Paino · Unelma itsestä

Yllätys -5kg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen viime viikot vältellyt vaakaa ja lopulta unohtanut sen olemassaolon. Oletin, että jatkuva sairastelu ei ole tehnyt mairittelevia lukuja kyseiseen kapistukseen. Jälleen kerran oletin väärin, sillä kun toissapäivänä kipusin vaa’alle, oli paino tullut pari kiloa alaspäin.

Näin ollen hoikistuin kuin hoikistuinkin viisi kiloa ennen joulua neljässä kuukaudessa. Vauhti ei suunnitelmien mukaisesti päätä huimannut, mutta eipä tarvinnut oikeasti luopua mistään. Vähensin kyllä niin vehnää, maitoa kuin sokeriakin mutta on tähän napaan tungettu myös pizzaa, hampurilaisia, Ben&Jerry’siä, sushia, subia, suklaata ja Fantaa. En halua edes ajatella, kuinka huikea tulos olisi tullut ilman noita satunnaisia ”Muttakumiehalluun”-kohtauksia :D Toisaalta taas, muistinpahan jälleen, että ainoa tie onneen ei ole herkkunatsius, vaan kokonaisuus. Jos syöt pääasiassa säännöllisesti ja normaalia kotiruokaa, ei joulukalenterin kerralla naamaan vetäminen sinua lihota.

Toki tuo positiivinen tulos hetkeksi pilasi hienon ajatukseni olla herkuttelematta ennen joulua. Nyt koitan taas tunkea itseni ruotuun, koska olisi hyvä saada makeanhimoa hieman matalemmaksi ennen kuin sitä suklaata on tarjolla jokaisella pöydällä, jonka ääreen istun. Ja saisi housuihin tilaa, kun turvotus laskee.

Mitään hienoja ennen-jälkeen -kuvia minulla ei ole. Mittaustuloksetkin ehdin hukata jo tässä välissä. Peilikuvaa nopeasti vilkaistessa olen kyllä huomannut, että näytän hoikemmalta kuin ennen, mutten ole siitä hirveästi välittänyt ja hyvä niin. Enpä ainakaan ole saanut kehitettyä mitään paranormaalia pakkomiellettä omaan kehooni ja sen koostumukseen, vaan olen elänyt normaalia flunssakierteistä elämää ja todennut sen loistavaksi yllätyslaihdutuskeinoksi.

Toivon todella, että tuleva kevät tulee olemaan terveempi ja ehtisin saada salirytmistä kiinni. Tätäkin kun parhaillani kirjoitan pienessä kuumeessa ja rukoilen, että kyse on vaan flunssa 5.0:sta eikä vesirokosta, jota en tietääkseni ole sairastanut lapsena ja kyseinen tauti jyllää aika vahvasti oppilaitteni kimpussa.

Jouluksi kotiin pilkullisena?

Mutta hei! -5kg? Aika kiva! Keväällä kun saisi toiset 5kiloa poissa, niin olisin normaalipainossa ja elän kesän bikineissä tai vaihtoehtoisesti alasti aina sään salliessa. Kanssaihmisten onneksi tulen viettämään kesäni pitkälti Lapissa, jossa vähälumisuus ja sääsket pitävät huolen siitä, että päällä on aina sovelias määrä kangasta.

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU |BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

4 thoughts on “Yllätys -5kg

 1. Tosi hieno painonpudotus! Noin se pitäisi tehdäkin, eikä kituuttaa ateriankorvikkeilla. Elämänmuutos, ei dieetti, on ratkaisu pysyvään tulokseen. Tsemppiä kevääseen! :)

  Tykkää

 2. Tosi paljon onnea! Eikös se niin ollut että mitä rauhallisemmin painoa pudottaa sitä todennäköisemmin tulokset pysyvät. Mukavaa joulua sulle! Blogiasi on ilo seurata! :)

  Tykkää

 3. Totaalikieltäytyminen tosiaan harvoin toimii eikä se ole loppuelämän kannalta kovinkaan todennäköinen vaihtoehto. Ehkä vaaka kannattaa suosiolla jättää jouluksikin nurkkaan ja nauttia hyvällä omatunnolla joulun ruoista! Morkkis ei nimittäin taida olla hyödyllinen tunne syömissäätelyn tai itsetunnon kannalta. ;)

  Tykkää

 4. Hienoa! Itse olen ollut PTn valmennuksessa nyt n. 3kk ja tavoite oli jouluun -10kg, mutta ei ole tippunut. Ehkä joku 5-6kg on lähtenyt, että ei ihan toivotonta, mutta tavoite ei kyllä täyty :( Hitaasti mutta varmasti. Toisaalta olen treenannut aika kovaakin salilla, että kroppa on kyllä jäntevöitynyt edukseen.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.