Blogi · Yhteistyö · Yleinen

Affiliate-mainonta – mitä se on?

Kaupallinen yhteistyö: tradetracker.fi. Postauksen linkit ovat mainoslinkkejä!

Säännöllisesti minulta kysellään neuvoja siihen, miten blogilla voi tienata rahaa ja paljonko tällä tienaa, miten verotus pitää hoitaa ja mitä kautta itselleni rahat tulevat.

Suurin osa omista blogituloistani tulee affiliate-mainonnan kautta. Se tarkoittaa kumppanuusmarkkinointia, jossa mainostaja (eli verkkokauppias) maksaa bloggaajalle blogin kautta syntyneestä myynnistä.  Käytännössä se menee näin: linkitän blogiini linkin vaikkapa Hyvinvoinnin Tavaratalon sivuille ja sitten joku lukija (esim. äitini) menee tuon linkin kautta tekemään tilauksen kyseisestä verkkokaupasta. Hänen tekemästä ostoksesta Hyvinvoinnin Tavaratalo maksaa minulle tietyn osuuden, joka vaihtelee 6%-12% prosentin väliltä ostohinnasta.

Ostaja ei siis suoraan maksa minulle yhtään mitään, vaan verkkokauppa antaa minulle vaivan palkkaa mainostamisesta.

Eniten ja pisimpään käyttämäni affiliate-sivusto on Tradetracker, joka on täysin suomenkielinen ja mielestäni myös helppokäyttöisin. Olen käyttänyt sivustoa nyt noin neljä vuotta ja kokemukseni ovat myönteisiä. Sivuston työntekijöihin saa helposti yhteyden ja apua saa yleensä saman päivän aikana jos ongelmia ilmenee esimerkiksi mainosbannerien toimivuudessa tai hylätyissä myynneissä. Alkuun sivuston käyttö voi tuntua haasteelliselta, eli jos on mitään kysyttävää niin rohkeasti vaan tukeen yhteyttä!

Miten linkkejä saa sivuilleen?
Voit valita haluatko lisätä blogiisi tekstilinkkejä vaiko bannereita vai molempia. Itselläni on blogin sivupalkissa mainosbannerit niihin verkkokauppoihin, joiden kanssa teen eniten yhteistyötä ja joista itsekin ostan tuotteita. Parhaiten tienaa tekstilinkeillä, joita on aiheeseen liittyvän postauksen joukossa. Mainostaminen mainostamisen vuoksi on raskasta sekä bloggaajille että lukijoille, joten itse suosittelen painottamaan mainontaa sopiviin postauksiin ja pienissä annoksina. Tekstin joukossa olevat mainoslinkit on hyvä merkitä esimerkiksi *-merkillä tai vaihtoehtoisesti postauksen alussa kertoa kaikkien linkkien olevan mainoslinkkejä.

Mainosbanneri yllä. Ja tässä seuraavassa sitten TEKSTILINKKI* samaan paikkaan. Tekstilinkit tehdään tradetrackerissa ”linkkigeneraattorilla”, joka löytyy ”mainosmateriaalit ja työkalut välilehdeltä.

tradetracker

Mainoslinkkien tekeminen Tradetrackerin kautta ei ole vaikeaa kun sen oppii, mutta luonnollisesti se vie enemmän aikaa kuin suora linkittäminen. Voitte vaan kuvitella, kuinka paljon aikaa syö tehdä esimerkiksi kollaasi ja erikseen linkittää mainoslinkkeinä jokainen vaate siihen :D

Paljonko niillä tienaa?
On verkkokaupasta tai -palvelusta kiinni, kuinka paljon komissiota mainostajalle maksetaan. Saat komissiota kuitenkin jokaisesta blogisi kautta tulleesta myynnistä. Komissio voi olla prosentuaalinen, esimerkiksi 10% myynnin arvosta tai kiinteä, esimerkiksi 10€/tilaus. Lisäksi voit saada tuotenäytteitä tai lahjakortteja. Voit myös neuvotella itsellesi blogikohtauksen alekoodin sellaiseen verkkokauppaan, jonka kanssa sinulle on ns. toimiva kumppanuussuhde. (eli sivusto sopii blogisi kohderyhmään JA sinulle).

Tulojen määrään vaikuttaa luonnollisesti se, kuinka suosittu blogi on. Itselläni tulot ovat nousseet kävijämäärien mukana, ja tällä hetkellä voin oman osuuden vuokrastani maksaa blogituloilla, mutta sen kummemmin siitä ei elämiseen jää :D Kiva lisä, totta kai! Mutta kaukana on vielä se hetki, jolloin voisin elää tällä.

Mitä kannattaa mainostaa?
Suosittelen ehdottomasti, että mainostat vain sellaisia sivustoja, jotka sopivat blogiisi ja joita itsekin käytät. Itse esimerkiksi en kovinkaan usein koe järkevästi tehdä mainospostausta meikkikauppoihin vaikka meikkaankin paljon :D Minun meikkaamiseni eivät vaan kiinnosta oman blogini kohderyhmää, joten pidän ne minimissä. Sitä vastoin itse ostan usein vaikkapa sieltä Hyvinvoinnin Tavaratalolta ja sen vuoksi kaupan mainostaminen on minulle helppoa ja sopivaa. Etsi siis sellaisia kampanjoita, joista sinun on helppo kirjoittaa! Älä lähde mainostamaan Erä-lehden tarjousta jos oma blogisi käsittelee virkkausta.

Tradetrackerissa on kampanjoita useampi sata, joten jokaiselle löytyy jotakin! Ja laatu korvaa määrän. On uskottavampaa mainostusta, kun et mainosta kaikkea mitä maapallon päältä löytyy, vaan pysyt niissä sopivimmissa. Liika mainostaminen vaan karkottaa lukijoita.

Mites verotus?
Verotus on haasteellista. Pimeästihän mitään ei saisi tienata. Helpointa käsittääkseni olisi, jos olisi oma toiminimi ja verotus hoituisi sitten sen kautta. Itselläni ei toiminimeä ole, joten omalla kohdallani hoidan homman pitämällä päätuloveroprosenttiani ”liian isona” ja ilmoitan keväällä aina muut tulot -kohtaan blogin kautta saadut tulot. Affiliate-tulojen kohdalla verotus pitää hoitaa aina itse, verokortteja kun ei voi mihinkään lähetellä. Tiedän myös, että osa hoitaa affiliate-tulot sivutuloverokortin kautta, mutta itse olen kokenut helpoimmaksi tämän korotetun veroprosentin. Tradetrackerin kautta pystyt helposti ja nopeasti näkemään kuinka paljon olet milläkin aikavälillä tienannut ja tiedot saa helposti tulostettua jos niitä myöhemmin kysellään :)

Kiinnostuitko? Rekisteröi blogisi sivustolle Tradetracker.fi ja lähde kokeilemaan sopiiko affiliate-mainonta sinulle!
Lisätietoa TradeTrackeristä

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU | BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

One thought on “Affiliate-mainonta – mitä se on?

  1. hyvä kirjoitus. Netistä on kyllä oikeasti vaikea saada mitään varteenottevaa tuloa.
    En pidä muutamia kymppejä kuukaudessa kummosina tuloina, kun ottaa huomioon työmäärän mikä niiden eteen täytyy tehdä.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.