Blogi · Mie

Kymmenen kummaa kinkusta

10 kummaa faktaa on vaikea aihe siinä vaiheessa, kun bloggaat kahdeksatta vuotta etkä ole mitään mahdotonta sensuuria ja omanarvontunteen suojelua harjoittanut. Mutta yrittänyttä ei laiteta!

 

1.Osaan kohottaa vain toista kulmaani kunnolla yksittäin. Eipä se sinänsä kummallista ole, mutta kun on kohotellut sarkastisesti vain vasenta kulmaa koko ikänsä, niin perusilmeessänikin timmit vasemmat otsalihakseni pitävät toisen kulman aina korkeammalla kuin oikean.

2.  Sanon ”elikä joo”/”joo’o” arviolta kolmesataa kertaa päivässä.

3.  Puhun itsekseni. Ääneen. Jatkuvasti. Seurassa saatan puhua itsekseni. Äänettömästi. Suuta liikutellen. Siitä kun jää kiinni niin vaatii aika nopeaa älyä keksiä syy kummalliseen suun aukomiseen ja ilmeilyyn. Etenkin kuin nämä sisäiset monologini liittyvät usein dramaattisiin kohtaamisiin muiden ihmisten kanssa (mitä sanoisin jos…) tai muihin hankaliin asioihin (mitä olisi pitänyt sanoa kun…) Lisäksi kerron päivät kissoilleni mieltä painavista asioista ja päivän polttavista poliittisista tahi feministisistä ongelmista. Tenttiin lukiessani on pakko vähän turhankin tiheään pysähtyä puhumaan seinille, että mitä ajatuksia tämä nyt minussa herätti ja miten selittäisin asian itse ja jos minua nyt tästä haastateltaisiin, niin mitä kertoisin (kyllä, haavemaailmassani olen joko maailmankuulu filmitähti-laulaja tai korkeamman luokan asiantuntija aiheesta X).

12479195_1675193246062165_1252414006_n

4. Olen laiska. Etenkin siinä mielessä, että voin pitää tulessa vain rajoitetun määrän rautoja ilman äkillistä poksahtamista. Kadehdin ihmisiä, jotka selviävät kolmesta lapsesta, opiskelusta, harrastuksista, kokopäivätyöstä ja viidestä luottamustehtävästä sekä vapaaehtoistyöstä ilman ongelmia. Meikä on tällä hetkellä pitkälti lyönyt hanskat tiskiin opo-opintopisteiden kanssa, koska en ymmärrä missä välissä minulta löytyy aivoenergiaa lukea tentteihin, osallistua tentteihin, tehdä esseitä ja raapustaa luentopäiväkirjoja ja käydä niillä luennoilla 450 kilometrin päässä palkattomina ”vapaapäivinä”. ”Armoa!” karjaisi myös lompakkoni loppuvuoden jäljiltä.

Tai ehkä en ole laiska. Ehkä olen vain aivokapasiteetillisesti rajoittunut.

5. Kotona yleensä laulan musikaalityyppisesti arkisista asioista tunnettujen melodioiden mukaan. Uusin villitykseni on tosin joikaaminen. Voittaa kuulemma jodlaus-kauteni jos asuinkumppaniltani kysytään.

6. Rakastuin ensimmäisen kerran 26-vuotiaana. Ja silloin vasta myös seurustelinkin kunnolla. Antakoon tämä toivoa kaikille ”kukaan ei rakasta minua”-vaiheessa kärvisteleville 14-vuotiaille. Jotka tässä vaiheessa varmaan ajattelevat, että KOKO elämä on PILALLA jos pitää vielä kaksitoista vuotta odottaa.

7. En ymmärrä, miten olen elänyt kohta kolme viikkoa ilman lisättyä sokeria. Ja vieläpä aika helpostikin. Toki olen onnistunut luomaan pienimuotoisen kaipuun Coca-cola zeroa sekä Pepsimaxia kohtaan mikä EI ihan ollut tässä nyt tarkoituksena. Ajattelinkin koittaa selvitä loppukuun vielä täysin ilman keinotekoisia makeutusaineitakin, etten nyt korvaa pahaa pahemmalla pahalla.

8. Olen alkanut kiintyä Ikaalisiin. Tunnetta vahvisti Wilhelmin äkillinen hinku muuttaa välittömästi Kankaanpäähän, mikä on 30 kilometriä länteen tästä. Eskysemua mutta ainoat ilmansuunnat, joihin suostun muuttamaan ovat itä ja pohjoinen. Eikä minulla ole enää niin kiire jälkimmäiseenkään. Tosin kysykää tätä uudelleen 25. helmikuuta, jolloin hiihtolomareissu kotikonnuille on nurkan takana ja varsinkin sen loman jälkeen. Suattaapi olla luvassa taas pientä ”I hate south”-angstia.

9. Alan hyväksyä rypistyneen silmänympärysihoni. Täytän 28. En voi vaatia naamaltani enää 18-vuotiaan viattomuutta ja sileyttä. Hyväksymisprosessissa on mukana vahvasti edelleen instagram-filtterien luoma keinoteollinen todellisuus.

10. Ihmiset, jotka pitävät minua hiljaisena, joutaisivat hetken aikaa kuunnella sitä meteliä, mitä pääni sisällä tapahtuu muiden puhuessa.

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU |BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

6 thoughts on “Kymmenen kummaa kinkusta

 1. Numero 4!!!! Viimeksi tänään havahduin siihen että kävin keskustelua itseni kanssa kun nousin ratikasta :D Teen saman myös blogia kirjoittaessa, huulet liikkuu kokoajan kun näpyttelen tekstiä :D

  Tykkää

 2. mitä tarkoittaa 3vuotta ilman lisättyä sokeria ootko syöny muka 3vuotta täysin puhtaasti? en minäkään sokeria kaappiini osta, enkä namuja, samoin jogurtit/rahkat maustamattoma ei kaupan mansikkajogurtteja tai hedelmäviilejä, mutta käyn silloin tällöi ulkona syömässä ja tilaan jtn normaalia kuten pehmistä, pullan, syön buffetissa, otan salaattiin kastikkeen jne. eikai kukaan voi täysin ilman sokeria elää, ainakaan jos suomessa asuu? :P enkä meinannu kommenttia ilkeyttäni pistää vaan mietin että kuinka puhdasta kasvis-liha ruokaa sitten syöt jos siinä ei sokeria ole laisinkaan. siis meinasit varmaan että ostat maitosuklaan sijasta 85% tummaa suklaata esim.? :P

  Tykkää

  1. Kolme VIIKKOA ilman LISÄTTYÄ sokeria. Eli en ole syönyt mitään missä on lisättyä valkoista sokeria kolmeen viikkoon. En edes tummaa suklaata (jossa on sokeria samoin kuin maitosuklaata), vaan esimerkiksi raakasuklaata.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.