hikikinkku · Yhteistyö

Väriä kotiin kannettuna

Follow my blog with Bloglovin
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaupallinen yhteistyö: Kauppapuutarhaliitto ry

Sodankylän kotikonnuilla käydessäni ihastelin pöydällä olevia tulppaaneja. Olen aina ollut laiska kantamaan kukkia kotiini, saatika pitämään ne elossa paria päivää kauempaa. Ennen parisuhdetta innostuin tulppaaneista ja yksi kevät viikottain ostin uuden kasan värikkäitä kukkia tuomaan raikkautta yksiööni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wilhelm on todella herkkä kaiken maailman kasveille (ja kissan karvoille) ja koska asunnostamme löytyy kaksi pitkäkarvaista ikuista karvanlähtöaikaa elävää kattia, en ole raaskinut ostaa kukkia kotiini kuin harvakseltaan. Nyt armas avomieheni on taas reissussa useamman päivän ja päätin, että nyt saa tähänkin miesluolaan tulla hieman eloa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asuntoamme ei millään ilveellä saa sanottua kauniiksi. Tänne on lukuisten muuttojen jälkeen jäänyt jäljelle vain kaikkein oleellisimmat asiat ja suurin osa on peräisin Wilhelmin tuusulalaisesta poikamiesboksista. Omani olen suurimmalti osalti myynyt pois ja ihana, vihreä nurkkakaappinikin menee perheemme kesämökkiin.

Ehkä tiheistä muutoista johtuen en ole jaksanut panostaa kodin tekstiileihinkään. Olen oppinut sulkemaan silmäni mustilta samettiverhoilta ja tympeän sinisiltä ja harmaila tyynyiltä. Tänään tulppaanimetsästysretkelle lähtiessäni päätin ostaa samalla edes jotain uutta olohuoneeseen. Mukaan tarttui kuvassa näkyvä pöytäliina ja pari tyynynpäällistä. Tästä se lähtee :D Saa nähdä millainen ilme miehellä on naamalla, kun ensi kerran avaa oven.

Sitä ennen voisi ostaa vielä verhot ja matot ja taulun ja ja…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itseäni on viehättänyt tulppaaneissa niiden kestävyys ja helppous. Värejä löytyy jokaiseen makuun ja halvallakin saa ostettua näyttävän kimpun pöydälle. Kevät on tulppaanien parasta aikaa, ja omat, kotimaiset tulppaanini ostin paikallisesti sisustusliikkeestä, eli Tokmannista :D Viidellä eurolla sai kaksi kimppua ja ostin kimppuja neljä näin alkuun. Harvassa taitavat Suomessa olla päivittäistavarakaupat, joissa ei tulppaaneja olisi myynnissä?

Kotimaisten tulppaanien löytäminen ei ole ongelma, sillä 95% Suomessa myytävistä tulppaaneista on myös kasvatettu täällä ja ne tunnistaa tutusta Sirkkalehti-merkistä. Kotimainen tulppaani on aina lähikukka – kukilla on lyhyet kuljetusmatkat ja siksi ne ovatkin tuoreita, kestävät pitkään ja ovat ekologisia. Väkilukuun suhteutettuna Suomi on tulppaanien ystävien kolmen kärjessä Ruotsin ja Norjan kanssa! Ehkä tämä meidän stereotypisen synkeä kansamme kaipaa näin keväisin vähän väriä pimeän talven jälkeen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapsi- ja eläintalouksiin tulppaani on siitäkin syystä hyvä valinta, ettei satunnainen näykkäisy aiheuta hengenvaaraa. Tietenkään lemmikin ei saa antaa syömällä syödä kasvia (itsekin nostan kukat pöydältä kaapin päälle kun lähden asunnosta) mutta vainoharhainen tulppaanien kanssa ei tarvitse olla.

Tulppaanien hoito-ohjeet olisin itsekin voinut lukaista läpi ennen Aalto-maljakkoon tunkemista. Tällöin olisin huomannut senkin, että jos olisin uuden leikkuupinnan leikkaamisen jälkeen antanut tulppaanien imeä itseensä vettä puolisen tuntia muovikääreissään, niin pari lörpähtänyttäkin yksilöä olisi vironnut sen verran, etteivät nyt roikkuisi henkensä uhalla reunan yli :P

Osoitteesta kauniistikotimainen.fi löydät lisätietoa kotimaisista kukista ja voit osallistua naistenpäivä-arvontaan, jossa voit voittaa 50€ kukkalahjakortin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SEURAA HIKISTÄ KINKKUA
BLOGLOVIN’ BLOGIPOLKU |BLOGIT.FIINSTAGRAM FACEBOOK
Snapchat: jenskysii

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.