Ruokavalio · Yleinen

Ruokavaliomuutosta edeltävä kapina

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruokavalio on nyt säädetty. Tiedän tarkalleen millälailla nykyiset syömisenä tulevat muuttumaan, mitkä ruoka-aineet jätän pois, mitä vähennän ja mitä otan tilalle. Tiedän, että oloni tulee n. kuukauden päästä olemaan loistava ja matka sinne paljon helpompi mitä uskon.

The Day, jolloin ruokavalioni lopullisesti kääntyy on ensi viikon torstai, jolloin palaan syyslomareissulta kotiin. Ehdin pari päivää totutella ruokarytmiin ennen kuin arkinen aherrus palaa osaksi elämääni. Suuria muutoksia en tee, mutta aamupala PITÄÄ oppia taas syömään ja vaatii pientä testailua, että opin tekemään sen ilman mitään maitotuotteita. Mystistä. Työpaikallani syön sen mitä on tarjolla, mutta pyrin tekemään niitä pieniä fiksuja valintoja, joihin kuuluu jatkossa vehnän, maidon ja turhan sokerin välttely. Hyvästi kahvitaukopullat, hyvästi leipä. Tervetuloa hyvä olo!

Hyvää oloa ennen on PAKKO pitää pari kapina päivää. Äskenkin kittasin naamaani viimeisimpiä energiajuomiani ja söin suklaata. Päivälliseksi söin pastaa ja töissä kaksi leipää. Illalla vielä maapähkinävoita ja huomenna junaa odotellessa jotain paheellista. Kotona Sodankylässä on pakko ainakin kerran käydä vetämässä makkaraherkku Torikioskilla ja Piparissa pullakahaveella.

En tiedä mistä se johtuu, että itse en osaa aloittaa mitään dieettiä tai ruokavaliomuutosta ilman niitä lopullisia ”syö kuin suklaa loppuisi maailmasta”-päiviä. Ilman niitä jää sellainen kaihertava kaipuu rintaan jylläämään. Ne himot täytyy vain syödä pois, ne täytyy hyvästellä.

Edessäni ei ole totaalikieltäytyminen mitään muuta kuin energiajuomia kohtaan (omistan niille vielä oman postauksensa). Herkkuja varmasti tulee välillä ostettua mutta jo kahvitaukopullasta pidättäytyminen vähentää herkutteluani 60 % :D sen verta harvoin tulee shaissea kannettua enää kotiin. Vehnääkin varmasti tulee esimerkiksi työpaikkaruokailun yhteydessä ja kylästellessä, mutta muutoin pyrin syömään vehnän tilalta esimerkiksi sitä riisiä tai ruismakaronia. Maitoakin ilman pystyn elämään, vaikka turkkilaista jogurttia jään lämmöllä muistelemaan. Ja prodevanukkaita.

Nämä muutokset kuitenkin tukevat hyvinvointiani. En ala seurata mitään tarkkaa ruokavaliota, vaan mukautan nykyiset syömiseni paremmin kilpparintoimintaa ja omaa kokonaisvaltaista hyvinvointiani tukeviksi. Painokin tulenee tippumaan ja se on vain plussaa. Haluan jo mahtua vanhoihin mekkoihini. Minulla on niitä ikävä.

Olen valmis muutokselle, mutta tänään… Tänään minä vielä kapinoin.

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU | BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

Loppumainostusta mainoslinkkeineen

Hyvinvoinnin Tavaratalossa on menossa hintahulinat! Huimat määrät tuotteita todella isoissa alennuksissa ja joka päivä 100 ensimmäiselle tilaajalle yllätyslahja.

10 thoughts on “Ruokavaliomuutosta edeltävä kapina

  1. Vakuuttava puhuja,mutta ei noilla ole vaikutusta omiin valintoihini :) ei minusta kasvissyöjää taida koskaan tulla, vaikka eettisemmin koitan elää nykyään kuin ennen

   Tykkää

 1. Tsemppiä! Muista pitää heikoilla hetkillä mielessä (jos niitä tulee) että 2 viikkoa ilman herkkuja niin 3. viikko on jo huomattavasti helpompi. :)

  Tykkää

 2. Tsemppiä ruokavalion kanssa :) Mullla ois suunnitteilla kans parantaa syömisiä, kerran viikossa oleva karkkipäivä tuntuu olevan liikaa, lähtee aivan käsistä joka kerta! Ehkä semmonen kunnon jäähyväiskarkkiöveri ois hyvä piettää ennen totaalikieltäytymistä…

  Tykkää

 3. Kapina kunniaan! :D Mä oon ihan samanlainen. Ennen karkkilakkoa on pakko vetää kunnon irtsariähkyt. Nyt aattelin vähentää maitotuotteiden käyttöä hetkeksi (eli jättää kaiken muun paitsi kahvimaidon), joten ostin kaupasta mun lemppari B&J -jätskiä… :)

  Jos sitä nyt pikkuhiljaa opettelis itekin miettimään, että jäätelöä ehkä valmistetaan vielä tän mun kokeilun jälkeen…

  Tsemppiä! :)

  http://lungelady.blogspot.fi

  Tykkää

 4. Kyllä kunnon överit pitää vetää aina ennen kyseisestä ruuasta luopumista! Vaikka eihän se mitään auta, varastoon ei voi herkutella, harmi vaan! Mulla on menossa herkkulakon neljäs päivä ja voi taivas, kun tekee mieli karkkia :D. Ehkä nuo sellut jaloissa piiskaa jatkamaan, vaikka tarjous -Candy Kingit houkuttaakin aika lailla!
  Tsemppiä sun herkkulakkoon, pysytään tiukkoina näiden päätösten kanssa ;) !

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.