hyvinvointi · inspiraatio · Yleinen

Aarrekartalla suunnistusta

10349760_1503214373240667_1920228960_n

Edellisen kerran tein aarrekartan alkuvuodesta 2014. En muista tarkalleen kaikkea, mitä siihen silloin lehdestä leikkasin ja kirjoittelin, mutta yksi sitaatti jäi vahvasti mieleen. Sen leikkasin irti Michael Monroen haastattelusta ja siinä luki: ”On luksusta olla kotona vaimon ja kissojen kanssa”. Olin tuolloin sinkku ja haaveilin miehestä, joka pitää kissoista. Itseasiassa se oli yksi tärkeimmistä kriteereistäni miehelle :D Ylipäätänsä kyseinen aarrekartta oli tehty rakkaus-mielessä ja se sai olla jääkaappini ovessa, jonka näin aina kun kävin jääkaapilla, eli turhankin usein. Ennen kesää otin sen pois, koska päätin, etten sittenkään jaksaisi nyt mitään parisuhdetta vaan haluan löytää itseni ja polkuni. Kiikuin myös Ounasvaaran huipulle näköalatorniin toukokuun lopussa ja pyysin joltain taholta ääneen, että aivan hirvittävä alkuvuosi 2014 kääntyisi juhannuksena parempaan suuntaan.

Juhannuksena tuli sitten Tinder-match, joka pitää kissoista. Ja koska aarrekarttojen kanssa saa olla tarkkana, että mitä sinne pistää ylös, niin ”kissa”-kohtakin toteutui monikossa niin karvaturrejakin on nyt kaksi. Kaltaiselleni itsenäiselle ikisinkulle oli kyllä vaikea myöntää, että miehen löytäminen muutti elämäni parempaan suuntaan, mutta väittäisin, että Wilhelm oli ennemminkin ”väline”, jonka avulla jouduin tekemään ne tulevaisuuteni kannalta oikeat päätökset. :D

Viime viikolla istuin jälleen alas lehtikasan kanssa ja tein aarrekartan. En tiedä miksi. En edes tiennyt, mitä teemaa lähden tällä kartalla hakemaan. Tiesinpä vain, että haluan sellaisen tehdä juuri sillä hetkellä. Selasin lehdet läpi puolihuolimattomasti ja aina kun näin sanan, kuvan tai sitaatin, joka ”osui” niin toteutin leikkaa-liimaa -taktiikkaa. Sen kummemmin miettimättä.

dav

Ei ole oikeaa tapaa tehdä aarrekarttaa, sillä niiden kuuluukin olla tekijänsä näköisiä. Toiset haluavat liimailla vain kuvia. Toiset kirjoittavat itse haluamansa lauseet ylös. Toiset keskittyvät ennaltamäärättyyn teemaan ja toiset vain värittävät. Itse ajattelin jossain vaiheessa tehdä myös toisen, pelkästään kuvallisen, aarrekartan.

dav

En tiedä, minkä asian Suomen mestari haluaisin olla, mutta se sana tuolla kartassa silti seisoo. Samoin siellä on kuva naisesta Oscar-patsaan kanssa. Aarrekartan kanssa on näet lupakin kiskoa rima niin ylös kuin vain kehtaa. Jokaisella on lupa haluta juuri sitä mitä haluaa, eikä todellakaan tarvitse miettiä todennäköisyyksiä ja järkevyyttä.

Joskus aarrekartoille annetaan myös aikaraja, jonka sisällä asiat haluaa toteutuvan. Kun katselin omaa valmista karttaani, niin huomasin, että sieltä löytyy Suomen mestaruuden lisäksi kuvat sormuksista, omakotitalosta ja sanat ”tyttö tuli” niin en nyt kahden vuodenkaan sisällä usko (enkä halua) näiden asioiden tapahtuvan. Oma karttani on siis rajaton. Äitiyteen viittaavat sitaatit saatan kyllä peittääkin, koska niiden näkeminen on nyt myöhemmin aiheuttanut vain kevyttä pakokauhua :D

dav

Kun kartan teemaa nyt etäämpää katselee, niin se näyttäisi olevan ”hetkessä eläminen”. Löytyy sieltä konkreettisia unelmia rahasta ja matkoista, mutta kuvat ja sitaatit pääasiassa keskittyvät onnen huomaamiseen juuri tällä hetkellä ja tilanteisiin tarttumiseen. Teen enää asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi on kaikista lauseista se puhuttelevin tällä hetkellä.

Mitä hyötyä aarrekartoista on? Itse en tällä hetkellä ole oikein varma siitä, mistä haaveilen ja mitä haluan, mutta karttaa tehdessä aloin varmistua tietyistä asioista. Kartan avulla voi siis selkeyttää omia ajatuksiaan ja haaveitaan niissä elämänvaiheissa, kun on vaan yksinkertaisesti hukassa.

Kartta myös antaa syyn unelmoida. Kaikillahan meillä on omat tavoitteemme ja unelmamme ja niiden näkyväksi tekeminen voi laittaa meidät tavoittelemaan niitä entistä tarmokkaammin ja kummallisempia polkuja pitkin.

Mikä on sinun suurin, salainen haaveesi?

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin
Snapchat: jenskysii

2 thoughts on “Aarrekartalla suunnistusta

  1. Kiitos inspiraatiosta! :) Oma aarrekartta on ollut suunnitteilla jo pitkään, pari vuotta, mutta NYT sen teen! Ensi viikolle jo sovittiin ystäväni kanssa karttojenkokoamistreffit :)

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Vuosikatsaus 2016 | Hikikinkku

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.