Pohdintaa

Kun menestynyt nainen on vain miehensä kuva

12096397_10154353709045550_923584275028902658_n

Kun FitnessExpon jälkeen Iltasanomien mobiiliversiossa vastaan tuli tämä otsikko, niin niskakarvani nousivat pystyyn. Samaan aikaan sekä nauratti että ketutti. Pistin suoraan parille kaverille kuvankaappauksen ja jaoin sen vielä Facebookin ”Lapsi jäi pesuveden jalkoihin – uudistuvaa kielenkäyttöä”-ryhmässä sen naurettavuuden vuoksi.

Nähtävästi voit olla oman sarjasi suomen mestari, menestynyt bloggaaja, personal trainer ja televisiossakin nähty tunnettu oman alasi kasvo ja esille tuoja MUTTA jos satut olemaan kihloissa kuuluisuuden kanssa, niin sinusta tulee ”rap-artisti Uniikin SM-voittaja fitnessrakas”. Uskallan väittää, että fitness-uutisia säännöllisesti seuraavat tietäisivät kyllä kuka on Eevi Teittinen tai Fitness-Eevi tai edes Uniikki-Eevi niin tuollainen kiertoilmaisu on a) tarpeeton b) alentava.

Sisäinen feministini karjuu juuri skotlantilaista sotahuutoa! SIIS OIKEASTI?! Voitat SM-kultaa ja olet silti pelkästään miehesi tyttöystävä. Klikkauksiahan näillä otsikoilla haetaan, mutta enpä muista kuinka usein olen nähnyt kuuluisaa miestä kutsuttavan pelkästään henkilön X-rakkaaksi jos tämä henkilö X sattuu olemaan nainen ja mahdollisesti tunnetumpi. Nainen sen sijaan saa voittaa kultaa ja tehdä levyjä ja silti hänestä ainoa otsikon arvoinen asia on hänen puolisonsa. Kesällä lehdissä luki ”Räppäri-Junon laulaja-rakas” ja tällä otsikolla tarkoitettiin Janna Hurmerintaa (vai joko on nimensä vaihtanut, en ole varma). Väitän, että Janna on suurelle yleisölle tunnetumpi kuin Juno ja silti hän oli laulaja-rakas. Jannana hän kelpasi sinkkuna tai kelpaisi ehkä edelleenkin, jos olisi naimisissa täyden nobodyn kanssa.

Minua ärsyttää. Lähinnä se, ettei otsikoissa mainita edes kyseessä olevan henkilön ETUNIMEÄ.

Tai no mitä sitä nimellä jos on rap-artisti Uniikin SM-voittaja fitnessrakas.

Otsikon uutiseen en sano juuta enkä jaata. Tanja Sundell oli Jyväskylän karsintojen jälkeen yksi suosikeistani mutta hänen hopeansa ei ole minun (eikä rap-artisti Uniikin SM-voittaja fitness-rakkaan) häpeä :) Mitalit on nyt jaettu. Jos jotain jäi hampaankoloon, niin reippaasti vaan seuraavaa kautta kohti!

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU | BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

 

18 thoughts on “Kun menestynyt nainen on vain miehensä kuva

 1. Ilmiö on yleisesti ottaen ärsyttävä, mutta tässä tapauksessa se nyt on vaan totta että Uniikki on 1000x isompi julkkis kuin naisystävänsä ja isolla osalla ihmisistä kiinnostaa VAIN koska on kyseessä Uniikin naisystävä. Varmasti sulla ja pienellä joukolla fitneksestä kiinnostuneita ihmisiä kiinnostaa Eevi Teittinen itsessään mutta Iltasanomat yrittää saada klikkauksia ja myydä lehtiä isolle yleisölle, joten tottakai otsikoidaan näin. Sit vielä sekin, että tuo otsikko on jo tosi pitkä joten ehkäpä siksi siitä on jätetty nimi pois.

  (Ja ehkä se tittelikin meni hänelle vaikka lihasta puuttuu takalistosta koska tämä julkkis connection ja sitä kautta ”laji” saa lisää tilaa lööpeistä. Just saying….)

  Tykkää

  1. Pointtina tässä oli, ettei otsikossa puhuta edes Uniikin kihlausta Fitness-Eevistä vaan pelkästään fitness-rakkaasta. :) eli ettei edes etunimeä oli mainittu, vaikka Eevi on lajinsa seuraajille ja kymmenille (tai oikeastaan sadoille) tuhansille bloginsa ja Fitnesspäiväkirjaa seuranneille tuttu henkilö. Ei varmasti Uniikki ole 1000x tunnetumpi enää, vaikka suurempi julkimo onkin :)

   Tykkää

  2. No, minä kuulin Uniikista eka kertaa vasta katsottuani Fitness-päiväkirjoja. Olin kyllä nähnyt Eevin blogissa vilahtelevan poikaystävän, mutta ei mulla ollut harmainta aavistusta, että kyseessä on julkkis =D
   Niin, ja tuo klikkijournalismi…aivan järkyttävä sanahirviöotsikko. Mä jätän tällaiset avaamatta ja lukematta jo ihan tuon otsikon perusteella…

   Tykkää

 2. Hei puit ajatukseni sanoiksi! Oon ihan samaa mieltä! Miksei kukaan voi olla yksilönä ja menestyä ihan omana itsenään vaan on aina oltava luokiteltu jonkun julkkiksen rakkaaksi? :D Ihan kuin nuokin kisat olisi sillä voitettu, että seurustelee Uniikin kanssa. Sillä kun ei oo mitään tekemistä asian kanssa..

  Tykkää

 3. Tämä on kyllä ihan käsittämätön ilmiö! Itse kun seuraan lentopalloa kohtuutiiviisti ja viime keväänä nousi kans jossain telkkariottelussa karvat pystyyn. En nyt muista mitkä joukkueet siinä oli pelaamassa tarkalleen, mutta siis Suomen naislentopallon huippuja jokatapauksessa. Siinä sitten kesken selostuksen tää tyyppi keksii alkaa kertomaan kuinka ”tässä muuten kentällä on sellaista porukkaa, että tyttöjen poika- ja miesystävistä saisi varmaan yhden Suomen kovimmista joukkueista!” ?! :D Siis joo tottahan se oli ja tavallaan ihan hauska huomio, mutta KAMOOOOOOON. Jos nyt tuommoinen oli kerran pakko saada mainita niin olisi sentään säästänyt erätauolle tai aikalisälle eikä kesken pelin alkanut selittää :D Ja tosiaan tuo sanavalinta, TYTTÖJEN poika- ja miesystävistä. Jos kerran voi olla poika- ja miesystäviä niin miksi ei voinut sanoa että naisten tai edes tyttöjen ja naisten?!?!?!? Grah. No joo.

  Tykkää

  1. Jjoo, tytöttely urheilussa on AAARGH. Sama ku jäkiksen olympiakisojen aikana oli uutinen nais- ja mieskiekkoilijoiden eroista ja siihen valittiin miehistä kunnon veri roiskuu ja hiki virtaa kuvia ja naisista sitten hymyilemässä vaihtokentällä tai rennosti taiteilemassa luistimilla harjoituksissa. Ja ylipäätänsä vituttaa kun selostajat käyttävät epäonnistuneesta miesurheilijasta termiä ”sehän löi kuin nainen/akkamainen veto” tjsp. Ai että. Korvat savuaa

   Tykkää

 4. Käsittämätöntä, pyörittelin itsekin silmiäni tuolle otsikolle. Veikkaan että vaikka uniikki onkin julkkis niin ei se välttämättä ole räppiä seuraamattomalle ihmiselle sen tunnetumpi kuin Eevikään fitnesstä seuraamattomalle. Tai voihan eevin ajatella olevan jo suurempikin julkkis, onhan hän kuitenkin esiintynyt tv-sarjassa parhaaseen katseluaikaan… :) Iski silmään myös se että tuo on taas Viihde-osiossa, mutta ehkä se nyt sitten johtuu tästä Uniikki-näkökulmasta?

  Tykkää

 5. Oon niin täysin samaa mieltä sun kanssa! Miksi, miksi, menestyvää naista ei voi nostaa esiin ihan omana itsenään? Väitän myös, että klikki -otsikoita olisi saatu ilmankin tuota otsikko -hirviötä, joka nostaa karvat pystyyn aina kun siihen törmää! Eevi kun on tunnettu ja jopa tunnetumpi (tietyissä piireissä ainakin) kuin kihlattunsa..

  Tykkää

 6. Ihanaa, kun jollain muullakin menee kuppi nurin näistä asioista. Itselläni kävi viimeksi näin, kun taannoin esiteltiin Fitnesspäiväkirjojen tähdet. Kaikki esiteltiin miehensä kautta. Kyllä suututti.

  Tykkää

 7. oikeesti…… ”Kilpasisko tylyttää Fitness-Eeviä” vs ”Kilpasisko tylyttää rap-artisti Uniikin Sm-voittaja fitness-rakasta” :DDDD ONKO TOI EDES SUOMEA

  Tykkää

 8. Hyvin kirjoitettu ärsyttävästä aiheesta! Ihmettelen etten aiemmin ole törmännyt kirjoituksiin aiheesta, voihan fitness- rakas :)

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.