Kuntosali

Esittelyssä KunnonLiike Ikaalinen

Kaupallinen yhteistyö: KunnonLiike Ikaalinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blogia loppukesästä seuranneet varmaan muistavatkin, kuinka paljon tuskastelin muuton jälkeen Ikaalisten kuntosalitarjontaa. Syksyn kuljin alennuksen innoittamana kylpylän kuntosalilla, joka on hotellin kuntosaliksi todella hyvä ja kattava, mutta… Omaan jatkuvaan käyttöön se ei vain natsannut.

Nähtävästi kunnassa kävi kajahdus, että sinne on muuttanut ”fitness”bloggaaja isoilla hipsuilla, koska lyhyen ajan sisällä tänne ilmestyi kaksi uutta kuntosalia keskustaan. Molempia kyyläilin somen kautta ja aktiivisuuden, kuvien ja tarjonnan vuoksi päädyin ottamaan yhteyttä KunnonLiike-saliin, että mites ois yhteistyö? Ja sehän passasi! Nyt olen parin viikon ajan päässyt treenailemaan salilla ja on aika esitellä se teillekin.

Salille ei ole kulkukorttia, vaan sinne pääsee sisälle joko sormenjäljellä tahi koodilla (näkyy alimmassa kuvassa). Aukioloajat joka päivä 5-23!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pukuhuoneista löytyy suihkut, penkit ja naulakot. Lukittavia säilytystiloja ei ole, mutta itse olen kyllä tottunut jo jättämään lompakon joko autoon tai kannan sitä salikassissani.  ”Vääryyttä” on se, että kokovartalopeili löytyy miesten pukuhuoneesta ;) Täydellinen saliselfie-peili, joten saa Wilhelm hoitaa belfieiden oton jatkossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salin laitekanta ei ole ihan uusinta mahdollista, mutta toimivaa yhtä kaikki! Kaikki kolusin läpi tässä yksi kaunis päivä ja alkuihmettelyn jälkeen (nim. tottunut Technogymiin) pääsin oikein päin laitteisiin ja tuntuma menee siihen lihakseen mihin pitääkin. Ainoa harmitus itselle oli, etten nyt kykene tekemään lantionnostoja reidenojennuslaitteessa enkä olemaan seisoviltaan reidenloitontajavehkeessä. Ne tosin ovat vain sellaista fitnesshifistelyä, jota ilmankin pärjää, koska korvaavia vempeleitä ja liikkeitä löytyy. Lisäksi salilla on smith-teline, jota en ole nähnyt puoleen vuoteen! Kevään kyykyt on nyt virallisesti pelastettu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taljapaikkoja löytyy useampia jatanko/remmi/köysi-valikoima on todella laaja ja lisäksi vapaita painoja on riittävästi. Tuo raskaampaan nosteluun tarkoitettu lava saattaa käydä ahtaaksi jos paikalle sattuu kerralla useampi himomavettaja, mutta tähän ongelmaan en itse ole törmännyt. Eniten salilla on (kappaskummaa) porukkaa siinä 16-18 välillä ja silloinkin porukka painottuu enemmän laitetreenaajiin kuin vapaapainottelijoihin. Penkkipunnerruspaikkaakaan ei ole tarvinnut kertaakaan vielä jonottaa.

Pst. Käsipainojenkin eteen on tullut nyt peili! Se on itselleni aika ehdoton kaveri, kun oikean käden liikeratoja häiritsee yhtä se pieni hermovika. En siis ilman peiliä hahmota missä asennossa käteni on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehdottomasti suurin syy, miksi kallistuin omassa valinnassani KunnonLiikkeeseen oli crossfit-osasto. Ikinähän en ole crossfitiä edes kokeillut, mutta ehkä tässä kevään aikana rohkaistun vielä ihan tunnillekin :D Yksinäni olen kyllä käynyt iskemässä rengasta lekalla (samaan syssyyn hutaisin myös tuota puulaatikkoa. En ihan vielä hahmota liikeratojani) ja treenaamassa monkey bars’ja. Tavoitteenani on selviytyä joku päivä tuo laite päästä päähän käsillä roikkuen, mutta tällä hetkellä räpellykseni siinä on aika säälittävää. Jos en ota varpailla vauhtia seinästä/patterista niin pääsen tasan puoli ”askelta” eteenpäin ja siihenkään ei meinaa riittää rohkeus. Luotto omaan otevoimaani on olematon, mutta eipä tuokaan treenaannu muuten kuin roikkumalla.

Koitin myös herätellä vanhaa sisäistä kuntonyrkkeilijääni säkin kanssa. Tuota voisi paukutella useamminkin, koska lekalla hakkaamisen lisäksi se olisi parasta mahdollista stressin purkua. Jumppakuminauhalla avustettuja leukoja kävin kokeilemassa kerran ja ensi kerralle odotan ehkä apuvoimia paikalle. Hyvin hazardin kiipeilyn jälkeen sain toisen jalkani kuminauhaan, onnistuin vetämään muutaman leuan samalla kun keinuin kuin vilja tullessa, ja pois tullessa kiitin luojaa, että olin mukana Sportyfeelin spagaatti-haasteessa. Ilman niitä venytyksiä olisin todennäköisesti reväyttänyt nivuseni, kun roikuin hyvin epämääräisessä asennossa vasen polvi korvassani oikean jalan ollessa maassa.

Että joo, omasta kokemuksesta sanoisin, että älkää arastelko kysyä neuvoja kun lähdette kokeilemaan eri crossfit-välineitä. Itse selvisin haavereitta lähinnä aloittelijan tuurilla.

Ja salin crossfit-tila on ihan kaikkien treenaajien vapaassa käytössä aina paitsi maanantaisin alkuillasta, jolloin on ohjattu crossfit-tunti (johon saa osallistua kuka vain salikortin omistaja).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itsehän olen näitä ”aerobiset laitteet EVVK”-asennevammaatikkoja, mutta kyllä salilta löytyy niin juoksumatot, pyörät kuin crosstraineritkin. Pääsen taas sitten ihan liekeissä tekemään lemppari-juoksumattoHIITtiäni. Jee. (Lue: HIIT – Helvetin intensiivistä ja itkettävää tuskaa)

Salilta löytyy myös neljä ”kehonpaino”-laitetta, joista kyykkyvehjettä (salikassini vieressä) tulen varmasti itse käyttämään jalkapäivälämmittelynä sekä lisäpainon kanssa hack-sijaisena. Oma vapaa kyykkynihän on todella huono, mutta tuon avulla sekin onnistuu turvallisesti. Tuntumankin saa enemmän reisille kun vertaa smithiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KunnonLiikkeen hintaan kuuluu myös ryhmäliikunta, johon käytössä on valoisat, avoimet tilat. Itse olen käyttänyt tuota nyt lähinnä venyttelyyn (koska ego) mutta tarkoitukseni on alkaa kulkea tiistaisin combatissa ja sen perään kahvakuulassa, jonne Wilhelminkin saattaa tulla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hinnatkaan eivät mielestäni ole pahoja verrattuna tarjontaan (kuntosali+ryhmäliikunta). Kannattavaa on tietenkin ottaa pidempiaikaisempi kortti, jolloin hintaa saa hurjasti alaspäin. Itse otin puolen vuoden kortin (alennettuun hintaan) koska kesällä olen paljon Lapissa ja sen jälkeen muutankin Joensuuhun. Toki Ikaalisissa käydessä olisi kiva, että täälläkin olisi kuntosali, jossa voisin vain käydä, mutta katsotaan nyt kuinka pitkiä aikoja tulen täällä viettämään tulevana lukuvuotena.

Tutustu saliin tarkemmin:

KunnonLiike Ikaalinen Facebookissa
Salin verkkosivut

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU |BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

3 thoughts on “Esittelyssä KunnonLiike Ikaalinen

 1. Hei Jenny,

  olen lukenut blogiasi (aiemmin lähinnä Ikisinkkua, asuin pitkään Rovaniemellä ja oli kiva kun joku bloggasi sieltäkin käsin + muutenkin mahtiblogi!) nyt jo varmaan muutaman vuoden, mutta koskaan aikaisemmin en ole kommentoinut. Mutta nyt selvisi sellainen yhteensattumien sarja että huvittaa aika suuresti, ja ajattelin että ehkä saisit siitä itsekin jotain hupia:
  Opiskelin itse myös Lapin yliopistossa (kasvatusalaa kanssa, tosin taiteen tiedekunnan puolella), valmistuin viime kesänä ja muutin takaisin kotiseudulle Pirkanmaalle. Poikaystäväni (nykyisin avomies) taas opiskeli jo tuolloin ja edelleen Ikaalisissa, joten olin aika yllättynyt ja huvittunut, kun luin muinoin blogistasi että tekin muutitte sinne, kun niin pieni paikka on kuitenkin kyseessä. No, itsekin sitten mutkien kautta päädyin syksyllä Ikaalisiin töihin :D Ja vielä tähän samaan kouluun, jossa avomieheni opiskelee (en häntä itseään kyllä opeta, se olis ehkä vähän liikaa).
  Tänään sitten selvisi, kun mainitsin ohimennen avomiehelleni jotain blogistasi, että aijaa, meidän miehethän muuten tuntevat toisensa! Ja sitten selvisi vielä sekin, että ilmeisesti olen ollut sijaistamassa Wilhelmin ryhmää tässä pari viikkoa sitten, kun kollega oli sairaslomalla :D Enkä siis todellakaan tajunnut tätä kaikkea ennen kuin nyt.

  Kyllä maailma on pieni.

  Terveisin eräs toinen kissanomistaja introvertti opettaja :D

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.