Yleinen

Jyväskylän suosikit ja salainen kisahaave

Ei sille mitään voi. Jyväskylän karsintoja katsoessani takaraivossani alkoi hakata ajatus siitä, että ehkä minustakin olisi tuohon. Ei tosin todellakaan nyt juuri tällä hetkellä. Jos nyt alkaisin vetää dieettiä niin a) se kestäisi yhtä pitkään kuin nälkävuosi, koska ylimääräistä on b) kilpirauhaseni vetäisi pullollisen koskenkorvaa ja sammuisi c) jäljelle jäisi vain kaksi narua ja pulkka.

En osaa ajatella olevani kilpaurheilija ja jos joskus fitness-taipaleen aloitan niin olen justiinsa niitä tylsimyksiä, jotka eivät tavoittele kirkkainta paikkaa vaan itsensä voittamista. Kuhan eliminaatiokierrokselta selviäisi niin oisin todennäköisesti tyytyväinen suoritukseeni (vaikkakin nälkä kasvaa syödessä).

Haave on siis olemassa. Haluaisin kliseisesti sanottuna haastaa itseni ja näyttää ensisijaisesti itselleni, että pystyn mihin vain: jopa kurinalaisempaan elämään. Haluan saada itsestäni joskus myös julkaisukelpoisia kuvia bikineissä :’D

Mutta tiedän, että aika ei ole nyt. Nyt vasta koitan saada sekä henkisen että fyysisen terveyteni kunnolla tasapainoon. Kilpirauhaseni toimii jo hyvin ja lääkitys on voitu pitää ihan miniminä. Paino on lähtenyt tasaiseen laskuun ja voimatasot salilla ovat hyvät. Nyt menee niin hyvin, etten halua sekoittaa pakkaa millään ylimääräisellä enkä ole valmis laittamaan enempää aikaa ja rahaa rahkaan ja kuntosalivuoroihin. Tai valmennukseen.

Mutta se, mikä sarja olisi kyseessä, en osaa sanoa. Väittäsin mutulla, että rakenteeni olisi kohtalaisen osuva body fitnekseen. Minulla on luonnostaan leveät hartiat, kapea vyötärö ja leveä lantio. Bikinin fysiikka viehättää enemmän omaa silmääni, mutta siihen epäilen olevani liian ”raskasrakenteinen”. Toki asiantuntijan mielipidettä minulla ei ole enkä asiantuntija ole.

Mutta tässä muutamia suosikkejani Jyväskylästä!

NFE_JKL_BF-1172Kuva: Bodylehti

Sekä bikinissä että bodyssa päähuomioni kiinnittyi nyt pitkään sarjaan, sillä se olisi se, jossa itse kaiken järjeen mukaan kisaisin jos kisaisin. Pituuteni  kun on mittanauhasta riippua 167 – 171 (kallistun itse pidempään päähän :D)  Tästä kuusikosta omaan silmääni muista kuvista ponnisti erityisesti viidenneksi sijoittunut Hanna-Mari Manninen, jolla on omaan silmääni varsin ideaalinen fysiikka (ei siis bodyn kannalta, vaan ylipäätänsä elämän kannalta :D)

Manninen keskellä. Kuva pakkotoisto.com

Toinen ihan bumtsagabauwauu-nainen oli kilpailija numero 158: Eija Mikkola. Alla hänestä kaksi kuvaa, takaposessa hän on keskellä.

Mikä perä! Mitkä latsit! Mikä vyötärö! Haluan! Lopullinen sijoitus Eijalla oli kahdeksas, mutta itse liimaan hänen kuvillaan jääkaappini oven ja ajattelen häntä kun syön seuraavan kerran kananmunanvalkuaisia.

Oikeasti mukavaa, kun joku lukijani pyysi minua tekemään postauksen Jyväskylän suosikeistani! Olisi jäänyt nämä kaksi supermimmia bongaamatta helposti muuten, kun pääpaino omalla kiinnostuksella on ollut enemmän bikinin puolella :)

Bikinissä suosikkeja löytyi sitten vähän laajemmalla mittapuulla. Yllä kuitenkin kuva pitkän sarjan voittajakuusikosta, josta ykkösenä ihan ansaitusti Jenni Levävaara. En tajua missä antifitness-puskassa olen elänyt, kun en tajunnut ”Rakas, sinusta on tullut pullukka”-juontajan kisaavan bikinissä :D Punaiset hiukset+vihreät bikinit ovat ihan täydellinen combo. Lookki hänellä muutenkin mielettömän onnistunut.

Itse tykkään bikinissä nimenomaan astetta kireämmästä ja lihaksikkaammasta lookista (sarjaa Anna Virmajoki/Sara Back). Luonnollisesti moni amatööri-kisaaja niin Bikinissä kuin Bodyssä häviää lihasmassaltaan kirkkaasti PRO-kisaajille (tai sitten rakenteeltaan) mutta oli ilahduttavaa nähdä, että Bikinissä taso on noussut ihan älyttömästi vuosien varrella ja viime vuoden takaisia täyshuteja näkyi huomattavasti vähemmän. Ei ole tuomarilla ollut helppo homma nostaa kuusi ylitse muiden. Bodyssä vaihtelu oli tasossa huomattavasti suurempaa, mitä n00b-silmilläni  katselin.

Kun etsin kuvia ihanasta Eevistä, niin silmääni osui kyseisen sarjan voittaja Tanja Sundell. Minulle ihan uusi nimi ja VAU! Siinä on muija aika paketti <3 Hän ei taida kisata Linda Paldaniuksen kanssa samassa sarjassa Lahdessa, mikä on sinänsä harmi. Olisin mielelläni seurannut livenä pakaroiden taistelua.

Miesten sarjoja, naisten fysiikkaa ja fitnesstä en sen kummemmin ole seuraillut. Täytyy Oulun karsintoja kyylätä hieman tiiviimmin, että saa kattavamman ”suosikit”-postauksen aikaiseksi. Nyt nostin tähän heidät, jotka jäivät välittömästi mieleeni. Tarkoitukseni näillä näkymin on mennä Lahteen paikan päälle katsomaan ainakin NordicPro :)

EDIT: Eiku P*RSE! Expo on justiinsa sillon kun alkaa syysloma ja painun kyseisenä perjantaina heti töiden jälkeen junaan ja suuntaan kulkuni kohti Lappia x( Eiiiiiiii.
No. Tiivistä some-seurantaa luvassa sitten in Lapland.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.