Yleinen

Kuinka saada 5cm pois vyötäröltä viikossa lisäämällä ruokaa

Pahoitteluni klikkiotsikoiden klikkiotsikosta, mutta onneksi vastaus ei ole pelkästään ”vedä vatsaasi sisään. Rajusti” :D

Katsoin tässä viime viikonloppuna Yle Areenasta dokumentin nimellä ”bakteerit vatsassamme” ja se käsitteli länsimaisen lihavuusepidemiaa nimenomaan yhden ruoka-aineen näkökulmasta. Kyseessä ei ole sokeri eikä rasva (joita syömme liikaa) vaan kuitu (jota syömme liian vähän). Yksinkertaisuudessaan dokumentissa oletettiin, että kuidun saantia lisäämällä suolistomme voi paremmin ja toimii tehokkaammin. Samalla hyvien bakteerien määrä vatsassamme kasvaa —> vähemmän tulehduksia kropassa —> rasva vähenee —> vyötärö pienenee.

Itsellänihän ei nyt ole meinannut millään lähteä sentit lipettiin nimenomaan vatsan alueelta, vaikka ruokailut ovat sujuneet mallikkaasti ja liikuttua tulee päivittäin jollain tavalla. Päätin, että kuidun saantia on sen verta helppo lisätä, että kokeillaas sitten sitten. Ajatukseni oli lisätä kuitua rutkasti aamupalalle, että vaikka päivän muut ruokailut eivät menisikään kuten Strömssössä, niin aamun kuituannos on kuitenkin nautittuna.

Ja damn, tämähän toimi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen syönyt aiemmin joka aamu puuroa raejuustolla. Päätin jatkaa samalla linjalla, mutta kokeilin kolmen kuidun puurohiutaleita, lisäsin siihen vielä vehnäleseitä ja valmistumisen jälkeen nakkelin mukaan vielä kasan seesaminsiemeniä. Ja sitä raejuustoa.

Aamupalan lisäksi duunailin hieman peruskotiruokamössöäni, eli jauheliha-makaroni -yhdistelmää. Siihen tungin lisäksi vihreitä linssejä, niin annoksen protsku- ja kuitupitoisuus hilautui hetkessä ylöspäin.

Ja nämä ovat ainoat muutokset, mitä olen tehnyt ja vyötäröni kaventui viikossa viisi senttiä ja olo vatsassa huomattavasti parempi kuin aikoihin. Olen myös herkutellut suklaalla ja jäätelöllä tämän viikon aikana ja uskon kalorimäärien pysyneen ihan ennallaan. Olin ehtinyt olla jo hieman epätoivoinen keskivartaloni kanssa, kun silloin kun olin nuori (:D) vyötärö oli ensimmäinen, joka lähti pienenemään ja nyt se pysyi vaan ennallaan. Onneksi näinkin pienellä muutoksella sain tuloksia aikaiseksi ja PIAN, eli huomattavasti tyytyväisemmin mielin seuraavaa viikkoa kohden!

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysii

b3a398124b0cfe2b07bb3a34fa56bf85_satoja_tuotteita_kauppa

Hyvinvoinnin Tavaratalossa menossa hintahulinat! Vielä viikon ajan voimassa isoja alennuksia esimerkiksi erilaisiin raakasuklaatuotteisiin, superfoodeihin, urheiluravinteisiin, luonnonkosmetiikkaan ja you name it!

One thought on “Kuinka saada 5cm pois vyötäröltä viikossa lisäämällä ruokaa

  1. Päivitysilmoitus: Vuosikatsaus 2016 | Hikikinkku

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.