Pohdintaa

Kyllä se kantasuomalainen mies osaa naisia kunnioittaa

Otsikosta huolimatta haluan heti alkuun sanoa, että naisetkin harjoittaa seksuaalista häirintää ja -väkivaltaa miehiä kohtaan. Turhan usein näkee baarissa häikäilemätöntä miesten kourintaa niin edestä ja takaa ja väittäisin, että miehelle voi olla korkeampi kynnys tehdä kunnolla selväksi sen, että häntä ei kiinnosta, häntä ahdistaa tilanne ja hän haluaa toisen lopettavan.
Ja se on väärin. Miehilläkin on oikeus koskemattomuuteen. Meillä naisilla ei ole mitään syytä edes kännissä mennä hinkuttamaan itseämme ketään vasten, jos sitä ei varta vasten pyydä.

keep-your-zip-up-real-man-don-t-rapeKuva täältä

Nyt pääpainon tälle postaukselle pidän kuitenkin  tässä hieman naurettavuuksiin menevässä naisten suojelussa kaukomaiden miehiltä. He tulivat tänne viemään kaikki naiset. Väkisin.

Ei, en todellakaan halua, että minä tai kukaan muukaan joutuu turvapaikanhakijan raiskaamaksi. En myöskään halua missään nimessä joutua kantasuomalaisen raiskaamaksi. Kumpikin ajatus puistattaa ja ahdistaa aivan yhtä paljon ja kummassakin tapauksessa raiskaus olisi järkyttävä, väkivaltainen ja traumatisoiva kokemus.

Nyt enenevissä määrin uutisia ja keskustelupalstoja lukiessa törmää siihen, ettei kantasuomalaisten miesten (ja naisten) tekemät seksuaalirikokset kiinnosta. Uuden raiskaus(yritys)uutisen tullessa ihmiset nousevat soihtujen kanssa barrikadeille huutamaan oikeaa suojelua maamme naisille noita ulkomaisia raiskaajia vastaan. Jos tekijä osoittautuu ulkomaalaistaustaiseksi, kuoro huutaa kaikuvalla äänellä ”MITÄS MINÄ SANOIN!” Jos tekijä taas on ihan se naapurin Pena, kohauttaa kuoro harteitaan ja poistuu paikalta.

Koska eihän se nyt ole mitään, jos oman maan naisia pahoinpitelee. Ketä kiinnostaa? Ei Suomi-miehen raiskaamaksi joutuminen nyt ole yhtään niin paha kuin irakilaisen. Kyllähän meidän naisia voi meidän kesken jakaa.

Kyllä. Kärjistän. Jo siksi, että nähtäisiin, kuinka naurettavaksi tämä keskustelukulttuuri tässä asiassa on menossa. Turvapaikanhakijoille pidetään puhutteluja ja neuvontaa siitä, miten tässä maassa naisia pitää kohdella (ja se on hyvä!) mutta samaan aikaan oman kylän poikien puristelut, huutelut, kourimiset, ehdottelut ja väkisinmakuut kuitataan kutakuinkin toteamalla ”pojat on poikia”. Väittäisin, että itse kullekin sukupuoleen katsomatta tekisi hyvä hetkittäin kerrata seksuaalisen häirinnän oppitunti.

Tiedän, että valtaosa kantasuomalaisista ihmisistä osaavat kohdella muita ihmisiä hyvin. Kaikki miehet eivät raiskaa eivätkä häiriköi ja haluan uskoa, että myös turvapaikanhakijoista löytyy lukuisia ja taas lukuisia miehiä, joilla ei ole aikomustakaan hyökätä kenenkään kimppuun. Tämän vuoksi on järkyttävää, että joidenkin mielestä on OK uhkailla ja pahoinpidellä kenet tahansa erivärisen tai vierasta kieltä puhuvan. Ihan vain siksi, että hän SAATTAA olla vaaraksi jollekin. Ja näiden ”meidän naisia” uhkaavien miesten lisäksi uhkaillaan turvapaikanhakijoiden seasta löytyviä naisia ja lapsiakin. Heitäkin näes löytyy. Tämän vihanlietsonnan ja rasismin alle jää se, mihin todella pitäisi keskittyä: koskemattomuuden turvaaminen. Kaikille.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jokainen, erityisesti ihmisyyttä vastaan tehtyyn rikokseen Suomessa syyllistynyt turvapaikanhakija ja miksei maahanmuuttajakin tulisi ”passittaa takaisin lähtömaahan”. Meillä on rikollisia miehiä ja naisia ihan tarpeeksi kyllä omastakin takaa ja heitä kai emme voi kovin helpolla karkottaa minnekään. Minäkään en halua tästä maasta yhtään sen turvattomampaa mitä se on. Haluan, että täällä on hyvä asua ja että voimme tarjota turvaa heille, jotka sitä tarvitsevat. En kaipaa valheellisin perustein tulevia elintasopakolaisia tänne etenkään nyt, kun talous on kuralla ja käsite ”pohjoismainen hyvinvointivaltio” ei oikein enää kuvaa kotimaatamme.

p.s. kantasuomalainen avomieheni kommentoi asiaa seuraavasti: ihonvärillä, kansalaisuudella, seksuaalisella suuntautumisella tai millään muullakaan ei ole mitään merkitystä. Jos ihminen on perseestä, hän on perseestä. 

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU | BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

16 thoughts on “Kyllä se kantasuomalainen mies osaa naisia kunnioittaa

 1. Musta on järkyttävää että joku tulee hakemaan turvapaikkaa ja muutaman viikon/kuukauden päästä itse tekee heikommalle (nainen/lapsi) väkivaltaa. Kyllähän nämä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan miehet on täysin yliedustettuina tilastoissa. Olen itse korkeastikoulutettu kaupunkilainen ja valitettavasti huomaan että nämä ”turvapaikanhakijat” ja se miten he ovat täällä käyttäytyneet (ei pelkästään raiskausten osalta) ovat selkeästi saaneet omat asenteet kovenemaan tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan. Tämän viimeisimmän raiskausuutisen jälkeen mietin uskallanko enää käydä yksin ulkona lenkillä pimeällä..:/

  Tykkää

  1. En kiellä yliedustusta enkä myöskään sitä, etteikö nämä turvapaikanhakijoiden tekemät raiskaukset järkyttäisi myös minua mutta postaukseni pointti oli juurikin siinä, että tällä hetkellä seksuaalirikoksia tunnutaan arvottavan niiden tekijöiden mukaan. Ulkomaalaisten tekemiä pidetään pahempina kuin kantasuomalaisten tekemiä. Ne aiheuttavat liikehdintää ja keskustelua naisten oikeuksista ja turvallisuudesta samalla, kun kantaväestön tekemät rikokset eivät hetkauta.

   Ymmärrän täysin, että paikkakunnilla, joilla näitä kammottavia rikoksia on tapahtunut, turvallisuuden tunne on järkkynyt. Olen myös kuullut tutuiltani, että esimerkiksi Rovaniemellä maahanmuuttajat/turvapaikanhakijat ihan kirkkaassa päivän valossa saattavat seurailla naisia, huudella ja koskettaa (heidän määränsä siellä lisääntynyt viime vuosien aikana selvästi). En todellakaan hyväksy sitä ja siksi valistamista pitääkin tehdä kotouttamisen yhteydessä runsaasti. MUTTA maahanmuuttajien tekemät rikokset eivät tee kantasuomalaisten vastaavista teoista yhtään sen hyväksyttävämpiä tai lievempiä. En usko, että sinäkään niin ajattelet, mutta tämä nykyinen keskustelukulttuuri vaan tuntuu nostavan nyt kantasuomalaisia miehiä jalustalle esimerkillisinä naisten kohtelijoina. Sellaista maata ei varmasti olekaan, jossa miehet tai naiset eivät kokisi väkivaltaa vastakkaisen sukupuolen toimesta. :P

   Tykkää

 2. Minua kauhistuttaa ihan sama asia, vielä kun puolet suvusta on tuolta pohjois-afrikasta, missä perheen pää on todellakin nainen ja häntä kunnioitetaan heti jumalasta seuraavana. Toki papallakin on sanottavansa mutta tuolla oikein korostuu se miten mies on ehkä perheen pää mutta nainen on se kaula joka päätä kääntää :D Ja en ikinä, ikinä voisi kuvitellakaan että pappani tekisi pahaa kärpäsellekään, saati sitten jollekin naiselle/lapselle ja hän on todella harras islaminuskoinen. Jotenkin kamalaa että nyt täällä leimataan kaikki muslimit raiskareiksi ja tappajiksi vaikka raiskaaminen tai tappaminen ei kuulu tuohon uskontoon sen enempää kuin kristinuskoonkaan (eli kuuluu ja paljonkin, mutta se onkin sitten täysin toisen paasauksen aihe:D)
  Ja sattuneesta syystä lähipiirissä on suomessakin aika paljon nuoria maahanmuuttajamiehiä ja heitä pelottaa tällä hetkellä noi pimeät kujat ihan yhtä paljon kuin suomalaisnaisiakin, koska niille on huudeltu uhkauksia kaduilla ihan kantasuomalaisten miesten ja jopa naistenkin suusta.
  Leimataanko jokainen peruspertti naistenhakkaajaksi vaikka naapuri olisikin ajanut akan ja lapset hankeen kirveen kanssa? Ei vaan pysty ymmärtämään koko uskonnon/etnisen perimän leimaamista mätien omenien vuoksi.
  Ja toi on niiiin törkeää kaksinaismoralismia että esim kun Oulussa oli se teinin raiskaus ja lähti huhumylly pyörimään että turvapaikanhakijat olivat sen tehneet ja facebook oli TÄYNNÄ päivityksiä aiheeseen liittyen, mutta kas kummaa kun poliisi ilmoitti että kyseessä olivat kantasuomalaiset miehet niin ei näkynyt yhtäkään kauhistelevaa päivitystä, enintään epäiltiin poliisin ja median valehtelevan koska MV-lehti sanoi niin. Ei voi muuta sanoa kun että hävettää olla (puoliksi) suomalainen. Jumalauta.
  Hyvä postaus, meni tunteisiin!

  Tykkää

  1. Täsmälleen! Totta varmasti tuo, että maahanmuuttajamiehiä pelottaa kävellä kadulla kun nykyään ikävä kyllä todella iso ryhmä ihmisiä pitää OIKEUTETTUNA sitä, että heitä saa hakata miten lystää kun kuitenkin ovat etsimässä vain suomalaisia naisia raiskattavaksi. Yleistäminen on inhottavaa ja yliedustus ei edelleenkään ole yhtä kuin kaikki. Törkeää olisi pistää rajat kiinni kaikilta, koska osa.

   mutta nyt todellakin on vistottanut tuo raiskausten arvottaminen tekijän mukaan. Uhrille se kuitenkin on aina hirveä kokemus.

   Tykkää

 3. Suurin osahan esim. raiskaustapauksista tapahtuu vielläkin jonkun lähipiirissä olevan toimesta joten…
  No oma pointti oli kumminkin, että oon päivittäin työn kautta tekemisissä näiden pakolaisten kanssa, miesten, lasten ja naisten. Ja ei oo tarvinnu tuntea kertaakaan pelkoa. Ennemminkin oon saanu kivoja fiiliksiä päiviin näistä kohtaamisista ja tajunnu, miten pieni kärpäsen paska Suomi on tällä planeetalla.

  Tykkää

  1. Totta. Ja valtaosa raiskauksista ja seksuaalisesta väkivallasta jää ilmoittamatta juurikin tuon lähipiirin vuoksi. Helpompihan se on ”puskaraiskauksesta” mennä ilmoittamaan kuin vaikka oman kumppanin/kaverin teosta.

   Itsekin olin kerran yliopiston harjoittelun kautta tekemisissä maahanmuuttajatyttöjen kanssa ja se avasi omat silmäni lopullisesti ymmärtämään sen, että taustoja ja ihosävyjä on monia: ihminen on ihminen. Ymmärrän turvallisuudentunteen järkkymisen näillä paikkakunnilla, joissa on ilmennyt lisääntynyttä ahdistelua yms. mutta raiskaus on aina raiskaus ja yleistäminen ei johda mihinkään.

   Tykkää

 4. Toivepostaisitko Hikikinkku omasta seksi historiastasi, eka yhdyntä, lemppariasennot avomiehen kanssa jne?

  Tykkää

 5. Sää osaat kyllä kirjoittaa niin ihailtavan järkevästi ja kiihkottomasti näin tunteita herättävästä asiasta! Komppaan kaikkea, mitä yllä sanoit.

  Tykkää

 6. Todella hyvä kirjoitus! Olen itsekin pohdiskellut samoja asioita viimeaikoina. Harmi, etteivät kovinkaan monet ihmiset vaikuta osaavan keskustella maahanmuuttajista yhtä järkevästi, vaan keskustelupalstat ovat täynnä lähinnä kiihkoilijoiden kommentteja.

  Tykkää

 7. Varmasti osa nykyisestä someraivosta on puhdasta rasismia, joka puetaan raiskausten vastustamiseksi, mutta kyllähän media on aina uutisoinut törkeistä raiskauksista ja kansa on vaatinut raiskaajille kovempia tuomioita. En allekirjoita sitä, että vasta nyt olisi laajemmin herätty vastustamaan naisten kokemaa seksuaalista väkivaltaa, kun samalla verukkeella voidaan vastustaa tp-hakijoita. Ei, kyllä niitä raiskauksia on aina kavahdettu, puskaraiskauksia varsinkin.

  Puskaraiskausten määrä on tp-hakijoiden myötä lisääntynyt olennaisesti, vaikka poliisi yrittikin pimittää tietoja. Suomalaisen naisen asema on ennenkin ollut turvaton, mutta nyt se on vielä turvattomampi. Se ei paljon lämmitä, että aina on puskissa raiskattu, kun nyt niitä raiskauksia tapahtuu aiempaa enemmän, ja tekijät ovat muka sotaa paenneita avuntarvitsijoita, jotka on otettu tänne meidän hyväntahtoisuudesta.

  Mielestäni on uskomatonta, että maahan pääsee kävelemään kuka tahansa, mistä tahansa taustoista. Joukossa on väkisinkin sellaisia, joilla ei ole turvapaikan tarvetta, joilla on rikollinen tausta, terrorismikytköksiä jne. He pääsevät liikkumaan maassa vapaasti, katoamaan tänne jos haluavat. Tp-hakijat tulisi tarkastaa paremmin, rekisteröidä, estää heitä poistumasta keskuksista iltaisin klo 20 jälkeen ennen oleskeluluvan myöntämistä, ja karkottaa välittömästi rikoksen jälkeen.

  On surkuhupaisaa, että toimettomille nuorille miehille, jotka tulevat kulttuureista joissa naisten arvo on nolla, kerrotaan kalvosulkeisilla että Suomessa ei saa raiskata, ja kuvitellaan että tämä on ratkaisu…

  Tykkää

  1. Kyllä, aiemminkin raiskaukset ja tuomiot ovat herättäneet raivoa, mutta tällä hetkellä osa kansaa tuntuu ODOTTAVAN ja jopa toivovan kieli pitkällä uutta turvapaikanhakijan tekemää väkivallan tekoa, että pääsisi paiskomaan vastaanottokeskuksia polttopulloilla. Se on sairasta ja typerää, eikä auta ketään. Vähiten uhria.

   Samaa mieltä olen siitä, että turvapaikanhakijoiden liikkumista voisi hyvinkin rajata iltaisin/öisin heidän itsensäKIN turvallisuuden takaamiseksi siihen asti, että taustat on selvillä . En minäkään elintasopakolaisia kaipaa, jos eivät ole valmiita tekemään täällä myös työtä/opiskelua ja olemaan mukana rakentamassa hyvinvointivaltiota :)

   Tykkää

 8. Mihin näitä rikoksen tehneitä turvapaikanhakijoita palautettaisiin? Olen ymmärtänyt, että monet maat eivät ota heitä takaisin, esimerkiksi henkilötodistuksen puuttuessa.

  Lisäksi minua on mietityttänyt tuomitseva puhe elintasopakolaisista. Ovathan suomalaisetkin lähteneet aikojen saatossa elintasopakolaisiksi esim. Ruotsiin ja Ameriikkaan. Paremman elämän perässä. Suurin osa suomalaisista työttömistä ei tunnu olevan tyytyväisiä saamiinsa tukiin, tuskin kovin moni ulkomailtakaan tullut tyytyisi elämään niin köyhästi. Varsinkin, kun heidän matkansa tänne ei ole helppo elinoloista täällä puhumattakaan.

  En ole sen kannalla, että jonkin väestöryhmän liikkumista alettaisiin kieltää lailla. Eikö se olisi ristiriidassa perustuslain kanssa? Ja miten tälläistä edes valvottaisiin? Tuskin poliisi ehtii kysellä kaikilta klo 20 jälkeen ulkona liikkuvilta henkkareita… Turvapaikanhakijoiden pitäminen sisällä iltaisin ”heidän oman turvallisuutensa tähden” olisi mielestäni sama, kuin jos suoraan annettaisiin kaiken maailman kiihkoilijapolttopulloilijoille lupa rellestää. Jos joku kiusaa, ei uhria mielestäni pitäisi piilottaa minnekään, vaan kiusaajan pitäisi saada rangaistus. Aivan sama mikä oli kiusaajan tausta. Ei puskaraiskauksienkaan ratkaisu ole, että mahdolliset uhrit pidettäisiin sisätiloissa klo 20 jälkeen.

  Kirjoituksessasi oli hyviä pointteja, ja toivon etten muotoillut omia näkemyksiäni liian jyrkästi. Kyseessä on kuitenkin asia, johon ei ole oikein helppo keksiä mitään sataprosenttisesti toimivaa ratkaisua. Olen lukenut somesta niin paljon aiheeseen liittyvää keskustelua, että on vaikea enää tietää, mikä on totta ja mikä ei.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.