kertaa viikossa salilla! Yhden taukoviikon pidin 9 perättäisen saliviikon jälkeen kun kroppa selvästi sitä kaipaili, ja sitten taas takaisin rytmiin. :) Mua oikeasti motivoi treenien kirjaaminen HeiaHeiaan, varsinkin kun on löytynyt sinne muutama aktiivinen kaveri. Okei, tiedän että on naurettavaa pitää viikkotavoitteena neljää liikuntakertaa, kun normaali viikko on nykyään 4-5 kertaa työmatkapyöräilyä, 3 salia, agilitytreenit kerran viikkoon ja yleensä käyn vielä juoksemassakin edes kerran… Mutta kun se on niin ihanaa, kun HeiaHeian viikkoviestissä lukee, että viime viikolla saavutit 275 % tavoitteestasi. :D

  Tykkää

 2. Heippa! Oon ollut blogisi hiljainen lukija jo vähän aikaa :) Tykkään! Olisi kiva kuulla postausta tämänhetken sarjapainoista joilla salilla teet ja mitä. Oisko hyvä postausaihe ;)

  Tykkää

 3. OMG, minuutti on hyvin! Itellä tekee 10sek tiukkaa. Mutta puristusvoimani onkin huonokuntoisen vanhuksen tasolla mittaajan mukaan. No, ainoa tie ylöspäin. Pitää vissiim itekki ottaa reeniin mukaan tuo pyörän tangon rutistelu, kun pyöräilyä tulee aika paljon harrastettua :D

  Ps. Sori jos tää tuli kahdesti

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.