Yleinen

Joulu tuli vyötärölle

Otsikoksi olisi sopinut myös ”kuinka lihoa 8 kiloa viidessä päivässä”, mutta aina ei jaksa olla klikkimagneetti :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mutta on kyllä syöty! Ei jumalauta. Maanantaina kun ajoimme takaisin Ikaalisiin olin ihan tyytyväisenä lähes koko päivän syömättä vain syödäkseni illalla itteni kipeäksi lahjasuklailla. Aiempina vuosina olen vetänyt omat suklaani naamaan jo aattona, että niistä ”pääsee eroon”, mutta Wilhelm onnistui salakuljettamaan tänne asti kolme eri konvehtirasiaa. Ja nyt pitäisi sitten koittaa käyttäytyä normaalisti, vaikka tämän katon alla on suklaata? Syömätöntä suklaata?

HAHAHA. Not.

Siinä vaiheessa, kun ma-ti yönä hiippailin konvehtirasian äärelle tajusin, että asialle täytyi tehdä jotain. Aamulla annoinkin miehelle tehtäväksi piilottaa kaikki suklaa pois silmistäni ja en ole rasioita sen jälkeen nähnyt. Enkä halua nähdä. Ajatuskin makeasta ällöttää ja silti sitä olisi syötävä jos sitä naaman edessä olisi. Onkohan tässä taustalla joku lapsuuden trauma vaiko puhdas säälittävyys?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta joulu oli ihana! Vietimme aaton kotonani Sodankylässä ja seuraavat päivät kierrettiin jokaisen sukulaisen luona syömässä loput jouluruuat jakilokaupalla pullaa. Parisuhdekin meni uudelle asteelle, kun koristelimme yhdessä joulukuusen kaikella sillä, mitä Pampers-laatikko pitää sisällään (nähtävästi kuusenkoristeiden säilytyspaikka jo vuodesta 1988).

Nyt, kun kotiseudulla tulee käytyä se kolme kertaa lukuvuoden aikana, on selvää, että pääasiassa ne vierailut kuluvat vieraillessa. Pitää nähdä sukulaisia, ystäviä, paikkoja ja puolituttuja. Pitää saada Tori-Kioskin makkaraherkku, Karwanin pizzaa, Piparista pullaa ja ahdistus paikallisen yökerhon sisäänpääsymaksusta (5€, mikä Rovaniemi tää nyt kuvittelee olevansa?) Hetkeäkään en kyllä vaihtaisi. Hienoahan se on, että on selkeästi jokin sellainen paikka, josta on kotoisin ja joka on täynnä eeppisiä muistoja. Kyllä ne muutamat päivät ovat sen itkupotkuraivarin arvoiset, joka alkaa viimeistään Käyrämön keitaan kohdalla matkalla etelään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Wilhelm mielellään asuisi Ikaalisissa vielä muutamia vuosia. Itse totean moisiin haaveisiin ”katsotaan”. Puolen vuoden päästä kuitenkin muutan osa-aikaiseksi joensuulaiseksi niin nyt on ihan liian aikaista alkaa stressaamaan vuotta 2017 ja sitä, pysyykö muuttokuormamme Pirkanmaalle vai otammeko jälleen sadan kilsan askeleen kohti pohjoista. Tavoitteena päästä joskus 50 kilometrin säteelle Rovaniemen keskustasta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

En ole miettinyt sekuntiakaan terveellisiä herkkuja ja pyhäpäiväliikuntaa. Kävimme joulupäivänä salilla ja muun ajasta pyhitin kaiken syömiselle ja röhnöttämiselle. Lahjaksi sain muun muassa MEHULINGON ja se olkoonkin apunani heti uudenvuoden päivänä kun alan tavoitella pientä palautumista ennen töiden alkua :D Mutta siihen saakka ajattelin elää ihan mielihalujeni parissa. Tänään onneksi suurimmat himot kohdistuivat porkkana-inkivääri-lime -mehun tekemiseen ja kanaan riisipedillä. Sekä konvehteihin, jotka ovat Wilhelmin hyväntahtoisuuden varassa. Kuulemma saan yhden, jos olen kiltisti = tyhjennän matkalaukkuni ja tiskikoneen.

Anna valta miehelle ja hän käyttää sitä hyväkseen.

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU |BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

4 thoughts on “Joulu tuli vyötärölle

  1. No nyt osu ja upposi toi tekstisi suklaaosuus. 😂😂😂 nimim. luin postauksen konvehti (pari konvehtia) suussa. 👎 Joulu todella tuli vyötärölle täälläkin.

    Tykkää

  2. Minäkin usein käsken miehen piilottamaan suklaat! Se vie ne jonnekin työhuoneensa uumeniin ja on kyllä sitten meleko tiukka kun alan niiden perään kyselemään.. mutta muutamat sen piilot olen jo paljastanut, hahaa! Olen aina luullut olevani ainoa joka käyttää omaa miestä suklaan portinvartijana. Sä oot ihana! :)

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.