Suunnitelmia · Syyskunto16

10 viikon rutistus alkaa NYT

14238216_10155273641945550_3414639594561641258_n

Pelätty päivä on täällä! Dieetti alkaa ja sitä ennen alkoi energiajuomalakko. Olen yllättynyt, kuinka kivuttomasti tuo lakko on mennyt. Toki huomenna edessä saattaa olla sitten se hedaripäivä, mutta senkin yli pääsee taistelemalla.

Joka tapauksessa: Noin 10 viikkoa kestävä dieetti on nyt polkaistu käyntiin ja ajattelinkin nyt vähän enemmän avata, että mitä ja miksi!

MIKSI KYMMENEN VIIKKOA?

Pari ystävääni aloittivat juuri erään nettivalmennuksen, jonka kesto on kymmenen viikkoa. Päätin hypätä samaan ajanjaksoon heidän kanssasi jo ihan vertaistuen vuoksi, vaikka ruokavaliomme ja treenimme eroavatkin toisistaan. Olen noiden typyjen kanssa muutenkin jatkuvassa yhteydessä, niin helpompaa itselle, kun on tukiverkko siinä Whatsappin päässä tietyn ajan :D

MITEN RUOKAVALIO?

Ruokavalion olen koostanut pääasiassa itse. Perusrunkohan kaikissa ruokavalioissa on sama, joten nappasin käteeni sekä Bikini että Muscle Challengen ruokavalion ja lähdin niistä liikkeelle. Koska BC aikanaan oli minulle aivan liian pieni (olikohan edes 1500kcal/pvä) ja Musclesissa saa ahtaa napaansa 2500-3000kalorin edestä, niin päätin lähteä nyt liikkeelle sieltä puolivälistä. Kaloreita kertyy päivään TÄLLÄ HETKELLÄ 2000kcal/pvä. Ja hiilaria löytyy jokaiselta isolta aterialta (aamu-lounas-päivällinen). Epäilen, että kilpirauhaseni veti tenkkapoon siksi, että olin lähestulkoon ketoosidieetillä 10 viikkoa, minkä vuoksi en nyt todellakaan uskalla luopua säännöllisistä hiilareista.
Kalorimäärää on myös vara nostaa! Jos nälkä tulee olemaan kauhea ja kroppa alkaa yhtään osoittaa uupumisen merkkejä, niin hilaan määrän suosiolla 2500:aan tai korkeammallekin. Nyt mennään terveys edellä. Tarkoitus on myös pitää jonkinlainen cheatmeal kerra viikossa, eli että syön muuten ihan ruokavalion mukaan, mutta yhden aterian jälkeen voi olla jälkkäri tai yks-kaks ateriaa korvautua vaikka pizzalla joku viikko. Tällä tavoin uskon, että ruokavalio tuntuu enemmänkin elämäntavalta kuin dieetiltä.

Tarkkaa ruokavaliota en tänne pistä jo ihan siksi, että EN ole alan asiantuntija enkä minkäänsortin traineri niin uhraudun itse omille armoilleni.

ENTÄ LIIKUNTA?

Tarkoitukseni on käydä salilla 4-5 kertaa viikossa. Nyt opiskellessa se onnistuu varsin vaivattomasti ja koostin treenit siten, että niiden tekemiseen menee alle tunti. Lisäksi sitten lähinnä hyötyliikuntaa (tulee väkisin, kun jätän auton pois) ja ehkä muutama tarkoituksenmukainen vaellus Lidliin (on aika kaukana :D) tai sitten omaksi iloksi. PLUS toki ryhmäliikunnoissa tulee käytyä (koitan panostaa kehonhuoltotreeneihin, vaikka jokin tanssikin olisi kiva lisä) ja siitä telinevoimistelusta haaveilen! Ja kuntonyrkkeilystä. Ja mistähän vielä.

Anyhow, tietenkin jos innostun ryhmäliikunnoista yms. aivan jumalattomasti niin sitten vähennetään salien määrää. Ei tässä mikään urheilija olla :D

PAINOTAVOITE?

Kävin vaa’alla viime tiistaina Ikaalisissa ja seuraavan kerran kyseiselle vaa’alle pääsen ehkä lokakuussa, sen jälkeen toivottavasti marraskuussa mutta viimeistään ainakin joulukuussa. En siis todellakaan aio viedä Joensuuhun henkilövaakaa, koska tunnen itseni. Vaikka olenkin tehnyt pitkän tien kohti bodypositiivisuutta, niin silti hyvin helposti alan hyppiä joka aamu vaa’alle, eikä siinä ole mitään valtakunnan järkeä. Tavoitteenani on loppuvuoden aikana tiputella noin viitisen kiloa. Verikokeiden mukaan olen täysin terve ihminen, enkä usko olevani liian raskas taakka nivelillenikään vielä, mutta siitä huolimatta näen hieman pienemmän rasvaprosentin olevan pidemmän päälle terveydelleni vain hyväksi. Ja jos sitä tavoitellessa pienenee paino niin so be it, jos ei, niin ei sitten :D

Tärkein muutos nähdään kuvissa ja mittanauhassa. Kuvat tarkoitus ottaa kerran kuukaudessa, mitat joka lauantai. Onneksi minulla ei ole enää sitä vääristynyttä ajatusta siitä, että minun pitäisi painaa 60 kiloa ollakseni jotain. En ole painoluokkaurheilija enkä saa mistään kaupasta isompaa alennusta sen mukaan kuinka kevyt olen. Tiedostan, ettei viiden kilon putoaminen avaa minulle varmaa taivas paikkaa ja tuo ikusta onnea, joten paino on tässä kaikessa vähän kuin taka-alalla. Säännöllinen liikunta ja puhdas ruokavalio takaavat varmasti riittävän muutoksen, vaikka pysyisinkin lievästi lihavana.

MIKSI NYT?

Olin valmis siihen. Viimeisen vuoden aikana minulle on tarjottu ruokavalioita, ohjelmia ja mahdollisuuksia jopa personal traineriin. Kaikille sanoin ”ei”, koska etsin yhä sitä omaa tasapainoa ja hyvää oloa. Kilpirauhasen vajaatoiminta ja sitä edeltänyt varsin pakkomielteinen kropan vahtaaminen veivät veronsa ja vaati aikaa saada sekä pää että kroppa taas kuosiin. Nyt, kun arvot ovat kunnossa ja olo todella hyvä, niin tiedän, että uskallan lähteä vaatimaan itseltäni jotain enemmän. Vaikka en ole syönytkään esimerkillisesti tämän vuoden aikana, niin silti paino on pysytellyt samoissa lukemissa koko ajan. Treenitahti on pysynyt hyvänä ja säntillisenä (miinus elokuu) ja huomasin haluavani taas jotain vähän tavoitteellisempaa toimintaa itselleni. Tiedän, että osaan ja pystyn syömään ohjeiden mukaan tai niiden välittömästä läheisyydestä.

Ongelmani täysin vapaan syömisen kanssa on se, että silloin lähden helposti syömään aivan liian vähän. Laskin tässä viime kuussakin syömiäni kaloreita ja ne vaihtelivat 1000 ja 4000 väliltä :D Eli kun uskon syöväni perusterveellisesti ja hyvin, saatan syödä vain n. 1200kcal ja sillä kun vedät pari päivää, niin ei mikään ihme, että jossain vaiheessa riemu repeää ja ahtaat itteesi kaiken mikä ei liiku. Ja vain syömällä ”laihtuu”, eli sen vuoksi uskon 2000-2500kcal olevan minulle hyvä valinta. Kokeilemallahan sen näkee!

MITEN NÄKYY BLOGISSA?

Blogiin pyrin aina silloin lauantaisin/sunnuntaisin kertomaan vähän yhteenvetoa viikon liikunnoista ja muutoksista. En halua olla tilivelvollinen kuin vain itselleni MUTTA pieni julkinen paine ei ole koskaan pahitteeksi ja onneksi ei myöskään velvoite. Blogiani kun siunattu onneksi erittäin myönteisellä ja tukevalla (no pun intended) lukijakunnalla <3

MITÄ TÄMÄN JÄLKEEN?

Luonnollisesti sen jälkeen nostetaan pikkuhiljaa kaloreita sellaiselle hyvälle ylläpito- ja kehityskorkeudelle. Eiköhän siinä vaiheessa ruokailut ole jo aika selkärangassa, että kyseessä on enemmänkin normaali tapa elää eikä pelkkää paperilta syömistä. Lupaan kuunnella kroppaani ja mieltäni tarkalla korvalla, sillä en todellakaan halua kokea samanlaista fyysis-psyykkistä romahdusta mitä Bikini Challengen jälkeen. Sitten tilanteen mukaan voisi ennen ensi kesää harkita taas kevyttä kiristymisjaksoa JOS sille on tarvetta ja JOS jaksanviittinhaluan. Hyvin pärjäsin kesävaatteissa tänäkin vuonna vaikken Exiä rannalla -sarjan naisten tasoinen rantabeibeeeh ollutkaan.

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysii

 

Loppuun huikkaan, että tällä viikolla House of Brandon -verkkokaupassa* satoja tuotteita alennuksessa!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.