edistys

Puolen vuoden kehitystä

P7190609.JPG

Vuosi 2016 on jo pitkälti kääntymässä iltaan ja päätin tässä vaiheessa tarkistaa hieman millaisia tavoitteita annoin tälle vuodelle.Tätä varten piti palata tammikuuhun ja tähän postaukseen, jonne kirjasin tavoitteeni.

60 kiloa penkistä.
Kuudenkympin nostaminen on edelleen vaiheessa. Tällä hetkellä voin huoletta nostaa 45kg penkistä kahdeksan kertaa (kuhan on varmistaja lähellä). Teen väsytyssarjoja (eli 3xmaksimitoistot) tuolla painolla ja nostan kilomäärää parin viikon välein päivästä riippuen. On masentavaa, että 55kg vielä nousee ihan hyvin, 57,5kg nousee välillä ja sitten kun on 60kg niin tanko ei nouse milliäkään. MITEN VOI PARI KILOA TEHDÄ NOIN ISON ERON??
Syksyn maksimitreeniä tulee häiritsemään se, että en pääse enää säännöllisesti Wilhelmin kanssa salille. Toki tuntemattomiakin voi pyytää varmistajiksi, mutta on eri asia luottaako heihin tarpeeksi :D

Päälläseisonta.
Tätä treenasin alkuvuodesta innolla, mutta sitten yhdellä kerralla niskani vihlaisi pahasti ja siitä jäi jokin minikammo aihetta kohtaan, enkä ole kokeillut päälläseisontaa kuukausiin. Palaan siihen kyllä vielä jossain vaiheessa, kunhan alan luottaa kehonhallintaani enemmän :D

Harmittaa suunnattomasti, etten hyödyntänyt keväällä salini KunnonLiikkeen crosstraining-tunteja. Ne sattuivat alkuun olemaan maanantaisin ja se oli minulle pisin työpäivä ja iltaisin en todellakaan halunnut nähdä ihmisiä tai olla metelissä. Pitää toivoa, että joko Joensuussa saan mahdollisuuden testata crossfittiä tai viimeistään palatessani Ikaalisiin. Siellä jos missä tuo kehonhallinta kehittyisi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mun ihanat lempishortsit ovat jääneet isoiksi :( ja pari bootybootcampia vois olla paikallaan. 

3 kilometriä juoksemista
Yllättävää kyllä tämä tavoite on lähempänä kuin koskaan :D Tänään takana on tosin todella huono zombie-juoksu (epäilen, että jokin kesälenssu koittaa tehdä tuloa) mutta juoksukunto on parantunut ja olen innostunut aiheesta tosissaan.

Työmatkaliikunta keväällä
Lol. Sanottaisiinko, että pyöräilin töihin naurettavan vähän ottaen huomioon vaatimattoman 3kilometrin työmatkan. Nyt puolestaan kesällä olen pyöräillyt keskustaan vapaaehtoisesti useamman kerran (8km) ja se yhdistettynä lisääntyneeseen lenkkeilyyn: kestävyyteni on selvästi parantunut. En enää tee kuolemaa jokaisessa mäessä enkä koe ylittäneeni itseäni joka jumalan lenkin jälkeen.

50 senttiä pienempi minä.
Tällä hetkellä kokonaissaldo on -21cm. Kiloissa painan 300grammaa vähemmän mitä tammikuun viidenpäivä, mutta senttejä on lähtenyt senkin jälkeen enemmän. Painoni oli alimmillaan 30.1. mutta siihen vaikuttaa varmasti sekä sokeriton tammikuu että siihen samaan saumaan sattui myös vesirokko ja norovirus. Helpointa laihdutusta IKINÄ.

Kaipaan tuota sokeritonta aikaa. Harmittaa, että olen taas palannut tähän sokerihiiri elämään, sillä muistan kuinka paljon kivempi olo omissa nahoissa oli ilman lähes päivittäistä herkuttelua (joko protskupatukoilla tai herkkuövereillä). Sokeriton syyskuu on tulossa!

257 päivää ilman Batteryä.
KRÖHÖM. Olisi helpompi elää ilman energiajuomia jos avomieheni ei olisi vielä pahemmassa koukussa mitä minä :D Onneksi laskin taas, kuinka paljon tuokin vie kuukaudessa rahaa ja 1.8. alan taas kylmäkalkkuna-lakkoon.

Blogissa lupaan olla aktiivisempi ja panostaa kuviin hieman enemmän.
Ups. No, elämä ennen blogia.

Väitän kuitenkin, että Fitfashionista eroamisen jälkeen blogi on ollut enemmän omanlaiseni. Kaikki kilpailu, paineet ja vertailu ovat jääneet taakse ja voin rauhassa tehdä omannäköistäni juttuani, vaikken täysin tyytyväinen blogiini olenkaan.

Eniten kaipaan sitä ajatusvirta-tyyppistä bloggaamista, jossa uskon olevani parhaimmillani. Plus sinä-passiiviset huumoripostaukset. Kuvat eivät ole koskaan olleet minulle Se Juttu, koska a) en ole hirveän kuvauksellinenkaan b) mitäpä minä esittelisinkään :D

Toivon siis, että loppuvuoden aikana piristyn blogissani ja panostan TEKSTIIN. Tuntuu, että kirjoitustaitoni on hukassa ja minulla on sitä ikävä.

P7190594.JPG

Jos jotain haluaisin lisätä loppuvuoteen, niin se on, että pysyn tällä nykyisellä polullani. Pikkuhiljaa ruokavalioni on tasapainottunut, liikun päivittäin vähintään tunnin verran tavalla tai toisella ja sellainen epätoivoinen itseinho on hyvin harvinainen seuralainen.

Se, etten ole nyt elämäni kesäkunnossa ei poista sitä tosiasiaa, että olen paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten. Ja olen paremmassa kunnossa kuin tammikuussa. Nostan enemmän, juoksen enemmän, liikun enemmän, painan 300 grammaa vähemmän ja mahdun osaan vanhoista vaatteistani.

Ja tämä muutos… Se on ehkä pieni, mutta se on todennäköisesti pysyvä. BMI:n mukaan normaalipainoon minulla on matkaa sellaiset kymmenen kiloa, mutta kun katson näitä kuvia (jotka ovat luonnollisesti edustavia, on minulla maha- ja selkämakkaroita useampiakin) niin….  En pidä sitä tarpeellisena. Keskityn tähän kehonkoostumuksen muokaamiseen.

Mistä tulikin mieleeni, että pitää muistaa syksyllä varata aika YTHS:n lääkärille. Sieltä tuli maaliskuussa kysely uusille opiskelijoille ja täytettyäni tietoni sain viestin, että minun pitää varata aika lääkärille niin voimme keskustella muun muassa painostani. :D Vastasin, että en nyt keväällä ikävä kyllä pääse paikalle, mutta lupaan palata heti syksyllä asiaan ja olla tekemättä painolleni mitään ennen sitä.

Lupaan raportoida tuosta keskustelusta sitten kun sen aika on.

P.S. uusien verikokeiden mukaan olen täysin terve. Se himpun korkealla tammikuussa ollut kolesterolikin on nyt täysin normaali.

P.P.S. enkös vaan osaakin tehdä UPEITA lettejä?

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin
Snapchat: jenskysii

One thought on “Puolen vuoden kehitystä

  1. Penkkihommassa oli itselläkin sama ongelma pitkään. Maksiminostossa jännitin ja laskin tangon kaulalle huomaamattani (siis en suoraan kaulan päälle, mutta väärään kohtaan) jolloin se ei tietenkään noussut, koska ei maksimipainoa saa työnnettyä sieltä ylös.. Kun sarjapainot pikkuhiljaa nousee niin samalla nousee itseluottamuskin ja maksimi kasvaa myös. Tuskinpa sulla on voimasta puute vaan siinä voi olla joku pikku tekniikkavirhe. :)

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.