Kilpirauhastelua

Kun lääkäri ei usko painoasi

Työhöntulotarkastuksessa törmäsin positiiviseen ongelmaan. Pitkin hampain olin alkukartoitus-lappuun kirjoittanu sen hetkisen painoni (85 kg) ja olin aivan varma, että tulen poistumaan lääkäriltä Kiloklubin tunnuksen vasemmassa ja ruokavaliovalmentajan numero oikeassa kädessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilannetta kartoitettiin ensin työolosuhteiden ynnä muiden osalta ja pikkuhiljaa lähestyttiin strategisia mittojani. Valmistauduin henkisesti kuulemaan ensimmäisen kerran elämässäni korkeammalta taholta, että ”Jenny, sinusta on tullut pullukka” ja vedin syvään henkeä.

Lääkäri luki pituuteni (171cm) ääneen ja sitä seurasi pitkä hiljaisuus. Hän nosti katseensa, katsoi minua ja sanoi: ”Nyt en kyllä usko”
Seuraavalla hetkellä olin jo noussut pystyyn ja suuntasin vaakaa kohti. Olin juuri syönyt ja juonut hitokseen vettä niin vaaka päräytti näyttöön kohtalokkaat numerot: 87.

”Pakko kai se on uskoa”, lääkäri sanoi ja käski minut jälleen istumaan. Hän sanoi, ettei olisi uskonut minun olevan niin reilusti ylipainoinen vaikka iso olenkin. Se oli varmasti ensimmäinen kerta, kun joku sanoi minua isoksi siten, että se tuntui kehulta :D

Juteltiin hieman myös kilpirauhasestani ja kontrolliverikokeet otetaan seuraavan kerran heti ensi vuoden alussa. Tilanne on itselläni jo todella hyvä, sillä arvoni ovat selvästi viitteissä (tai olivat siis toukokuussa, uskon, että ovat edelleen) ja minusta itsestäni tuntuu, että kroppani toimii kuten pitäisi. Paino on itseasiassa laskusuunnassa enkä ole paljoa muutoksia tehnyt. Turha turvotus on jäänyt pois eikä ruumiinlämpöni oli enää 35,2 ja yläpaine 90.

Lääkäri ei itseasiassa edes erikseen käskenyt minua laihduttaa tai edes erikoisemmin suositellut sitä. Hän sanoi suoraan, ettei usko, että minun tarvitsee saada BMI:täni normaalin puolelle ollakseni terve ja ”hyvännäk…siis hyvinvoivan näköinen”. Tärkeintä on, ettei paino enää nouse siitä, missä se on nyt. Ja jos jotain haluan tiputtaa, niin eiköhän viisi kiloa riitä. Normaalipaino kun on eri aina eri ihmiselle riippuen kropan mallista ja harrastuksista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tämä oli todella helpottavaa kuulla, sillä itselläni on niin kutsuttuun normaalipainoon matkaan reilut kymmenen kiloa edelleen. Sen toki itsellenikin pistin tavoitteeksi ja mielelläni painaisin kymmenen kiloa vähemmän (jo ihan leuanvedon kannalta) mutta en enää stressaa siitä niin paljon kuin ennen. Tiedostan näyttäväni ”lievästi lihavalta” mutta mukava kuulla, etten niin lihavalta mitä puntari sanoo :D

Ehkä otankin nyt tavoitteekseni painaa jouluun(?) mennessä n. 80 kiloa. Se vaatii enää neljän kilon pudotusta ja uskon, että se on aika heleppoa nyt kun kilpirauhanen toimii ja ”pakko” on poistettu.

P.S. Selkeästi Fitfashionilla on muodissa nyt ”Kun lääkäri…” -postaukset :D Punttimimmi kirjoitti juuri hyvän postauksen kilpparivammasen laihdutustarpeista <3

 

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU | BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK

13 thoughts on “Kun lääkäri ei usko painoasi

 1. Moikka!

  Jos sopii kysyä, mitkä arvosi ovat nyt? :) Itsellä myös kyseinen vaiva, jonka ansioista ollut tahdoton bulkkikausi turhan pitkään :D Nyt olen syönyt noin 6 kk lääkettä, ja noin kaksi kuukautta ainut mitä olen huomannut eroa on että hiki alkaa tulla mutta painossa ei muutosta.

  Tykkää

  1. Piti oikein omasta blogista luntata :D Tässä siis muutos marraskuusta 2014 toukokuuhun 2015 kun annos oli se minimi 25mikrogrammaa
   TSH on puolen vuoden aikana tippunut 2,06 –> 1,36
   T4V on noussut 12:sta 14:sta.

   Mutta mullakinhan paino alkoi laskea ihan vasta oikeastaan tässä kuussa! Paino nousi viime marraskuuhun asti, jolloin lääkitys aloitettiin ja on pysynyt siinä samassa tähän syksyyn asti, eli menee todella pitkään, ennen kuin kroppa alkaa jälleen toimia ”normaalisti”. Itse kuitenkin kävin tämän kuluneen vuoden kohtalaisen aktiivisesti salilla yms. niin senttejä oon saanut karistettua muutamia ympäri kehoa, mikä on mukavaa :)

   Tykkää

   1. Kiitos vastauksesta!

    Mulla aloitettiin samalla annoksella ja viime kerralla nostettiin niin että 50 mikrogrammaa joka toinen päivä ja joka toinen päivä 100 mikrogrammaa :) Nostin sitä itse vähän vielä, ja nyt arvot oli viime kuun lopussa tosi hyvät, meen uudestaan tämän kuun lopussa!

    Se voi olla että kroppa ottaa aikansa, niin ainakin jossakin sanottiinki jos kilpparivaivoja ollut pitkään niin ei sekunnissa korjaannukkaan :) Itse käynyt salilla myös koko ajan, joten ei se 12 kg nousu onneksi hirveästi näy, samat vaatteet menee ihan normaalisti päälle, yksi hame ainoastaan vähän kinnaa :D Mutta eiköhän se tästä, pikkuhiljaa!

    Mukavaa syksyä ja kiitos hyvänmielen blogista!! :)

    Tykkää

   2. Jep! Itse onneksi sain lääkityksen kohtalaisen nopeaa oireiden alkamisesta (alle vuodessa) niin kovin pahaksi ei ehtinyt mennäkään itselläni :)

    Tykkää

 2. Kun kävin viimeksi terveystarkastuksessa, olin varautunut otamaan vastaan pitkän saarnan ylipainon terveyshaitoista ja neuvoja laihdutksen aloittamiseen. Sen sijaan oltiin sitä mieltä, että näytän terveeltä ja kuulemma oikeastaan syön liian vähän. Lähdin kotiin hämmentyneenä.

  Tykkää

 3. Sammaa mieltä lekurin kanssa, paino ei mätsää ulkonäön kanssa, mutta sekin voisi johtua siitä että neidolla on kuitenkin lihastakin alla? :) Nevertheless normaalipaino näyttää jokaiselle erilaiselta! Kiva ettei lääkäri tuijottanut vain BMI:tä, se kun on suuntaa-antava.

  Tsemppiä treeneihin!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.