Yleinen

Pelko pois

13606658_10155069918355550_3809603769666052855_n

Havahduin viime yönä todellisuuteen: nyt on elokuu.

Lapissa kasvaneena elokuu merkitsi syksyä; se tuoksuu ilmassa ja sen näkee puiden lehdissä. Eino Leinokin tiesi kertoa, että niillä leveyspiireillä kaikki kukkii nopeasti ja sylivauvat ovat valmiina hautaan jo.

Tämän kesän toivoin pystyväni elämään hetkessä. Heräämään joka aamu uuteen päivään täynnä mahdollisuuksia ja kokemuksia, ilman huolia tulevaisuudesta ja liikoja suunnitelmia. Nyt elokuun kopsutellessa olkapäätäni joudun myöntämään, että lauleskelin viimeiset pari kuukautta Haloo Helsinkiä.

”Hei rakkaani, kuule Carpe Diem ei tänään kelpaa”.

Tuleva syksy tuntuu puristuksena rinnassa ja herättää minut aamuöisin valvomaan. Miten jaksan suhata Joensuusta Ikaalisiin tai Sodankylään ja takaisin ja päinvastoin seuraavat yhdeksän kuukautta? Miten jaksan suorittaa niin paljon opintoja, että voin vuoden päästä hakea edes muodollisesti pätevänä opettajan töitä ja saada oponkin pätevyyden ainakin oviaukkoon saakka? Millä ihmeellä elän, kun nytkin reilu viikko ansiosidonnaisen tulemisen jälkeen huomaan vuokran, laskujen ja muutaman päivän ruokaostosten jälkeen tililläni olevan kaksinumeroisen summan. Koitan aina parhaani mukaan olla stressaamatta rahasta ja suhtautua tilanteeseen kuin tilanteeseen positiivisesti, mutta kurkkua kuristaa ajatus seuraavasta vuodesta, jolloin kaikki mikä tulee myös menee täysin välttämättömiin asioihin.

Mutta… Olen optimistinen. Onnibussillakin pääsee vain kevyen vaivalloisesti Tampereelta Joensuuhun, joten voinen laittaa autoni seisontaan jo lokakuussa ja säästää pitkän pennin. (Tosin nyt katsoin, että kaikki Tampereelta tulevat Onnibussit ovat siellä perillä keskiyöllä. No, onneksi taksit kulkee. En jotenkin kaipaa kilometrien yöjuoksua vieraassa kaupungissa. Tai sitten menen sinne aina junalla ja tulen Onnilla pois. Vaikka Onni on kyllä kolme kertaa halvempi mennessäkin. Mutta eipä  tuu taksin hintaa tuohon päälle. Ehkä en stressaa tästä nyt.)

En myöskään stressaa nyt sitäkään, ettei minulla ole varaa hankkia loppukuuksi salikorttia tänne Ikaalisiin. Pyhitetään siis elokuu lihaskadolle ja lenkkeilylle. :D Ehkä tällekin tauolle on tarvetta ja on ilahduttavaa nähdä, kuinka hyvältä Joensuun opiskelijaliikuntatarjonta näyttää. Kaikki Low-Budjet -vinkit kyseisestä kaupungista otetaan myös ilolla vastaan.

Tiedän, ettei liika murehtiminen ja köyhyysrajalla angstaaminen paranna tilannettani eikä oloani. Suomessa asuu hemmetisti ihmisiä, jotka pystyvät elämään täyttä elämää näillä ja vähemmilläkin tuloilla. Kaikki on vain omasta päästä ja ajattelumallista kiinni. Oikeastaan olen aika rikas ihminen: minulla on rakkautta, terveyttä, opiskelupaikka, suhteita eri työpaikkoihin, kaksi kissaa ja elämässäni ihmisiä, joiden lompakolle voin pakon edessä nöyränä astella. Minulla on kaikki hyvin.

Kunhan vaan nyt löytäisin purentakiskoni. Vaikka kuinka olla ZEN, niin öisin puren hampaitani yhteen kuin terrieri, enkä saa enää suutani kunnolla auki jämähtäneiden leukalihasteni vuoksi.

Ja koska en halua lopettaa tätä pelosta poikinutta postaustani leukalihaksiini, niin toistan itseäni muistutukseksi:
Minulla on kaikki hyvin. Erittäin hyvin.

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin
Snapchat: jenskysii

 

4 thoughts on “Pelko pois

  1. Ja pieni lohutuksen sana, raha-asioista löytyy aina halutessaan murehittavaa, mittasuhteet vaan muuttuu ko tulot kasvaa (terveisin uloke otsassa, koska pankki ja lainaneuvottelut). :D Ja toisaalta, ko jossain vaiheessa eli pelekällä opintotuella, josta oli maksettava joka kuukausi asuminen ja eläminen, ei tullut pahemmin tuhulattua ylimääräisiin herkkuihin ja liikkuminen paikasta toiseen tapahtui jalan ja pyörällä mahollisimman palijon ko jokainen kolikko oli laskettava, että budjetti pysyy kasassa. Oli ainaki heleppo tehä terveellisiä valintoja ja ostaa kilon säkki porkkanoita karkkipussin sijaan. :D Tosin tietysti jos on jo ehtinyt tottua siihen, että rahaa on käytettävissä ja kaupassa ei tartte jokaisen valinnan kohalla miettiä, että mikä on edullisin ja silti terveellinen vaihtoehto, niin sopeutuminen hetkelliseen köyhtymiseen voi ottaa aikansa. Mutta kyllähän sitä reilun puolen vuojen ajan seisoo vaikka päällänsä, ko tietää että se on väliaikaista! Tsemppiä!

    Tykkää

  2. Tsekkaapa Matkahuollon tarjouksia sitten kun on ajankohtaisempaa! Juttelin just bussikuskin kanssa kun kuljen työmatkaa Helsinki-Oulu pikavuorolla ja eräänä päivänä ”mun” bussi onkin iiihan täpötäynnä joka vuoro, niille on tullut joku ennakkovarausalennus että kun netistä ostaa paikan niin hinnat on onnibussin tasoa.

    Tykkää

  3. Päivitysilmoitus: Vuosikatsaus 2016 | Hikikinkku

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.