Bodylove

Ole oman elämäsi Rick Astley

 

Harvassa ovat ne ihmiset, joiden kohdalla elämänmuutosjuna kulkee määrätietoisesti pisteestä A pisteeseen B. Useimpien junat pysähtelevät jokaisella pienelläkin asemalla, pysähtyvät odottamaan vastaan tulevia junia, päätyvät osallisiksi tasoristeysonnettomuuksiin ja joutuvat talven yllättämiksi.

Ja se turhauttaa. Turhauttaa huomata, että taas on otettu takapakkia tai taas onkin yllättäen palattu lähtöruutuun. Samalla saattaa tahtomattaankin joutua myös ulkopuolisten arvosteltavaksi. ”Ei tuo tuosta ikinä muutu”, ”taasko se on tommonen”, ”Ei voi olla noin hankalaa”.

Kukaan ulkopuolinen ei voi määritellä sitä, kuinka hankalaa tai helppoa elämänmuutos kenellekin on. Sen tietää vain jokainen itse. Elämäntilanne, ympäristö, sosiaaliset suhteet ja sekä henkinen että fyysinen terveys vaikuttavat paljon siihen, että koska se elämä muuttuu sinne minne pitääkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tärkein mielipide tulee ulos ihan sieltä jokaisen omasta suusta. Vaikka koko lähipiirisi olisi jo menettänyt uskosi sinuun, ei sillä ole mitään merkitystä niin kauan, kun itse voit katsoa peiliin ja laulaa:

Never gonna give you up
Never gonna let you down
Never gonna run around and desert you
Never gonna make you cry
Never gonna say goodbye
Never gonna tell a lie and hurt you

Tiedän, tiedän. Helpommin laulettu kuin toteutettu. Kuinkahan monesti sitä on itsekin tullut petettyä itselle annettuja lupauksia ja itketty peilin edessä? Aika monesti. Onneksi kokoajan vähenevissä määrin saan enää itseinhokohtauksia ja olen myös lakannut haukkumasta entistä, paksumpaa itseänikin. En enää vuoden takaisia kuvia katsoessani karjaise ”tsiisus mikä hirvittävä möykky!” tai muuta yhtä mukavaa, koska miksi ihmeessä minun pitäisi haukkua itseäni? En hauku muitakaan. Enkä sitä paitsi ole koskaan ollut mikään hirvittävä möykky vaan ihan Jenny vaan. Paino ei ole tehnyt minusta koskaan sen kauniimpaa tai rumempaa, onnettomampaa tai onnellisempaa. Ainoa merkittävä muutos seitsemän kiloa painavampaan on se, että olen terveempi. Ylipaino ei sinänsä terveyttäni vaarantanut, vaan sairaaseen oloon oli syynä kilpirauhasen vajaatoiminta. Nyt kun lääkitys on kohdillaan ja arvot kunnossa, on olokin ihan hirvittävän energinen verrattuna vuoden takaiseen!

Kun taas vertaa oloa siihen, kun olin 15 kiloa kevyempi, niin YLLÄTYSYLLÄTYS: olen onnellisempi, tasapainoisempi ja itsevarmempi. Kyllä, olisi hienoa taas olla sellainen mahaton luikku, mutta hienointa olisi olla sellainen tällä nykyisellä sisäisellä olotilalla, eikä majailla siinä esidepressiivisessä epävarmuudessa, joka sisälläni 2013 vuoden lopussa vallitsi. (Ehkä syynä siihenkin kilpirauhasen krakaaminen).

Älä siis sido onnellisuuttasi painoosi. Se tunne kumpuaa ihan jostain muualta. Äläkä syyttä hauku itseäsi nyt äläkä menneisyydessä, koska se tapa ei ainakaan lisää sitä onnellisuutta.

 

Ja nyt sitten vaatteet pois, peilin eteen ja päiväkaraoke käyntiin!

 

 

Loppumainos!

Fitnesstukulla on nyt tämän viikon todella hyviä tarjouksia! Itse juuri napsin ostoskoriin Wilhelmille synttärilahjat 8) Alennuksia löytyy sekä miesten että naisten treenivaatteista, lisäravinteista ja salivermeistä!

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU |BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

3 thoughts on “Ole oman elämäsi Rick Astley

 1. Jep, mitäpä se inhoaminen auttaa, ei mitään. Mulla on tässä meneillään operaatio Takaisin Kuntoon vaikean raskauden jälkeen. Kiloja on vain neljä, mutta kroppa täysin erilainen kuin vuosi sitten. Itkin aikani, mutta eipä se auta vinkua. Aika hiton paljon saa tehdä, jotta rauta liikahtaa entiseen tahtiin, mutta salitreeni saa odottaa aikaa jolloin nukun vähän pidempiä kuin 2-3 tunnin pätkiä. Siihen asti hiihtoa, kahvakuulaa, jumppaa, sokerilakkoa, mitä näitä nyt on. Tulosta tulee hiiiiiiiiiiiiiitaaaasti, mutta olen vihdoin ja viimein saanut itseäni niskasta kiinni ja päätin hankkiutua sokerikoukusta eroon (oon siis ollut kaksi (2) päivää ilman suklaata!! :D). Treenistä palautuminen on todella hidasta kroonisen univajeen ja hormonien takia, joten toistaiseksi neljä treeniä viikossa on melkolailla maksimi. Juna on kuiten jo liikkeellä ja se on tärkeintä. :)

  Tykkää

 2. Havahduin muutama päivä sitten siihen, miten paljon kroppani onkaan muuttunut viimeisen parin vuoden aikana. Löysin myös kuvia noin 3-4 vuoden takaa, joissa näytin päälle päin onnelliselta, mutta muistan miten epävarma ja paha olo minulla oikeasti oli. En tarkalleen edes muista, mikä sai minut lähtemään salille, mutta onneksi lähdin. Suurin muutos kropassani ja hyvinvoinnissani tapahtui kuitenkin vasta, kun aloin treenaamaan treenaamisen ilosta, enkä ulkonäkö- tai painoahdistuksen sanelemana. Painoeroa ”pahimpaan” tilanteeseeni on vain 7 kiloa, mutta näytän ihan eri ihmiseltä. Ja siltä myös tuntuu :) On hienoa tuntea itsensä toimintakykyiseksi ja vahvaksi, ja katsoa painon heittelyä vaa’alla huolettomin mielin. Yritän tässä ehkä sanoa, että voin samaistua sinuun. Vaa’an lukema ei todella korreloi onnellisuuden kanssa, kumpaankaan suuntaan.
  Tiivistettynä voisin sanoa, että muutos alkoi, kun lakkasin odottamasta sitä. Aloin vain tekemään niitä asioita enemmän, mistä tuli hyvä olo :)

  Tykkää

 3. Minulla paino vaikutti onnellisuuteen. 20 kg painavampana oli fyysisesti paha olo ja tunsin itseni vieraaksi omassa kehossa fyysisesti ja ulkonäöllisesti. Nykyisin on jo tietysti yksi hailee painanko sen 56 vai 58 kg, kunhan treeni sujuu ja energiaa riittää.

  Yhteiskunnassa on aika haastavaa olla itseensä tyytyväinen ja varmasti monen naisen kohdalla potentiaalia jää käyttämättä kun paineet liki pakottavat jatkuvaan painontarkkailuun ja ulkonäön monitorointiin. Terveempää olisi miettiä miltä itsestä tuntuu. Mistä treenistä pitää? Miten paljon ruokaa keho tarvitsee toimiakseen parhaiten ? Jne :)

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.