Bodylove · Unelma itsestä

Kun maailman tärkein ihminen pitää sinua oksettavana

dav

Tänään se taas tapahtui. Otin itsestäni salilla kuvan,jossa istuin maassa vatsasarjojen välissä, kirjoitin kuvatekstiksi ”ällökasa :(” ja lähetin Whatsappissa parille kaverilleni.

Kuinka turhauttavaa on sortua säännöllisin väliajoin itseinhoon. Todelliseen, syvälle juurtuneeseen ajatukseen siitä, että olen ällöttävä näin isona.

Tulin salilta takaisin hostelliin ja varasin saunavuoron. Saunan lauteilla maatessani tuijottelin vatsaani ja koparoitani ja mietin, kuinka vaikeaa elämä on, jos sen viettää sellaisen ihmisen kanssa, joka pitää sinua oksettavana. Etenkin jos se ihminen on sellainen, josta et voi päästä eroon. Ihminen, jonka kanssa pitää olla tekemisissä joka päivä ja jota ilman et voi elää.

IMG_20151206_213559

Se ihminen katsoo sinua aina peilistä ja kertoo,mitä sinun pitää itsestäsi ajatella. Se päättää miten syöt, kuinka liikut ja mitä valintoja teet hyvinvointisi eteen.

Hyvä puoli tässä on se, että sinä voit itse vaikuttaa tuon ihmisen sanoihin ja tekoihin. Tiedosta hänen sanomisensa, omi ne ja käännä ne ympäri. Ei kenelläkään ole oikeus saada sinut tuntemaan itsesi epäonnistuneeksi ällökasaksi, miksi ihmeessä sallisit itsellesi sellaisen puheen?

Menin alasti pukuhuoneen peilin eteen ja loin katseeni niihin eniten vihaamiini paikkoihin. Keskivartalooni ja erityisesti selän makkaroihin sekä sisäreisiin ilmaantuneisiin raskausarpiin,jotka eivät teini-iän tuomien arpien tavoin ole vielä vaalentuneet näkymättömiin.

”Noh… Shit happens”, totesin. ”Minun oma, rakas kehoni”, oli seuraava spontaani lausahdus,joka suustani tipahti. Niin. Minun oma. Ei sinun arvosteltavissasi, ei minun vihattavissani.

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU |BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

8 thoughts on “Kun maailman tärkein ihminen pitää sinua oksettavana

 1. Siis just mietittiin kavereiden kanssa, kuinka toisista ihmisistä näkee yleensä vaan ne hyvät puolet ja omasta peilikuvasta taas tuijottaa aina vaan niitä ”huonoimpia” kohtia – tai että ikinä ei pystyis sanomaan yhtä ilkeitä juttuja muille ihmisille kuin mitä itselleen joskus sanoo. Hyvä postaus, oot huippu <3

  Tykkää

  1. Niinpä! Jos mun kaveri laittaisi mille samanlaisen kuvan, niin ei varmasti tulis mieleen vastata siihen ”ällökasa”. Se on niin surullista, kuinka paha sitä itselleen on eikä edes huomaa sitä :(

   Tykkää

 2. Itsekin tuntuu, että olen jatkuvasti sodassa minäkuvani ja kehoni kanssa. Rankaksi käy olla itsensä pahin kiusaaja. Päivä päivältä koitan kuitenkin muuttaa asennettani, prosessi on pitkä mutta varmasti sen arvoinen. Olet ihana Jenny, katson sua ylöspäin ja tää teksti tuli jälleen kerran tarpeeseen. Kaikkea hyvää sulle, oot mahtava<3

  Tykkää

  1. Kiitos, ihana <3 ja tuo oman sisäisen puheen muuttaminen ei käy hetkessä. Ja aina välillä se silti lipsahtaa negatiiviseen. Tärkeintä kai olisikin pyrkiä puhumaan itselle kauniisti suurimman osan ajasta

   Tykkää

 3. Shit todellakin happens. Mulla on ollu rankka vuosi ja keräsinkin itseeni 40 kiloa läskiä noin kuudessa kuukaudessa. Puolentoista vuoden työ laihtumisen ja terveellisten elämäntapojen eteen katosi parissa kuukaudessa kun elämä päätti ottaa ja iskeä koparallaan takaraivoon. Onhan se itseinho siellä välähdellyt ja olen itkenyt tätä muodonvaihdosta kurvikkaasta naisesta rasvapussiksi monet yöt. Silti yritin pitää mielessä, että oon ihan se sama ihminen, kuin pari kuukautta ja 40 kiloa sitten. Kun ilkeät ajatukset on alkaneet hiipiä pääkoppaan, olen ottanut tavaksi todeta ”shit happens”. Kyllä ne kilot siitä taas alkaa sulaa, kun muu elämä löytää paremman tasapainon. Muodonmuutos on iso, mutta täysin ymmärrettävä ja ainoa asia, mitä tässä tilanteessa kuuluu itselleen antaa, on halauksia, myötätuntoa ja lempeyttä.
  Tällä hetkellä olen matkalla New Yorkissa. Usein ennen matkaa mietin uudelleen ja uudelleen voinko minä lähteä minnekään tämän näköisenä. Yhtä usein päätin, että tietenkin voin. Jos joku haluaa arvostella tai kettuuntua siitä, että joutui istumaan läskin viereen lentokoneessa – no, se on heidän ongelmansa. Mahtavien tilaisuuksien väliin jättäminen pelkän painon, itseinhon ja muiden mahdollisen arvostelun takia olisi vain mun oman elämän hukkaamista. Elämästä kuuluu ja saa nauttia ihan joka painossa ja jos elämässä on joku, joka on eri mieltä (kuten minulla oli) se tyyppi ei ole vaivan arvoinen.

  Tykkää

 4. Hyvä teksti tärkeästä aiheesta! On mukava lukea lempeydestä itseään kohtaan: uskon että se oma hyvä ja lempeä/armelias fiilis huokuu myös ulospäin ja ilmenee lempeytenä myös kanssakulkijoita kohtaan :)

  Monesti sitä saa ihtensä kiinni peilikuvalle negailemisesta. Sillon kyllä naurattaa oma typerä ajatusmalli. Onneksi kiltteily tulee helpommaksi juurikin harjoittelun myötä!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.