flunssa

Kuinka treenata turvallisesti kipeänä?

Flunssa on taas täällä ja kaappasi otteeseensa muun muassa minut! En anna tämän kuitenkaan latistaa, sillä olen nyt lukenut ja selvitellyt asiaa ja tullut siihen tulokseen, että kuumeessakin voi pitää huolta omasta kunnostaan ja lihaksistostaan.

IMG_20151024_232906

Aamulla päätä särkee ja joka paikkaa jomottaa, mutta vessaan on päästävä. Tomerasti rutista vatsalihaksiasi ja yritä kammeta itsesi istuvaan asentoon. Toista niin monta kertaa, että huimaaminen lakkaa ja pystyt harkitsemaan seisoille nousemista. Jos liike tuntui liian haastavalta, voit ottaa seinän puoleisella kädellä vauhtia ja heilauttaa itsesi kyljelleen mahdollisimman lähelle sängyn reunaa. Tiputtaudu alas konttauasentoon ja aloita hidas eteneminen kohti vessaan. Voit myös nousta seisomaan, jolloin pakaralihaksesi pääsevät töihin!

Vessaan päästyäsi olet saavuttanut jo hyvän rasvanpolttosykkeen, joten on aika levätä. Vaikka olisitkin mies, niin istu alas ja uppoudu somemaailmaan. Taukojen aikaan lihaksillasi on mahdollisuus valmistautua seuraavaan koitokseen.

Koska kukaan ei rakasta sinua niin paljon, että a) asuisi kanssasi tai b) jäisi pois koulusta tai töistä vuoksesi, joudut huolehtimaan itse aamupalasta. Lisäkilometrejä treeniisi saat kun kuumeinen vilu iskee ja haet sängyltä untuvapeiton yllesi ennen keittiöön menoa. Lisätaakka onkin mainio tapa parantaa marssikestävyyttäsi!

Koska aamu on pitänyt sisällään jo raskaita lihaskunto- ja aerobisia harjoituksia (HUOM! Tyhjällä mahalla!) on aika syödä palauttava ateria. Valitse mielellään jotain proteiinipitoista ja helposti sulavaa ,esimerkiksi Aino suklaajäätelö. Kylmä on myös hyväksi kipeälle kurkulle ja antaa energiaa päivän toiseen treeniin.

Kun olet vetäissyt anaboliset päiväunet jäätelöpurkki kainalossa, on aika henkisesti valmistautua seuraavaan osioon, joka onkin päivän raskain. Seuraava harjoitus on ”Missä kake?” ja siihen on saatu inspiraatiota crossfitin maailmasta. Harjoituksessa joudut kyykistelemään, varvastelemaan, kurkistelemaan, ryömimään sohvan alla, nostelemaan peittoja, lehtiä ja kodin elektroniikkaa ja hermostumaan niin, että maksimisyke saadaan täyteen.

Lopulta on aika aloittaa palauttava harjoittelu ”netflix and chill”, joka on sloth-joogan uusin muoto. Tavoitteellisimmat urheilijat voivat toistaa aamun ensimmäisen harjoituksen kesken joogan, jonka kesto muutenkin on neljästä kuuteen tuntia.

Yön tullen todellinen treenaajaa ei jää toimettomaksi. Pyri hyödyntämään vuorokauden pimeä aika pyörimällä reippaalla tahdilla sängyssäsi ja nostelemalla peittoa vuoroin pois päältäsi ja vuoroin päällesi. Helppoja liikkeitä,mutta näillä saat hyvin aktivoitua pieniä lihaksia koko kropastasi!

Tiedän, että harjoitusohjelma kuulostaa helpolta, mutta on hyvä muistaa,että tämä on tarkoitettu vain sairaille ihmisille. Olen testannut tätä reilussa 38 asteen kuumeessa ja rasitustaso oli oikein sopiva! Siksi uskallan jakaa tämän oivallukseni myös teidän kanssa. Kertokaa ihmeessä, jos tekin olette kehitelleet toimivia liikkeitä sairaspetiin?

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU | BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

15 thoughts on “Kuinka treenata turvallisesti kipeänä?

 1. Ootkos ajatellut, että oot blogin mukaan tosi usein flunssassa/kipeänä. Varsinkin kun treeni/ruokaohjelmien pitäs alkaa. Onko jotain treenaamisen välttelyä ja tekosyytä herkuttelulle?

  Tykkää

  1. Eikhän syy löydy töistä (koulu) ja nähtävästi huonosta vastustuskyvystä :) en nyt usko, että tahdonvoimalla tätä saan aikaiseksi ja onneksi ruokavalion noudattista flunssa ei estä! Vehnättömällä oltu koko viikko

   Tykkää

   1. Jep! Eikä mikään pikkukuume vaan sellanen mukana 38+ et saa oikein viimisen päälle maata :D Oisin niin paljon mieluummin töissä ku tässä kokovartalojumissa :(

    Tykkää

 2. Ootko miettiny, et joka kerta kerta ku luulen ottavani sun blogista mallia, nii saan päivän naurut? Tää oli hauska. Pistän ohjeet jääkaapin seinään ja odotan influenssan iskua. Se varmaan tulee pian, koska aloitin taas laihdutuksen ja oikeasti haluan vaan snäkkäillä. Olisipa kuumetta, että saisin syödä taas.

  Tykkää

 3. Olipa hauska postaus 😃

  Pelkän otsikon luettuani kerkesin kyllä ihmettellä , että miten kukaan treenaa kipeenä😉

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.