Yleinen

Paino tuli puskista

Viime viikon Syyskinkku-katsaus jäi nyt tekemättä, mutta sanottaisiinko, että salilla kävin vain kahdesti ja ruokailut pääasiassa pysyivät hyvässä kuosissa, mutta parannettavaa löytyy siltä saralta edelleen. Harjoittelu sotkee kyllä aika tehokkaasti omia käytäntöjäni, kun järkevin aika syömässä käymiselle on keskellä päivää ja aikaa syömiselle on puoli tuntia ja moni varmaan osaa kuvitella yliopiston ruokaloiden jonot puolen päivän aikaan :D Olenkin harkinnut, että ottaisin eväät mukaan jos on pitkä harkkapäivä tiedossa. Joka tapauksessa mitoissa oli tapahtunut jälleen pientä liikahdusta!

Yllättävää kyllä vyötärö ei meinaa nyt millään lähteä pienenemään. Kun saan makaronit syötyä, niin vaihdan riisiin ja katsotaan, oisko sillä positiivinen vaikutus kyseiseen mittaan. Tämän siitä sai, kun ehti aikanaan tottua siihen, että vatsa on se paikka, mikä ekana pienenee ja nyt kun senttejä lähtee lähinnä lantiosta niin päällä on kevyt ”OMG”-olo.

14498954_309822462730913_7539870957062586368_n.jpg

Otsikon aiheeseen:

Kävin astmakontrollissa. Jostain syystä tiedoiksi ei riittänyt se, että olen noin 170senttiä pitkä, vaan se piti varmistaa. 171 oli mitta tällä kertaa (joskus se on 167,5, joskus 172. Hämärähommia). Kauhukseni jouduin myös vaa’alle, koska hoitaja ei tuntunut oikein uskovan sanomaani painoa. Pitkin hampain astelin tuon pelkäämäni esineen päälle seisomaan ja aikamoinen lukemahan sieltä tuli. Hoitajan ”no oho” ei myöskään varsinaisesti auttanut asiaa, vaikka todennäköisesti hän viittasi sillä siihen, että hän oli olettanut minun olevan kevyempi kuin arvioimani paino :D

Anyhow, painoa oli neljä kiloa enemmän kuin kotivaa’alla mitattu aamupaino. Sinänsä se ei nyt mikään yllätys ole, koska a) olin vaatteet päällä b) kuu on sellaisessa asennossa taivaalla, että itken ilman syytä ja mahani on pallero c) olin syönyt ison lounaan ja d) kävin aamusta salilla tekemässä jalkapäivän. Pumppia jumalauta!

Yllätyin silti, mikä vaikutus tuolla painolla oli mielialaani ja käsitykseeni itsestäni. Nyt olen koko tämän syyskuun ollut aika positiivisella fiiliksellä ja kokenut oloni hyväksi ja jopa (hieman valheellisestikin ehkä) normihoikaksi :D Lihaserottuvuus on parempi ja en jotenkin näe esimerkiksi mahamakkaroitani niin negatiivisessa valossa kuin aiemmin, koska ”treenaan ja syön hyvin 80% ajasta”. Aamusta asti minulla oli ollut kyllä hirveä turvotus olo johtuen tiedättekyllämistä, mutta vasta tuon vaa’alla käynnin jälkeen minulla OLI turvonnut olo. En halunnut katsoa itseäni peilistä. Housutkin kiristivät kummasti. Kaikki varmaan katsovat, että mikä pallo tuokin tuossa on.

Järjellä pystyin selittämään itselleni, että vaakalukemissa on aina vaihtelua johtuen monesta asiasta mutta etenkin siitä, millä vaa’alla käy. Tiedän myös, ettei sillä painolla ole MITÄÄN merkitystä. Se on vain numero, joka ei määrittele millään muotoa minua, eikä sen pohjalta voi tehdä mitään syväluotaavia ajatuksia etenkään siitä, että miten muut ihmiset minut näkevät. Tai miten minun pitäisi itse nähdä itseni.

Olen bodylovebodylovejeejee-ihminen ja silti annoin painolukeman pilata päiväni ja itsevarmuuteni. Yhtäkkiä oma käsitykseni itsestäni oli vaihtunut treenaavasta naisköriläästä löysäksi läskiksi.

Mietin, että kuinkahan monta päivää olen itseltäni pilannut aikanaan, kun kävin puntarilla joka aamu? Kuinka monena aamuna olen poistunut asunnostani ajatellen olevani kaamea, epäonnistunut mätisäkki vain siksi, että lukema oli 200grammaa enemmän kuin edeltävänä päivänä?

Ainakin varmistui ajatus siitä, etten todellakaan hanki tänne Joensuuhun vaakaa. Haluan upota takaisin omaan vaaleanpunaiseen pilveeni ja USKOA itse siihen, että suunta on oikea ja kaikki valinnat mitä teen, teen hyvinvointi edellä. Ja että olen menossa oikeaan suuntaan. Vaakasuhteeni on nyt tutkitusti edelleen vinksallaan.

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysii

 

 

2 thoughts on “Paino tuli puskista

  1. Mulla on ihan sama! Koitan syödä terveellisesti ja reenata, mutta paino vaan nousee vaikka peilikuva näyttää mielestäni paremmalta :D joten otin paristot pois vaa’asta ja en käy sillä enää. (En ainakaan kuukauteen) Pysyy järki kunnossa kun ei pääse katsomaan ”huonoa” lukemaa vaa’asta. Vaikka niinkuin kirjoitit, sillä vaa’an lukemalla ei ole mitään väliä ja se ei kerro todellisuutta, mutta silti omaan itsetuntoon se vaikuttaa! Pöhkö ajatustapa mutta semmosta tää naisen elämä on 😜

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Vuosikatsaus 2016 | Hikikinkku

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.