Yleinen

Valmiina dieetille?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takaraivossani on alkanut jyskyttää ajatus dieetistä. Ei laihdutuskuurista, eikä laihduttamisesta, vaan tarkasta, tavoitteitani tukevasta ruokavaliosta, jota seuraamalla saavutan hyvänolon ja paremman pers… mielen.

Vuoden 2013 syksyllä osallistui Fitfarmin bikini challengeen ja vaikka tulokset olivat huikeita (lue tästä) niin seuraukset olivat aika huonot (lue tästä). Muutenkin ohjelmasta jäi Fitfarmia kohtaan kevyt shaiban maku suuhun liittyen asiakaspalveluun yms. Halusin BC:n jälkeen kovasti jatkaa jossain valmennuksessa ja mahdollisuus olisi ollut myös yhteistyöhön personal trainerin kanssa, mutta tuon yhteistyön pilasi Kela ja Kelan kuuluisat takaisinperinnät. Aika pian 2014 kilpparin tuomat oireet sitten veivät innonkin yrittää tehdä muuta kuin selviytyä ja sillä tiellä olinkin pari vuotta.

Viime syksynä minulle myös tarjottiin yhteistyötä ruoka- ja treeniohjelmasta, mutta en tuolloin pitänyt ajatuksesta. Olin juuri saavuttanut jonkunlaisen balanssin syömisissäni ja liikkumisissani, enkä halunnut olla tilivelvollinen kellekään. Nyt kun tuo balanssi on jatkunut näin pitkään, niin alan kokea tarvetta haasteelle.

13774219_1756527551280916_1748280971_n

Ongelma onkin, että mikähän tuo haaste olisi? Bikini Challengea en ole edes ajatellut. Vaikka ohjelma onkin nykyään hiilaririkkaampi niin njäh… Ajatus bikinikropasta ei nyt jotenkin hirveästi sytyttele. Fitfarmin valikoimista eniten kiehtoo Bull’s All Out, jota onkin entisten BC-tyttöjen ryhmässä kehuttu maasta taivaisiin. Toisaalta taas olen blogissanikin jo sanonut, etten enää koskaan suosittele mitään nettivalmennuksia kenellekään mutta silti löydän itseni tästä haaveilemasta nettivalmennuksesta :P
Bullin ohjelmassa voi tavoitella joko lihaskasvua tai rasvanpolttoa. Jos mukaan lähtisin, niin alkaisin tavoitella lihaskasvua, vaikka rasvaprosenttini puolesta voisin hyvin senkin poltteluun keskittyä. Jostain syystä ei vaan hirveästi kiehdo ajatus vaa’an kanssa kaveraamisesta. Lisäksi Build-jaksolla olleet naiset ovat sanoneet, että heillä paino pysyi samana tai laski kilon tai pari MUTTA senttejä lähti senkin edestä.

En halua näet laihtua, haluan kehittyä. Ja kehittymiseni voisi olla paljon nopeampaa, jos söisin ja treenaisin jälleen oikeaoppisesti.

Toinen nettivalmennus, mitä olen katsellut, on Linda Manuellan luotsaaman Fitnet-sivuston ohjelmat. Noissa hyvänä houkuttimena on hinta ja tukena myös monet kehuvat kirjoitukset ja kokemukset netin syövereissä. Toisaalta taas… Noh, ohjelmavalikoima tuntuu turhan bikiniltä omaan makuuni.

Totta kai olen miettinyt myös personal traineria. Totuus kuitenkin on se, että mieluummin maksaisin kerralla 99€ kuin 199€ kerran kuukaudessa. Henkilökohtainen valmennus on aina henkilökohtainen valmennus ja varmasti joka sentin arvoista MUTTA tällä hetkellä jo salikortin hankkiminen vaatii tarkkaa lompakon syynäämistä :D Töihin kun pääsen todennäköisesti vasta ensi kesäkuussa ja siihen asti opiskellaan työttömänä.

Lisäksi on sekin vaihtoehto, että kaivelen esiin hieman omia arkistojani, joista löytyy niin Bikini Challengen kuin Bodycampinkin ruokavalioita. Hyväksi havaittuja treeniohjelmiakin löytyy kymmeniä. Näitä yhdistelemällä saisin varmasti aikaiseksi toimivan ratkaisun ja ihan ilmaiseksi. Uupumaan jää vain se sosiaalinen tuki ja ryhmähenki, joka ainakin BC:n kohdalla oli se ratkaiseva tekijä.

Täytyy miettiä mikä on järkevintä. Syyskuussa on edessä muutto uudelle paikkakunnalle, niin onko liian härdelliä alkaa tehdä radikaalia ruokaremonttia samaan aikaan?

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin
Snapchat: jenskysii

 

12 thoughts on “Valmiina dieetille?

 1. Ootko koskaan seurannut lifted.fi:tä ja heidän nettivalmennuksiaan? Suosittelen tutustumaan koska itse sain heiltä todella hyviä ohjeita ja myös tuloksia. Osallistuin keväällä Liftedin Fit-valmennukseen joka jäi kesken työuupumuksen takia, mutta jo parissa kuukaudessa oma olo parani ja fyysinen voima kehittyi. Liftedin tiimi painottaa kokonaisvalmtaisuuteen treeneissään, podcasteissa ja ruokavaliossa. Mutta käyppä tutustumassa jos kiinnostaa. :)

  Tykkää

 2. Yksi sana: Puretreeni. Fitfarmista ei voi puhua samana päivänäkään. Suosittelen todella lämpimästi! Maidoton ja gluteeniton ruokavalio kuulosti aluksi hurjalta, mutta se on toooodella monipuolinen kun jaksaa ajatella Ehrmannia pidemmälle. :) Kukka, Nanna ja Jussi on aivan ihania, vastailevat FB-ryhmässä päivittäin kysymyksiin ja osallistuvat keskusteluihin muutenkin. Oon kokeillut myös BCn ja ero on VALTAVA jokaikisellä osa-alueella.

  Ja mikä parasta, Pure ei pelkästään tuonut 8 viikon dieettiä vaan _oikeasti_ uudet syömistottumukset, pysyvät tulokset, hulluja treenejä jne. vaan myös aidosti rennon tavan suhtautua kroppaan, syömisiin ja treeniin. En ole ikinä syönyt ja treenannut näin rennosti, mutta syön silti paremmin ja treenaan kovempaa kuin koskaan. Ja se näkyy ja tuntuu. :)

  Tykkää

  1. Oi, kuulostaa hyvältä! Maidottomuus kiinnostaa, koska rahka vaan turvottaa ja lisäksi gluteiiniton ruokavalio tukisi myös kilpparia! Täytyy vilkuilla, ISO kiitos linkistä :)

   Tykkää

   1. Itse odotin Puressa enempi painotusta puhtaalle ruualle. Pitkälti ruoka oli sitä samaa kuin BC:ssä, enempi hiilareita toki ja lisäaineita vähemmän. Smoothieita, kalaa, lihaa, pähkinöitä, öljyjä, kasviksia.

    Treeneissä mun mielestä junnattiin samassa lihaksessa pitkään. En tiedä toimiiko eri ihmisillä kropat eri tavoin, mutta mulla itellä kehitystä tulee paremmin yhdellä-kahdella liikkeellä per lihas, eikä siten että tehdään joku 4-5 eri liikettä x4 sarjaa. Muutaman hyvän käsitreeniniksin sain ohjelmasta ja niitä olen käyttänyt jatkossakin. Se oli ehdoton plussa, mun käsitreeni on nyt ihan eri tasolla.

    Puressa meininki oli sellanen unelmaitsestä-tyylisen rento, että jos kysyi jotain niin vastaus oli ”voit tehdä miten haluat”. Että sikäli tietty sopii jos kaipaa rennompaa otetta :)

    Eniten mulla on ollut hyötyä 3kk pt-jaksosta. Pysyvästi ei oo varaa, mutta koen että hyötyä saa kuitenkin pidemmäksi aikaa kuin mitä jakso kestää. Tosta jaksosta on muutama vuosi ja edelleen treenailen pääasiassa sen pt-jakson oppien mukaan, vähän muokattuna.

    Tykkää

   2. Mun mielestä taas Puressa nimenomaan painotettiin puhdasta ruokaa, esim. tonnikala puuttui listalta eettisistä syistä kokonaan. Ja mulle ainakin BC:n ruokavalio jätti mieleen lähinnä sen massiivisen rahka-raejuusto-akselin joka Puresta puuttuu tietysti maidottomuuden takia. Mut toki nyt perusruoka on sitä kala-liha-kasvis-osastoa ja varmasti noissa valmennuksissa erot on aika marginaalisia ja liittyy lähinnä määriin ja painotuksiin. Mun kokemus BC:n ruokavaliosta oli myös se että liian vähän hiilareita + yksilöllisiä tarpeita ei huomioitu yhtään (vaikka olisi kysynyt niin vastaus oli aina että ohjeet on nämä ja soveltaen ei ole sama, vrt. Puressa sai apua esim. hiilareiden lisäämiseen).

    Tietty ihmiset tykkää kaikki eristä. Mulle treenit toimi ja toimii edelleen kuin häkä. Ja tosiaan toi ilmapiiri jakoi palautteiden perusteella mielipiteitä kahtia. Minä tykkäsin hurjasti kun noinkin ”massa”valmennuksessa painotettiin jokaisen omia tarpeita ja lähtökohtia, mutta ymmärrän hyvin kyllä senkin puolen että ohjeistus oli paikoin ristiriitaista juurikin siksi, että tavallaan ruokavalio oli gramman tarkkuudella laskettu mutta toisaalta sanottiin että mitään ei kielletä. Toisaalta taas mun mielestä Puren tarkoitus ei olekaan olla 8 viikon tiukka dieetti (vrt. BC) vaan pohja pidempään jatkuvalle elämäntavalle.

    Ja kyllä; olen hieman hurahtanut. :D Mutta kun on 25 vuotta vihannut kroppaansa ja ollut ekalla laihiksella 9-vuotiaana, niin tekee mieli kaikille kiljua kun on vihdoin ja viimein ihan oikeasti ja aidosti tyytyväinen itseensä. :)

    Tykkää

   3. Tosi hyvä juttu N että Pure sopi sulle! Sehän se tärkeintä on että löytää itelle sopivan.

    Yksilöinneistä oon kyllä eri mieltä. Oon kasvissyöjä ja Puren kasvissyöjälle tarjoama ruokavalio oli tosi karua, käytännössä prodejauhetta monta kertaa päivässä. Ite ainakin liitän puhtauden sellaseen oikean ruuan syömiseen, eikä proteiinijauheen (oli se jauhe kuinka luonnonmukaista tahansa). Ite myös aattelen puhtaan ruuan olevan enempi just superfoodeja ym, et ehkä ongelma oli se että ite on niissä pidemmällä ja siksi ne tonnikala ym asiat tuntui aika peruskauralta.

    BC:ssä oli toki myös omat ongelmansa, mutta kyllähän sielläkin niitä fiksauksia /yksilöintejä tehtiin jos oli hyvä syy (tyyliin yötyö tmv, ei vain mielihalu). Tiukempi meininkihän siellä kyllä ehdottomasti oli. Siksi aiemmin kirjottelinkin että riippuu ihan kuinka rentoa / tiukkaa meininkiä kaipaa. Puren rennon meiningin mä koin vähän sellaseksi vastuunsiirroksi, tai silleen, tuli koko valmennuksesta jotenkin turhanpäiväinen olo, tai sellanen että mistäköhän tässä nyt maksaa. Ruokavalioita ja treeniohjelmia on kuites netti täynnä, niin musta pitää jotain muutakin saada siltä valmennukselta.

    Tais BC:nkin pointti olla uudessa elämäntavassa/ startissa, niinkuin kaikissa valmennuksissa.

    Korjattakoon että en mäkään Fitfarmilta mitään enää ostais.. :)

    Tykkää

   4. Uudessa Puressa on myös kasvisruokavalio muuten!

    Aika jännä tuo superfoodin liittäminen puhtaaseen syömiseen. Mun mielestä taas luonnollisinta on syödä ruokaa ja superfoodeista ei mun keittiöstä löydy mustikoita ja hilloja kummempia.

    Mutta nää on tosiaan niin omakohtaisia kokemuksia ja jokaisen täytyy löytää se oma :)

    Tykkää

 3. Nettivalmennuksista suosittelen ehdottomasti Monnan ja Tuukan valmennuksia!
  Muutos100 oli todella hyvä, vaikka oli ryhmävalmennus niin silti siinä jokainen huomioidaan yksilönä :)

  Tykkää

 4. Tämän kevään ja kesän olen mennyt Your Choice valmennuksessa. Valmennus on ns. elämäntapamuutos -painotteista, ainakin omalla kohdallani kun sitä toivoin. Itse sain painoa pois noin kilon kuukaudessa STRESSAAMATTA JOKA HELEVETIN SUUPALAA:D kesäni on sisältänyt siis myös jäätelöä ja grilliruokaa:) valmentajat ovat mukavia ja kysymyksiä voi laittaa whatsapilla. Tämä siis pro-versiossa! Suosittelen tutustumaan. Tässä myös huomioidaan hyvin omat ruokarajoitteet.

  Tykkää

  1. Mä kokeilin your choice valmennuksen intensiveä, on lähtenyt kaiken kaikkiaan kahdeksan kiloa samalla kun oon pohtinut valmentajien antamia ”kototehtäviä”. Hyvät treeniohjeet ja mukavasti vaihtelua, kun joka viikko saa pohtia erilaisia juttuja. Itte tuumailin lähinnä päässäni tai päiväkirjaan, joskus keskustelin aiheista valmentajien kanssa.

   Tykkää

 5. Linkki Fitfarmin valkun huonoihin puoliin ei toimi! Tai siis ei ole linkkiä seurauksiin. Mäkin oon miettinyt valmennusta niin haluaisin lukea :) Tosin täältä kommenttiboksista oonkin jo saanut hyviä vinkkejä myös itelleni!

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.