herkkulakko

Sokeriton tammikuu – Miten mie siihen pystyn?

Postauksen linkit ovat mainoslinkkejä!

10853063_1003058596426260_1974227060_n

Oma sokeriton tammikuuni alkoi samaan aikaan vesirokkoni kanssa, eli 2.1. Tai tuona päivänä olimme anoppilassa syömässä ja pyörin Jumbossa, mutta tuo oli se viimeinen päivä lisätyn sokerin kanssa. Kolmannesta päivästä eteenpäin olen elänyt täysin ilman lisättyä, valkoista sokeria. Vesirokko oli paras apuri, koska ruokahaluni oli monta päivää täysin poissa ja himoitsin lähinnä näitä itse lingottuja mehuja.  Toisin kuin ilmeestä päätellen Pässi.

No, ruokahaluttomuus kesti vain aikansa ja pian heräsinkin huutavan himon kanssa. Olo tuntui lohduttomalta, kun jouduin makaamaan neljän seinän sisällä rupikonnan näköisenä ja ainoa lohtu piti hakea porkkana-verigreippi-lime-inkivääri-mehusta ja Sinkkuillallinen-päivämaratonista. Missä mun Pandan hurmaava valkoinen? Missä mun Fazerin mahtava sininen? Missä syy nousta sohvalta?

Onneksi sunnuntaina meillä oli kylässä Wilhelmin ystävä, joka leipoisi jopa sinun mummosi suohon. Hän hallitsee gluteenittoman, sokerittoman ja maidottoman ruokavalion hyvin ja antoi pari vinkkiä, joiden avulla minäkin näistä päivistä saatan selvitä. Nytkin keittiössä odottaa avokadoja, banaaneja ja raakakaakaojauhetta valmiina muuttumaan mousseksi. Lisäksi eilen aamulla kokeilin tehdä kookossuklaapalleroja!

12523560_1647049392224835_138298908_n

Näissä on kookosrasvaa, kookosjauhoja, kookoshiutaleita, kaurahiutaleita, raakakaakaojauhetta, lucumaa, hunajaa ja kananmuna. Tarkempaa reseptiä en nyt pistä, koska nämä eivät ole täydellisiä, mutta tästä lähden sitten hiomaan koostumusta. Ilmineeraan blogissa, kun se löytyy! Toki ehkä koitan olla tekemättä näitä joka päivä. Ei välttis raakaherkutkaan ole hyväksi vyötärölle, kun Wilhelm ei kookosta siedä yhtään ja ”joutuisin” syömään kaikki yksin. :D

Fitfashionilla oleva Terveelliset herkut -blogi on yksi selviytymistaisteluni kulmakivistä. Hänen blogissaan on runsaasti vinkkejä sokerittomiin herkkuihin, reseptejä löytyy laidasta laitaan ja niiden toteuttaminen ei ole lähelläkään rakettitiedettä. Monien raakaherkkujen kohdalla olen lyönyt hanskat tiskiin siinä vaiheessa, kun pitäisi jauhaa viisitoista taatelia ja kolmekymmentä kaksi eksoottista pähkinää. Ei minulla ole mitään millä jauhaa, eikä hinkua etsiä kaiken maailman antimia ihan vain yhtä suklaaherkkua varten. Tiinan reseptit taas tuntuvat niihin verrattuna vaivattomilta, jotka pystyy toteuttamaan pienemmänkin kylän kauppojen valikoimilla. Kokeiluun on menossa ainakin sokeriton fudge, Bounty-patukat (pakko kai ostaa blenderi), sekä bataatilla(?!) höystetty minttusuklaamousse. (taatelit vaan vaihdan. Tai ostan sen hemmetin blenderin) 

Sokeriton tammikuu ei siis todellakaan tarkoita sitä, etten voisi syödä mitään makeaa. Makeaahan löytyy luonnostakin vaikka kuinka esimerkiksi hunajan ja erilaisten mahlojen muodossa (luomu vaahterasiirappi vois olla aika hyvä noissa kookospalloissakin?) Toivonkin, että tämän kuukauden aikana opin sen, ettei jokaista mielihalua tarvitse lähteä tyydyttämään Citymarketin makeishyllyllä, vaan voin ihan itse kotosalla tehdä jotain, minkä syömisestä ei tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa ja mikä ravintoarvoiltaankin TUKEE omaa hyvinvointiani.

Paras vinkkinä on kuitenkin seuraava:
LUOTA ITSEESI. Sinä pystyt siihen. Sinä pystyt elämään kuukauden ilman sokeria. Ei se ole edes vaikeaa, niin kauan kun itse uskot pystyväsi siihen. Sokeri ei vedä sinua. Sinä vedät sokeria vain silloin kun itse haluat sitä vetää.

Lisäksi on suositeltavaa vältellä mummiloita kyseisen kuukauden ajan. Ja sairastaa vesirokko tai joku muu vakava tauti, joka pitää sinut hetken etäällä työpaikan kahvipöydästä.  

Alle keräsin pienen kollaasin Hyvinvoinnin Tavaratalon valikoimista. Näiden tuotteiden avulla sokerittomaan elämään on helppo hypätä!

hyvin1-tile

LUCUMA -jauhe on valmistettu hedelmästä ja on makeaa, minkä vuoksi sopii täydellisesti makeuttamiseen. Kuulemani mukaan lucumalla ja kookosöljyllä saa tehtyä todella hyvää kinuskia.
RAAKAKAAKAO-jauhe on kaiken a ja o jos haluat tehdä sokeritonta suklaahyvää. Itsessään ei ole makeaa, joten tämän kaveriksi aina jotain makeutusta, esmes tuota lucumaa tai vaikkapa hunajata.
KROMI auttaa hillitsemään makeanhimoa.
Sokerittomia RAAKASUKLAITAmyydään jo ihan valmiina niin kaupoissa kuin netissäkin. Lue tuoteselosteet tarkkaan läpi!
Jos superfood jännittää, niin CocoVilla on STARTTIPAKETTI, joka sisältää pieniä annoksia käytetyimmistä superfoodeista ja oppaan niiden käyttöön reseptiehdotuksineen.
RAAKASUKLAAN VALMISTUSPAKETTEJA on tarjolla jo monelta eri merkiltä. Oma suosikkini on ehdottomasti LEADERIN mutta myös COCOVIN paketilla lopputulos on syötävän hyvä.
Laihduttavat lisäravinteet aiheuttavat minussa aina pientä epäilystä, mutta tuskin niistä haittaakaan on JOS niillä ei aleta korvata aterioita vaan ne ovat antamassa lisäboostia muutenkin terveelliseen ruokavalioon. Uusin villitys on COFFEE&KONJAC -valmiste, joka lupaa vähentää ruokahalua, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja hillitä makeanhimoa.

Onko teillä antaa lisävinkkejä sokerittomaan elämään? :) 

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU |BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

One thought on “Sokeriton tammikuu – Miten mie siihen pystyn?

  1. Päivitysilmoitus: Vuosikatsaus 2016 | Hikikinkku

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.