Yhteistyö · Yleinen

Penikoiden kidutus putkella

Kaupallinen yhteistyö: foamrollerit.com

Penikkatauti. Tuo viheliäinen vaiva, joka ilmestyy luokseni aina silloin, kun koitan aloittaa säännöllisen lenkkeilyn. Pahimmillaan kipu (omalla kohdallani pääasiassa molempien säärten ulkosyrjässä) on niin kova, etten parin sadan metrin kävelyn jälkeen pysty ottamaan ainuttakaan normaalia askelta. Useammin kuin kerran olen joutunut jättämään aamulenkkini vajaan kilometrin mittaisiksi, kun ei vaan pysty kävelemään pidemmälle.  Pientä apua olen saanut kompressiosäärystimistä ja pohjallisista, mutta ehdottomasti suurin hyöty on tullut säännöllisesti rullailusta!

dav

Vähääkään fitness- ja hyvinvointimediaa seuranneet ovat tieneet jo muutaman vuoden ajan mikä on putkirulla ja mihin sitä käytetään ja miksi. Itse olen saanut rullasta suurimman hyödyn selkäni liikkuvuuden ylläpitämisessä ja penikkavaivani kanssa.

Noin kuukausi sitten sain foamrollerit.com -verkkokaupalta putkirullan ylläpitämään oman kroppani hyvinvointia. Siitä lähtien se on ollut tiheään käytössä sekä minulla että Wilhelmillä (väitän tosin, että Wilhelm saisi olla huoltohommissa vähän aktiivisempi hence hän treenaa paljon enemmän kuin minä)

Railakkaan vihreä putki (saatavana myös mustana) on vain 33cm pitkä, joten sen kanssa pyöriminen ja rullailu on helppoa etenkin jalkojen osalta. Tietyissä liikkeissä pidemmät rullat ovat paikallaan (etenkin selkää tykkään rullata leveällä rullalla) mutta pienten alueiden kohdalla kompakti koko on pelkkää plussaa.

Hintaa tällä kyseisellä rullalla on 39,90€ ja kuukauden käytön jälkeen väitän sen ajavan saman asian kuin kalliimpien merkkien rullat. Kovuus on hyvä ja muotoilu tekee nannaa. Kestävyydestä on vaikea sanoa vielä mitään, mutta pari kissahyökkäystä rulla on ottanut mukisematta vastaan :D

dav

Tällainen on jälki, kun pyydät miestä ottamaan havainnollistavan kuvan! :D Olisin tänään otatuttanut uusia, mutta minulla on ihan järkyttävä flunssa ja kaulan imusolmukkeet turvoksissa, niin ei nyt oikein tee mieli olla kameran edessä. Plus flunssaisena rullailua ei oikein suositellakaan.

Anyhow. Ylläolevassa kuvassa demonstroin hienosti suosikkiliikettäni penikoiden kiduttamiseen. Joka päiväistä rullailua ei suositella, mutta muutaman kerran viikossa kunnon rääkkäyshetki tekee vain hyvää. Alkuun oli tuskan takana olla edes pari hetkeä näin molemmat jalat rullalla, mutta säännöllisen rullauksen jälkeen pystyn rullaamaan jopa yhden säären kerrallaan laskemalla mahtavan ruhoni kokonaisuudessaan siihen lisäpainoksi. Kipupisteitä on edelleen runsaasti MUTTA vaikka viime viikollakin kävelin päivittäin n. 5 kilometriä penikat eivät vaivanneet KERTAAKAAN. Ja se on iso juttu se!

Tietenkään ei riitä, että rullaillaan pelkästään etureisiä. Linkkaan tähän alle hyvän englanninkielisen videon, jossa annetaan loistavia liikkeitä penikkataudin hoitamiseen. Myös Foamrollerit-sivuston blogissa on lukuisia vinkkejä eri ruumiinosien hoitamiseen. Pohkeiden ja nilkan ympäristön rullailu auttaa suoraan myös penikkatautiin (ja parantaa kyykkytekniikkaa)

 

Onko lukijoilla lisää hyviä vinkkejä penikoiden hoitoon tai oottako saaneet apua putkirullasta muihin vaivoihin? :)

 

2 thoughts on “Penikoiden kidutus putkella

  1. Tuttuja ongelmia viime syksyltä, kun juoksu oli uusi juttu.. Pohkeiden venyttely ja kylmägeeli helpottivat. Mutta enää ei onneksi kipuja ole, kun alun ohi pääsi :D

    Tykkää

  2. Ite oon vasta viime viikkoina löytäny rullauksen. Googlaillessa tuli vastaan sun vanha päivitys, Putkirullaus – never again ;D

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.