Blogi · Yleinen

2015 – aidan matalimman kohdan etsimistä

Vuosi 2015 alkaa olla taputeltu ja on hyvä (blogimaailmassa suorastaan pakollista) kääntää katse menneisyyteen ja kertoa, mitä kaikkea vuosi piti sisällään.

Omalla kohdallani vuoteni oli huimaa parannusta vuodesta 2014, jonka alkuvuosi oli niin kamala ja loppuvuosi niin ihana, että yhteistulos kyseiselle vuodelle oli +-0. Tämä vuosi on puolestaan selvästi plussan puolella, vaikka mitään superupeeta ei olekaan tapahtunut. Vuosi on ollut kohtalaisen seesteinen vuosi, jonka aikana olen löytänyt itsestäni taas uusia piirteitä. Kuitenkin nämä parin vuoden aikana tulleet isot muutokset ja muutot ovat syöneet sen verran voimavaroja, etten koe haastaneeni itseäni missään asiassa. Olen suorittanut ja suoriutunut. Olen katsonut aidan matalimmat kohdat ja könynnyt yli niistä. En ole kokeillut rajojani, enkä ole vaatinut itseltäni mitään. Olen mennyt virran mukana, tarttunut pariin mahdollisuuteen ja odotellut sohvalla seuraavaa.

TAMMIKUU

tammi1-tile

Tammikuussa asetuin uudelle paikkakunnalleni Riihimäelle ja aloitin työt luokanopettajana. Muistan, kuinka minulla oli viikonloppu aikaa valmistautua tulevaan pestiini ja jännitin niin, ettei järki kulkenut. Olin varma, että vuokseni suurimmasta osasta oppilaista tulee alisuoriutuvia psykopaatteja, jotka oppivat lähinnä vihaamaan koulua ja hiihtolomaan mennessä vanhemmat ovat vaatineet erottamistani.
Kumma kyllä en saavuttanut noita tavoitteitani, mutta siitä lisää myöhemmin.
Tammikuussa otin myös influenssarokotteen päivää liian myöhään, sillä sairastuin influenssaan ja yli 40 asteen kuumeessa ja astmakohtauksessa kävin päivystyksessä vain toteamassa, että no can do, selviydy.
Kävimme myös viikonloppureissulla Lapissa hakemassa autoni etelään, jotta 20kilometrin työmatka sujuisi joutuisammin.

HELMIKUU

HELMI1-tile

Herkuton helmikuu oli kohdallani todella herkullinen, mutta sitä vastoin salilla ennätykset paukkuivat ja huomasi, että marraskuussa aloitettu kilpirauhaslääkitys alkoi toimia. Hiki virtasi ja voimatasot palautuivat normaaleiksi. 50 kiloa penkistä alkoi olla enemmän sääntö kuin poikkeus ja muutenkin treenit sujuivat hyvin. Aloin päässä myös töissä kiinni rytmistä ja kuukausi oli pääpiirteittäin positiivinen kokemus.

MAALISKUU

WP_20150321_001-742x417-tile

Maaliskuu oli väsynyt kuukausi. Aloin todellakin ymmärtää sen, minkä vuoksi opettajilla on pitkät lomat :D Olin myös semiflunssassa pitkään, mutta onneksi ehdin myös treenata ja kirjoittaa ylös ”Hikikinkun hermostuttavan pepputreenin”, joka pääsee mukaan ohjelmistoon taas tammikuussa. En malta odottaa. Not. Hyi. Apua.

Maaliskuussa tuli käytyä myös messuilemassa ja jakelemassa tarkan suunnittelun seurauksena toteutettuja käyntikortteja :D Messuilta voitin myös yllätyksekseni risteilylahjakortin Viking Linelle!

HUHTIKUU

Punttimimmi1-Tile-742x485-tile

Huhtikuussa täytin 27 ja hankin itselleni synttärilahjaksi tatuoinnin. Lisäksi näin nähtävästi ainoan kerran tänä vuonna armasta etelän hetelmääni Punttimimmiä :D Tuntuu, että huhtikuu olikin se viimeinen kuukausi tänä vuonna, jolloin sain treenattua kunnolla. Sen kyllä näkikin kropasta, että treeni oli mennyt perille ja sopiva pumppi oli päällä suurimman osan ajasta. Nyt saan etsimällä etsiä lihaksiani ja se harmittaa. Harmittaa! Täytyy toivoa, että tuleva kevät on yhtä liikunnallinen kuin edellinen kevät tai muuten olen ylensyönyt pulkannaru kesällä.

TOUKOKUU

touko1-tile

Toukokuussa loppui työt ja sain lahjaksi aivan tuhottomasti liikaa suklaata. Lähestyvän kesän kunniaksi koitin otattaa miehellä hienoja hyppykuvia blogiin ja tulokset näkyvät tuossa yllä olevassa kollaasissa :D Toukokuun muistan hyvänä kuukautena, sillä kävin pääsykokeissa, jotka tuntuivat menevän hyvin, Wilhelm sai opiskelupaikan ja meille selkeni, että seuraava etappimme tulee olemaan Ikaalinen, joka ei näyttänyt yhtään hullummalta. Parin mutkan kautta onnistuin saamaan meille myös ihan loistavan asunnon täältä ja pistin avoimet hakemukset kaikkiin paikallisiin kouluihin, joista yhdestä minua nakattiin parillakymmenellä eskarilaisella.
Kappas vaan elämä, järjestyit taas itseksesi!

KESÄKUU

kesä1-tile

Kesäkuun vietin hyvin pitkälti kotona elikäs Sodankylässä. Alavasen kertoo senkin, että taisin käydä myös treenaamassa. Blogin mukaan kyseessä oli HIIT-treeni.
Muuten kesäkuu meni etelän helleturvotuksen parissa ja kertoilin 5 outoa/yllättävää asiaa itsestäni. Mitään sen kummempaa ei tuona kesäkuuna tainnut tapahtuakaan. Paitsi, että olin ensimmäistä kesäkuuta vapaana 11 vuoteen. Ei istutusta! MITÄ IHMETTÄ?!

HEINÄKUU

heinä1-tile

Heinäkuun jälkeen olen vihdoinkin voinut käyttää salikuvissani hashtagia #urheilija, koska voitin saappaanheiton Tanhuan mestaruuden!  Kävimme myös vuosipäiväretkellä Saariselällä ja nautittiin täysin rinnoin Lapin helteettömästä kesästä. Viime kesänä Sodankylän tienoilla kun ei tainnut olla kuin ihan muutama hellepäivä. Omankin rusketukseni sain niinä parina Ikaalis-päivänä.

Nähtävästi koko kesäni oli aika ”tylsä”. Mitään sen kummempaa ei sattunut. Asiat vaan olivat hyvin. Mitäpä sitä muuta siitä sitten kirjoittamaankaan. :D

 ELOKUU

elo1-tile

Tuo alaoikea on edelleen kaunein kuva, mikä minusa on ikinä otettu.

Elokuussa jauhoin hieman fitnessmimmien slutshamingistä, vastasimme Wilhelmin kanssa kysymyksiinne, kerroin unelmistani, joita kropallani haluan saavuttaa ja aloittelin Unelma itsestä -valmennusta

Ehkä eniten tuossa kuussa minuun vaikutti kuitenkin uuden työn aloittaminen uudella paikkakunnalla ihan tuntemattoman ikäryhmän kanssa. Alku menikin puhtaassa hässäkässä hyöriessä ja hetkittäin epätoivonkin partaalla, niin ei liene mikään ihme, että alkusyksyn muistikuvat tapahtumista ovat hyvinkin hataria :D

SYYSKUU

syys4-tile

Syyskuu meni kutakuinkin samoilla silmillä kuin elokuu. Työterveyslääkärissä lääkäri ei uskonut minun painavan niin paljon kuin painoin, mikä oli ihan mukava kuulla, koska olin varautunut kauhistuneeseen LAIHUTALÄSKI-paasaukseen. Salilla tuli käytyä vielä, mutta sen jälkeen alkoikin sellainen mukava flunssakierre, joka piti minut etäällä kuntoilun maailmasta suurimman osan loppuvuodesta. PÖH.

LOKAKUU

loka1-tile

Lokakuu oli blogissa todella hiljainen kuukausi. Söin tuolloin myös ensimmäisen kerran gluteiinitonta pizzaa, mikä oli ihan hyvää, mutta kolme kertaa pienempi kuin tavallinen pizza :D Tuli paha mieli. Harrastin tuolloin myös tehokkaasti työmatkapyöräilyä, mikä on naurettavan vähäistä tällä hetkellä. Täytynee laittaa auto seisontaan ihan jo tuon takia.
”Näin peitetään tummat silmänaluset”-juttukin ilmestyi Jyväskylän paikallislehdessä, jossa tämä blogi nimitettiin hikikinkiksi.
Lokakuussa oli myös syysloma, eli pääsin käymään Lapissa! Ihanataihanataihanata <3 Blogiini listasin myös lempiblogini.

MARRASKUU

marras1-tile

Marraskuussa kirjoitin blogiini kilpirauhasystävällisen ruokavalio-ohjeistuksen (jota en nyt jouluna ole noudattanut millään mittapuulla katsottuna). Avauduin myös turvapaikanhakijapelosta sekä siitä, että sosiaalinen media ei ole valehtelija – sinäpäs olet. Nännnännää. Lisäksi kerroin, kuinka flunssaisenakin voi treenata turvallisesti.

JOULUKUU

joulutile

Ja joulukuu… Suurin osa ajasta on mennyt kauhutessa erinäisten työ- ja opiskelupaineiden ristitulessa ja entule-tulenpas-flunssan kourissa. Stressiä aiheuttanut joulujuhlakin vedettiin läpi hyvin ja eskarilaiset sain lähetettyä turvallisesti joululomalle. Itsehän syöksyin välittömästi perään kohti pohjoista ja palasin itku kurkussa takaisin maanantaina.

Joulukuussa pistin myös toisen blogini jäihin ainakin nyt joksikin aikaa. Katsoa, innostunko siihen jossain vaiheessa kirjoittelemaan jälleen. Voi olla, että kesällä ja ensi vuonna opiskellessa asiaa riittää kahteen blogiin, mutta nyt haluan keskittää kaiken huomioni Hikikinkkuun.

Joulukuun bloginostoiksi laskettakoon myös kalevalainen kotikäynti ja selostukseni meditatiivisesta piirtämisestä.

4 thoughts on “2015 – aidan matalimman kohdan etsimistä

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.