Bodylove · Yleinen

Nenävihan jälkipuinti

IMG_5138

Kun napsimme tässä jokin aika sitten Punttimimmin kanssa kuvia, huomasin pitäväni erityisen paljon kuvista, joissa esillä oli sivuprofiilini. Tämä on asia, jota en vielä kymmenenkään vuotta sitten olisi uskonut mahdolliseksi, sillä nenävihani istui syvällä.

En oikein tiedä tarkkaa ajankohtaa, jolloin sain päähäni ajatuksen, että minun nenäni on muun muassa maailman suurin ja hirvein. Todennäköisesti tämä kyseenalainen totuus jysähti takaraivooni kun murrosikä alkoi siinä 12. ikävuoden kieppeillä tosissaan jyllätä ja jätin taakseni pienen, neljänkymmenen oppilaan kyläkoulun ja siirryin monen sadan oppilaan yläkouluun. En ollut ollut poikien suosiossa, mikä tuohon aikaan luonnollisesti tarkoitti sitä, että olin ruma ja kammottava. Siihen syitä etsiessäni tulin tulokseen, että olen aika paksu (olin täysin normaali) ja nenäni on isompi kuin joillain muilla.

MelkeinSivuprofiiliJärkkyä
(2004. Kuvatiedostin nimi ”melkeinSivuprofiiliJärkkyä”)

Kun tähän nousevaan epävarmuuteen lisättiin vielä se, että luokkani pojat tietyssä vaiheessa alkoivat huomautella nenäni koosta, niin en voinut enää kieltää totuutta. Nenäni ON maailman suurin ja hirvein. Vaikka olen jo moneen kertaan antanut anteeksi ja olen todella hyvissä väleissä yläkoulun luokkakaveripoikiini, niin edelleen nousee pala kurkkuun kun muistelen erästä kuvaamataidontuntia, jolloin he piirsivät pilapiirroksen sivuprofiilistani. En minä silloin sitä näyttänyt, kuinka paljon se oikeasti kolahti, mutta sen jälkeen en kävellyt koulun käytävillä enää kertaakaan pystypäin, jos sivuilla istui ihmisiä. Tein mitä ihmeellisimpiä säätöjä käsilläni, että sain ne nenäni peitoksi tai kuljin pää käännettynä milloin mihinkin suuntaan. Koska nenäni OLI maailman suurin ja hirvein, niin en halunnut aiheuttaa kenenkään verkkokalvoihin verenvuotoa näyttämällä sivuprofiiliani.

Seiska- ja kasiluokat olivat varmastikin ne pahimmat oman itsetuntoni kannalta. Ei ollut helppoa elää maailman suurimman ja hirveimmän nenän kanssa. Toivoin, että joutuisin johonkin onnettomuuteen, minkä vuoksi plastiikkakirurgin pitäisi muotoilla valtava klyyvarini uusiksi. Hetkittäin jopa suunnittelin, että yksinkertaisesti vain iskisin naamani täysillä johonkin. Taivaan kiitos niin järki kuin itsesuojeluvaistokin puuttuivat peliin. Kaikki nuoruusvuosieni typerät teot olisivat hävinneet heittämällä sille naurettavuudelle, että olisin väen vängällä murtanut nenäni.

Se olisi saattanut vaatia myös aika paljon. Ysiluokan koristunnilla sain kaverin kyynärpään täysillä suoraan nenäluuhuni. Verta ei tullut ollenkaan. En tiedä olisiko pienempi nenä kestänyt moista jymäystä ilman kunnon murtumaa. Nyt muistoksi jäi vain turvotus ja musta silmä. Yhdeksännellä luokalla alkoi muutenkin helpottaa. Kaikenlainen turha kiusaaminen puolin ja toisin alkoi loppua ja sain sitä kauan kaivattua huomiota vastakkaiselta sukupuolelta. Ehkä nenäni ei olekaan maailman suurin ja hirvein? Tai ehkä minussa on jotain, mikä sen kammottavuuden kumoaa?

En siltikään pitänyt nenästäni. En halunnut sen näkyvän oikein missään ja edelleen ahdistuin, jos esimerkiksi ihastukseni tai muu ”khuumis” istui luokassa/käytävällä niin, että näki maailman suurimman ja hirveimmän nenän edessään. Lukiossa olin jo aika sinut itseni kanssa, mutta edelleen pääkopassani ei ollut totuudenmukaista kuvaa tuulenhalkaisijastani. En esimerkiksi tunnistanut itseäni kuvista, joissa olin sivuprofiili esillä. Etsin ja etsin kuvista ihmistä, jolla on maailman suurin ja hirvein nenä ja kun sellaista ei ollut, olin aivan että WHATAAAA… Sitten kaverini näytti heti, että ”No tossahan sie nyt oot, hölömö” ja osoitti ihmistä, jolla oli ihan normaalin mittapuuhun mahtuva nenä.

Uskomatonta.

IMG_4812

Jos minut aseella uhaten pakotettaisiin tekemään viisi kauneusleikkausta, niin nenäni ei mahtuisi tuohon listalle. En muuttaisi siitä mitään. En, vaikka se onkin vino ja erottuva elementti naamastani.

En vastusta kauneusleikkauksia, mutta joskus elämä voi yllättää. Jos olisin 18-vuotiaana voittanut lotossa niin olisin aivan varmasti leikkauttanut nenäni. Vaikka olin jo aikuinen ja kohtalaisen sinut nahoissani. En todellakaan silloin olisi uskonut, että alle kymmenessä vuodessa nenästäni tulee yksi mieluisimmista piirteistäni. Huulitäytteet, silikonit yms. ovat vielä peruutettavissa, mutta peruuttamattomia leikkauksia ei kannata kiirehdyttää.

Toki itseltäni on toinen korva leikattu kun olin kutosella. Se leikkaus semisti epäonnistui ja olen edelleen hörökorvapuoli, mutta surprisesurprise, ei sekään enää haittaa. Ikä todellakin tekee ihmeitä.

Joten sinä nuori, jolla on maailman suurin ja hirvein nenä. On todennäköistä, ettei nenäsi ole sen suurempi kuin omanikaan ja ehkä vielä joskus se tulee olemaan ainoa nenä, mikä kasvoihisi sopii.

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin
Snapchat: jenskysii

 

08c975736b2b7e9b14d26cb214dcb838_puls_kauppa_flat

Pst! Hyvinvoinnin Tavaratalossa tällä viikolla -23% alessa PULS NUTRITIONIN -protskuvälipalat. Esimerkiksi nuo Snap-proteiinikeksit on jotain taivaallisen hyvää. Sain niitä kerran testiin (en muista muistinko kirjoittaa niistä, koska söin ne käytännössä heti). Samoin nuo Protein ja Preworkout Shotit totesin hyviksi. Näppärät pikalaturit esimerkiksi ennen treeniä! Tilatessasi käytä koodia PULS33 niin alennus tulee esille :)

 

4 thoughts on “Nenävihan jälkipuinti

  1. Word. Oon itse siitä jännä ihminen, että olen aina pitänyt isoja neniä viehättävinä piirteinä, sekä miehillä että naisilla. Aivan erityisesti diggaan todella isoja, kaartuvia neniä, ns. konkkanokkia. Sen sijaan vihaan koko sydämestäni selvästi plastiikkakirurgian läpikäyneitä, muuhun naamaan mittasuhteiltaan sopimattomia päästäisneniä, joita etenkin amerikkalaisilla julkkisnaisilla näkee. Tämä juttu jos mikä on hyvä muistutus siitä, että yksilölliset vaihtelut kasvojenpiirteissä ovat IHAN KIVOJA ja monet NIISTÄ IHAN TYKKÄÄKIN. Ei ole tarkoitus, että kaikkien pitäisi sopia johonkin tiettyyn formaattiin, vaan voi olla ihan oma itsensäkin, ja silti kelpaa ihan hyvin. Joskus se tässä tasapäistävässä maailmassa on vaan vaikea itse kunkin muistaa…

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.