herkuttelu · Reseptit · Yleinen

Nutella juustokakku in Ferno

Minä en leivo.

Minä en leivo kahdesta syystä.

Ensinnäkin minä olisin ihan hirvittävän lihava, mitä tukee myös tämän päivän tapahtumat.

Ja toisekseen, minun hermoni eivät kestä sitä.

On ihmisiä, joihin leipominen vaikuttaa kuten Nigellaan. Heistä tulee henkisesti ja fyysisesti oikeista paikoista pehmeitä ja seesteisiä. Heidän nutellansa menee leuanalusen sijasta suoraan ryntäisiin ja juustokakkua he tekevät lempeä hymy huulillaan kodin sydämessä.

Minun kotini sydän sijaitsee sohvallamme. Keittiö on paikka, jossa vierailen satunnaisesti katsomassa, mitä avomieheni tällä kertaa minulle kokkaa tai vaihtoehtoisesti suorittamassa aamun pakollisia mikropuurotuksia.

Kun jossain mielenhäiriössä viikonloppuna ajattelin tehdä työpaikalleni syntymäpäiväni kunniaksi nutella-juustokakun aavistin, ettei hommasta selvitä ilman taisteluarpia ja juustoista kaakelointia liesituulettimessa.

Mutta luovuttamista ajattelin vain kerran. Sillä hetkellä, kun aloin jauhaa ensimmäistä satsia dominokeksejä uutuuttaan hohtavalla monitoimikoneellani. Ihmettelin, minkä vuoksi terät eivät tuntuneet saavan oikein mitään murskaa aikaiseksi. Surruuttelin minuuttitolkulla ja kun tuotos vihdoinkin alkoi näyttää valmiilta, niin kannen aukaisu kertoi syyn hitaaseen murustumiseen: olin unohtanut terien muovisuojat päälle. Tämän vuoksi hienossa dominokeksimurupohjassani oli suuria ja pieniä mustia muovin kappaleita joukossa.

Loin tyhjän katseen vastapäiseen seinään. Tartuin avaimiini ja ajoin seitsemän kilometrin päähän kauppaan ostamaan lisää dominokeksejä. Kyllä tämä 175gr paketti riittää. Ohjeessakin sanotaan niin.

Kotona surrutin uuden satsin muovitonta dominomurupohjaa, yhdistin sen voihin ja kaadoin kakkuvuokaan. Määrä riitti peittämään puolet pohjasta. Toki olisin voinut lukea ohjeen tarkasti heti alkuun, niin olisin huomannut käyttäväni halkaisijaltaan 10cm liian isoa irtovuokaa. Tartuin avaimiini ja ajoin seitsemän kilometrin päähän kauppaan ostamaan lisää dominokeksejä.

Pohja oli valmis. Vihdoinkin. Sekoittelin tuorejuuston pehmeäksi ja luin ohjeesta, että nyt lisätään kananmunia yksi kerrallaan. Otin kennon jääkaapista, avasin sen ja muistin jälleen huonon tapani laittaa tyhjiä kananmunakennoja jääkaappiin roskiksen sijaan.

Tartuin avaimiini ja ajoin seitsemän kilometrin päähän kauppaan ostamaan lisää kananmunia.

Kotona lisäsin kulhoon kananmunat, ranskankerman ja tuorejuustopurkin. Mielestäni tuorejuuston määrä näytti kovin vähäiseltä ja syykin selvisi, kun luin ne ohjeet, jotka älykkäämpi ihminen olisi lukenut ja sisäistänyt kaksi tuntia sitten. 400gr tuorejuustomäärän sijasta minulla oli kyseistä nektariinia 200gr. En tarttunut avaimiini, enkä ajanut seitsemän kilometrin päähän kauppaan ostamaan yhtään mitään. Reagoin tilanteeseen sanomalla muutaman sensuroidun lauseen.

Sulatin valkosuklaata mikrossa. 15 sekunnin mikrotus riitti tuhopolttamaan osan siitäkin. Tyhjä tuijotus seinään, palanut kohta roskiin ja valkosuklaat täytteen joukkoon. Nostin varsin vähäisen täytemäärän omaavan kulhon kätösiini ja laskin sen painovoiman nopeudella lattialle.

Katselin hiljaa jalkojeni juuressa kumollaan olevaa astiaa. Laminaattilattiaa koristi kissankarvojen säestämänä osa täytteestäni.

Nostin katseeni ja tuijotin ikkunasta avautuvaa sateista maisemaa. Olisin mieluummin  hiihtämässä järven yli kuin tässä.

Huokaisin ja lätkin kulhossa pysyneen täytteen pohjan päälle. Pohja peittyi juuri ja juuri. Yllätyksekseni sain pintaan aikaiseksi nutellasta jopa kohtalaisen kauniita kuvioita. Loppujen lopuksi päältä päin ei arvaisi, että tämän juustokakun koostumuksesta 4/5 tulee pohjasta. Työnsin vuoan uuniin ja se on siellä vieläkin.

Odotettavissa pohjaan palamista.

12976432_1166335326712819_1974779810_n

Nutellaa jäi yli, mutta nyt sitä ei enää ole.

Työkavereideni onneksi tätä kakkua ei tule syömään kukaan muu kuin minä.  Voin kokeilla toiste esimerkiksi ensi syksynä.

Lukukykyisempi yksilö voi pyrkiä parempaan suoritukseen Lunni leipoo -blogin ohjeen avulla.

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin
Snapchat: jenskysii

6 thoughts on “Nutella juustokakku in Ferno

  1. Hmm… mielummin hiihtämässä. Muistan lukeneeni vähän aikaa sitten erittäin mielenkiintoisen kokemuksen siitäkin! Juuri tällaisten tekstien takia en voi ikinä lakata lukemasta tätä blogia! Jos maailmassa on yhtään oikeudenmukaisuutta, menee nutella tällä kertaa suoraan lihaskasvuun!

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Vuosikatsaus 2016 | Hikikinkku

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.