Unelma itsestä · Yhteistyö

Unelma Itsestä – kuukausi takana

Yhteistyössä Unelma Itsestä -valmennus

11881672_100671380289521_484255170_n

Ensimmäinen kuukausi Unelma Itsestä -valmennusta on takana nyt ja oloni on… Onnellinen. En ole 100% ehtinyt keskittyä jokaiseen viikkotehtävään, mutta onneksi tässä valmennuksessa saakin välillä hyppiä ja poukkoilla itselleen ajankohtaisten asioiden välillä. Esimerkiksi jätin suosiolla ruokavalioon keskittymisen hieman myöhemmäksi ja panostin nuorisokielellä sanottuna KYBÄLLÄ liikuntaan ja työ- ja opiskelumotivaation ja -ilon löytämiseen.

Molemmissa onnistuin loistavasti!

Jaaaa nyt olen flunssassa, eli liikunta on pannassa ja töihinkään minua ei päästetty yskimään viruksia muiden niskaan. Vai bakteerejako ne nyt on? Pöpöjä kuitenkin.

On ollut ihanaa seurata meidän FB-ryhmämme ryhmäytymistä. Itse en lähtenyt Unelma Itsestä -tapaamiseen, koska olin ihan pohjattoman väsynyt mutta silti ei tunnu, että olisin jäänyt ulkopuolelle. En ole ehkä se aktiivisin keskustelija, mutta pyrin pysymään kärryillä mikä on päivän polttavin puheenaihe :)

Viime viikolla pohdin paljon omaa polkuani. Tajusin olevani onnekas, kun hetken haahuilujen ja pyöriskelyjen jälkeen löysin sen työn, mitä ainakin tällä hetkellä haluan tehdä ja opiskelen saavuttaakseni sen. Vaikka nykyinen työni mahdollisesti hieman viivästyttää valmistumistani jaksan uskoa siihen, että tämä on se oikea ratkaisu. Ensinnäkin saan säästettyä hieman rahaa ja hoidettua talouteni vihdoinkin tukevaan tasapainoon ja saan myös asua tämän vuoden rauhassa Wilhelmin ja meidän kissojen kanssa. Ensi vuosi meneekin sitten kaukosuhteillessa ja kissoja kaivatessa, mutta äkkiähän sekin menee. Ja tärkeintä on, että saan paperit pihalle niin pian kuin mahdollista.

Vaikka välillä iskee ikäkriisi niin jälleen tajusin olevani kuitenkin aika nuori. Se, että hyvässä lykyssä alle kolmikymppisenä minulla on taskussa kaksi maisterintutkintoa ja pätevyys unelma-ammattiini on enemmän kuin sata jänistä. Tai pistetääs kaksi sataa.

On niin harmillista, että nyky-yhteiskunta on tekemässä opiskelemisesta aina vain vaikeampaa ja kalliimpaa. Se oma ala pitäisi tietää jo 16- tai 19-vuotiaana ja siinä ensimmäisessä valinnassa pitää pysyä TAI MUUTEN. Ymmärrän, että jostain niitä säästöjä on pakko saada jos haluamme jatkaa elämistä hyvinvointivaltiossa, mutta kyllä koulutus on ihan väärä säästämisen kohde. Itse mielelläni luovun täyspalkatusta sairastamisesta ja lomarahoista jos jatkossakin Suomessa opiskeleminen on ilmaista ja elinikäinen oppiminen todellakin toteutuu.

Harmittaa, etten muistanut ottaa mittoja alussa! Huomenaamusta pitää todellakin muistaa napata nekin, että on helppo seurailla miten kroppa muuttuu. Painoa on lähtenyt kutakuinkin tasan 2 kiloa ja painan vähemmän mitä olen vuoteen painanut. Hitaasti, mutta varmasti. Jos tahti pysyy samana, olen jouluun mennessä 8 kiloa kevyempi ja se todellakin riittäisi :D

Tällä viikolla kuitenkin aiheena on rentoutuminen ja meditaatio, jota tulee harrastettua lähes jokainen ilta ennen nukkumaanmenoa. Pitäisi kirjoitella aiheesta blogiinkin joku päivä. Samoin kuin meditatiivisesta piirtämisestä!

Tulevan kuukauden suurin teema tulee itselläni olemaan RUOKAVALIO. Se on nyt aika laittaa kuntoon ja korjata sen rutiinit :) Saan Tuulilta apua kilpirauhasvammasen ruokavalioon ja muutenkin pitää aiheeseen alkaa itsekin perehtyä. Harmi vaan, että googlailu kertoi, että minun pitää vältellä vehnää ja maapähkinöitä ja olen kehittänyt vastikään itselleni lievän pakkomielteen maapähkinävoin lusikoimiseen.

Mutta pitää osata luopua että saa jotain parempaa tilalle! Ja se parempi on googlen mukaan parapähkinä.

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU | BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK

2 thoughts on “Unelma Itsestä – kuukausi takana

  1. Mustakin tuntuu, näin opinnot kesken jättäneenä, että lukion jälkeen tekis varmaan kaikille hyvää pitää välivuosi. Ois ainakin itelle tehny! :D Mutta saakelin saakeli, pitikin päästä ekalla yrittämällä yliopistoon ja väärälle alalle. (Tiiän, tosi rankka elämä…)
    Ps. Parapähkinä on hyvää! :)

    Tykkää

  2. Mäkin vastustan ainakin henkisesti tuota, että pitäisi sillä samalla alalla pysyä. Ymmärrän kyllä, ettei yhteiskunta halua maksaa mun toista koulutusta, mutta maksan sen sitten itse. Pääsin kanssa yliopistoon suoraan lukiosta ja valmistuin ja oon töissä ja mikäs tässä, mutta musta on vähän hassu ajatus, että pitäis sillä samalla polulla pysyä koko loppu työuransa. Tietysti jos haluaa, mutta kun on niin paljon kivoja aloja, niin kyllä mä haluaisin useampaa kokeilla :)

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.