Pohdintaa

And I am strong because…

Itsensä kehuminen ei ole koskaan ollut vahvoja puoliani, vaikka tietyssä mielessä omahyväisenä ihmisenä sen ei luulisi olevan ongelma. Aina se pieni epävarmuuden siemen alkaa jäytää mieltä ja oletan, että jos sanon ääneen olevani hyvä jossakin, niin matto vetäistään jalkojen alta hyvin pian.

Miksi?

13901329_10155183902420550_6947157635415427529_n

En ole koskaan tavannut ihmistä, jossa ei olisi edes jotain hyvää. Enkä varmastikaan tule koskaan tapaamaan. On helppoa nähdä tietyt ihmiset puhtaasti huonoina tai pahoina, mutta jokaisella meistä on ne kaksi puolta. Luotan myös siihen, että keskittymällä hyvään, hyvä vahvistuu. Tietenkään en voi jättää omia kehityskohteitani täysin oman onnensa nojaan, mutta en halua myöskään märehtiä niissä.

Elloksen #Strongbecause-kampanja haastoi minut kertomaan omasta vahvuudestani. Vaikka penkistä nippanappa 60kiloa nostavana naisena uskallan väittää jo olevani semivahva naiseksi, niin edelleen se todellinen vahvuuteni löytyy henkisestä puolelta.

Jo lapsena olin itsenäinen ja omatoiminen. En kaivannut aina leikkiseuraa, vaan touhusin tyytyväisenä omiani. Nuoruudessani pidin äidinkielen tunnilla alkoholinvastaisen palopuheen ja selvisin kuin selvisinkin vahvasti aikuisuuden puolelle ilman kännejä ja tupakkaa. Noita ilman pärjään kyllä hyvin edelleenkin :D Halusin erottua joukosta ja uida omaa reittiäni, ja helpoiten se onnistui olemalla perinteinen vanhan ajan kiltti tyttö plus a hint of extreme feminism. Viittasin vihattujen opettajien tunneilla hyvien numeroiden toivossa enkä jaksanut mielistellä suosittuja oppilaita. Vahva minä-asenne huokui minusta sekä hyvässä että pahassa.

Ihmissuhderintamalla taas minäminä-asenne oli hyvin pitkään sinäsinä. Uskon, että osittain ongelmallisen isä-suhteeni myötävaikutuksesta ajauduin nuoruudessani ja aikuisuuteni alkutaipaleella hämäriin ihmissuhteisiin ja jouduin jossain välissä myöntämään, etten minä voi ketään pelastaa ja ihan totta ansaitsen jotain ihan muuta, mitä tähän asti olen vaatinut. Aika monta karikkoa, pettymystä, salailua ja romahdusta myöhemmin tajusin pysähtyä miettimään, mitä todella haluan ja mikä todella on minulle hyväksi. Miehiä salaa vihaava ikisinkku hyppäsikin aika pian tuon jälkeen rohkeasti vaaleanpunaisten kärryjen matkaan ja löysi itsensä Etelä-Suomesta avoliitosta.

Uskon, että itsenäisen luonteeni olen perinyt (tai oppinut) sukuni naisilta. Niin äitini, tätini kuin mumminikin ovat kaikki omassa elämässään tehneet rohkeita valintoja mielistelemättä muita ja selviytymällä vaikeistakin paikoista sellaisen perusoptimismin turvin. Jokainen on vuorollaan sanonut minulle, että koskaan ei saa olla sellaisessa tilanteessa, ettei selviäisi ilman miestä (taloudellisesti tai henkisesti). Kun koskaan ei tiedä, mitä elämässä tapahtuu ja koskaan ei tiedä, kenen luota voikin olla pakko lähteä tai ketä ilman on pakko voida elää.

Lyhyesti: vahvuuteni on minä itse. Minulla on kuitenkin hyvin vahva luotto ja rakkaus itseäni kohtaan. Tiedän, että selviän ihan mistä vain, vaikka oman aikani märehtisinkin. Tiedän, että pärjään elämässä vaikkei jokainen valintani heti oikealta tuntuisikaan. Ja tiedän, että parisuhdetta tai ei, elämässäni on rakkautta. Väitän myös, että koska tunnen, tiedostan ja ymmärrän omat menneet ja nykyiset valintani ja ajatukseni, pystyn myös ymmärtämään paremmin muita.

Mikä on sinun vahvuutesi?

Kertomalla tarinasi perusteluineen Instagramissa merkinnällä #StrongBecause ja @ellosofficial lahjoitat 1 euron hyväntekeväisyyteen. Kannusta myös seuraajiasi kertomaan tarinasi 31.10.2016 mennessä, niin hekin lahjoittavat 1 euron hyväntekeväisyyteen.

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysii

One thought on “And I am strong because…

  1. Päivitysilmoitus: Vuosikatsaus 2016 | Hikikinkku

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.