Yleinen

Vuosikymmenen suurin urheilusaavutus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Damn, guys!

Enpä olisi tätä päivää uskonut näkeväni. Päivän zombi-lenkillä ylitin ja yllätin itseni ja juoksin (hölkkäsin) 10 minuuttia putkeen! Hitaammin kuin mummo rollaattorinsa kanssa, mutta juoksin (hölkkäsin) silti 10 minuuttia yhteen menoon, eikä ollu ees pakko eikä ollu edes yhtään zombia perässä!

Enkä olis edes halunnut! Penikkoihin sattui aivan perkeleesti ja olisin vaan halunnut jatkaa Roswellin katsomista, mutta menin silti ja juoksin (hölkkäsin) kuin juoksinkin (hölkkäsinkin) kymmenen minuuttia putkeen! KYMMENEN. MINUUTTIA.

Tiedän, tiedän. Monien mielestä normaalin ihmisen pitää pystyä juoksemaan (oikeasti juoksemaan) kolme tuntia putkeen, mutta nyt puhutaankin ihmisestä, joka on vihannut juoksu päiväkodista alkaen ja johon on iskostettu niin oman itsensä kuin kahden liikunnanopettajankin toimesta, että henkilö x on hirvittävän huono juoksemisessa (hölkkäämisessä). Toki sitä olenkin, mutta en ehkä niin hirvittävän huono kuin oletin.

Koin myös kaksi isoa AHAA-elämystä hölkkäpätkäni aikana. Siis sen KYMMENEN MINUUTIN hölkkäpätkän aikana.

 1. Päkiäaskellus juostessa on 1000 000 x paremman tuntuinen kuin kantapääaskellus, jonka pitkään oletin olevan se ainoa oikea tapa juosta (hölkätä).
 2. Jopa kaltaiseni keskivaikeasti rasitusastmainen ihminen voi juosta (hölkätä) tarpeeksi hitaasti, että pystyisi myös puhumaan samaan aikaan.

Ehkä iso osa hölkkävastaisuuttani on johtunutkin siitä, että askellan päin mäntyä jo valmiiksi ulkosyrjäpainotteisilla ja penikkatautisilla koparoillani ja olen koittanut juosta kun kunto ja tekniikka ei salli muuta kuin etanahölkkäämisen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enää ei tunnu mahdottomalta ajatukselta, että kesän lopussa voisin hölkätä etanaista vauhtiani sen 3 kilometriä. Eipä silläkään tuloksella vielä leuhottaa voi, mutta ainakin silloin olisi jälleen yksi ”emmie pysty”-homma kumottu. Tarkoitus olisi hankkia jossain välissä myös uudet lenkkikengät. Nykyisissä en voi käyttää pohjallisia, kun hinkautuu rikki niin kantapäät kuin varpaatkin ja alkavathan nuo olla jo aika loppuunastutut. Supinaatio-jaloille ei käsittääkseni hirveästi tehdä erikseen pohjallisia, vaan ”normaali pronaatio”-pohjallinen pitäisi riittää tueksi. Parastahan olisi saada täysin yksilölliset pohjalliset, mutta hintaakin niille tulisi sen verran, ettei tässä tilanteessa ole mahdollista satsata niihin. Voisi käydä jossain liikkeessä testailemassa mukavin malli ja sitten jäädä kyttämään alennuskoodeja netistä :D

Mutta nyt pitää venytellä. Naurettavaa, kuinka jäykäksi veti nilkat ja pohkeet puolen tunnin lenkki, josta 1/3 oli juoksemista (hölkkäämistä).

#Saavutustenkesä2016 on hyvällä mallilla edelleen!

 

Koodilla Sport25 saat -25% alennusta House of Brandonin normaalihintaisista urheiluvaatteista ja kaupanpäälle protskupatukan! Koodi voimassa enää tänään ja huomenna!

 

12 thoughts on “Vuosikymmenen suurin urheilusaavutus

 1. Juoksu on ihan mahtavaa. :) Ja se tunne kun ylittää itsensä.. Varmasti onnistut hölkkäämään 3km, se juoksukunto kasvaa niin nopeasti. Mä alotin Me naisten juoksukoulun kuukausi sitten juosten minuutin pätkiä ja nekin tuntu kauheilta. Nyt juoksen 5km joka toinen päivä vaikka mulla löytyy tuota ylipainoakin (vielä…:).

  Tykkää

  1. Itsekin kokeillut monia juoksukouluja, ja tää zombies, run 5K on ensimmäinen joka todella on koukuttanut ja kannustanut :D ja ihana tietää, että mahdollisuuksia on! Juokseminen/hölkköily olisi kiva lisä treeniin kun oon vetänyt niin lihaspainotteisesti pitkään

   Tykkää

 2. Entäs sellaiset yksilöllisesti muotoiltavat pohjalliset mitä tehdään urheilukaupoissa? Itse hankin sellaiset jokunen vuosi sitten intersportista, niitä oli eri tarkoituksiin ja ne perusmallit maksoi about 50e ja muotoiltiin tosiaan oman jalan mukaan niin, että pohjallisia lämmitettiin jossain uunissa ja sen jälkeen niille astuttiin patjan päällä! :) Mielestäni kohtuuhintaiset ja Itse huomasin ainakin niiden hyödyn kun ei enää jalat kipeytyneet samalla tavalla!

  Tykkää

 3. Poista kommentti jos tulee kahteen kertaan, mut edellinen hävis jonnekki ennen ko olin laittanu mitään nimimerkkiä tms

  Mutsiiis juurikin nuista FootBalance-pohjallisista olin tulossa kans huuteleen, käsittääkseni löytyy ainakin Intersport-ketjun palveluna. :))

  Tykkää

 4. Itsensä voittaminen on parasta! Itekin kokeilin hölkkäämistä pitkästä aikaa ja se oli juurikin tuollaista etanahölkkäämistä. Olin niin ylpeä (ja niin rikki) kun sain hölkättyä sen 10-15 minuuttia putkeen. Välillä vähän mietitytti, että mitä järkeä, kun joku mies käveli perässäni samaa matkaa ja tahtia kuin mitä itse hölköttelin, mutta toisaalta, se oli mun suoritus :)

  Tykkää

  1. Niinpä!! Oon liian monta kertaa väsyttänyt itseni liian aikaisin kun en oo muka kehdannut hölköttää omaa vauhtiani 😃 jos joku random pitää sitä ”nolona” niin pitäkööt hitto vie

   Tykkää

 5. Jenny. Kerro mulle miten pääsen tästä tuhannen vuoden kirouksesta ja saan narattua itselleni jonkun kaksilahkeisen? Kolmekymppiä kolkuttelee parin vuoden päästä, viimeisetkin kaverit ilmoittivat hääsuunnitelmistaan, vauva-uutisista ja minä, tuo onneton ikisinkku pyörin päämäärättömästi ja haen lohtua jostain hömppäsarjoista ja ig:n voimalauseista..#kyllämutjokuvielävahingossahuolii

  Tuntuu, että tässä pitää kohta seurara sun jalanjälkiä ja alkaa kirjoittaa tuntemuksia ylös..sen verran uskomatonta tää touhu on! Hemmetin tinder ja kertakäyttötreffit, ”mätuonsullevaikkakuuntaivaalta”-kieroilijat ja kaksimetriset katkarapujen omistajat!!

  Apuva, mää en ennää jaksa :(

  Tykkää

  1. <3 Pitää kyllä pitkästä aikaa kirjoittaa sinkkuudesta ja miehistä erillinenkin postaus! Kuitenkin tilanne on ihan eri asia olla kolmenkympin kuin kahdenkympin kynnyksellä.

   Tykkää

 6. Onnittelut saavutuksesta! :)

  Mä ilmoittauduin tälle kesälle ihan livejuoksukouluun ja se on ollut parasta ikinä treenirintamalla! Ollaan tehty kerran tai pari viikkoon nopeustreenejä, loikkia, mäkivetoja, vauhtikestävyyttä, aitatreeniä ja vaikka mitä, ja kummasti se juoksu on alkanut maistua ihan itsekseenkin. Tekniikka (niiiiiin pieniä asioita joita ei ikinä ole tullut ajatelleeksi!!) ja kerrankin ihan oikeasti Asics-klinikan ja osaavan myyjän avustuksella valitut juoksukengät on kyllä olleet ihan avainjuttuja. Juoksukoulussa on mahtavaa myös se, että meitä on todella laidasta laitaan siellä, erilaisilla taustoilla ja kuntotasolla. Osa tekee esim. vauhtikestävyystreenit kävely-kevyt hölkkä-yhdistelmällä ja osa sitten juoksee kovaa ja tosi kovaa. Tai aitatreeneissä osa hyppi 68cm aitoja ja osa kaadettujen aitojen yli. Toki tehdään myös yhdessä, eilen käytiin parin tunnin sauvakävelylenkki.

  Suosittelen siis todella lämpimästi jos vain tilaisuus tulee vastaan!! :)

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.