Syyskunto16

Homma hanskassa, hanskat naulassa.

14650617_10155431661420550_6216569317496210826_n.jpg

Ei auta kuin myöntää, että onhan tämä nyt saamari työmaa. Ja ”tämä” tarkoittaa kroppaani. Tuntuu, että mitään muutosta ei ole tullut sitten vuoden -88. Tämän vuoksi joudun nyt tekemään jotain sellaista, mitä en haluaisi tehdä: laskemaan kaloreita.

Boom!

Harjoittelu on sotkenut hienoja suunnitelmiani ja pitkät päivät yhdistettynä pimeneviin iltoihin ovat vieneet tehon pois treenaamisesta. Treenikertoja on tullut skipattua vähän liikaakin, mutta onneksi autottomuus takaa sen, että lähes päivittäin tulee käveltyä yli 10 000 askelta, eli sellaista hyötyliikuntaa ja raitista ilmaa kehoni saa. Ruokavaliohan minulta löytyy, mutta ongelma onkin siinä, että vaikka noudatan sitä periaatteessa niin periaatteessa en noudata. Iltapala on jäänyt lähes aina syömättä ja ruokailuvälit ovat neljän tunnin sijaan saattaneet olla seitsemänkin tuntia. Olen nyt muutaman päivän käyttänyt siihen, että lasken ihan oikeasti joka jumalan kilokalorin, jonka naamaani tungen (My fitness pal -sovellus on loistava tähän!) ja tilanne oli mitä kuvittelinkin: jos syön kunnon ruokaa oikeaan aikaan, niin helposti jätän ruokia syömättä, koska ajattelen olevani täynnä ja kalorimäärät jäävät reilusti alle kahdentonnin. Ja sitten kun syön vapaasti tai lähden kompensoimaan tilannetta niin syön Like A Baby Elephant In A Room Filled With Grass.

What?

Olen siis todennäköisesti tässä ”laihdutellessani” syönyt määrällisesti liian vähän ja sehän sitten kostautuu. Tähän kun yhdistetään kilpirauhasen vajaatoiminta, niin ei ole mikään ihme, että kroppa meinaa jumittaa. Ilman tarvittavaa määrää ruokaa (ja hiilareita) kilpirauhanen ei voikaan toimia kunnolla ja jo sen hyvinvointia ajatellen nyt on aivan ”pakko” ottaa itseä niskasta kiinni ja mätettävä naamaan päivittäin se 2500 kcal:ia vastaava määrä sapuskaa ja pitääkin huoli siitä, että vähintään viitenä päivänä viikossa se koostuu jostain muusta kuin SUKLAACROISANTTEISTA JA MÖRKÖMUFFINSEISTA :D

Mikä kalorien laskemisessa mietityttää?

Puhtaasti se, että ruokasuhteeni on ollut niin pitkään vinksallaan ja samoin kehonkuvani on ollut vääristynyt. Pelkään, että jos alan tavoitella 2500 kilokalorin sijaan sitä, että syön mahdollisimman paljon ALLE 2500kcal ja kuvittelen sitä kautta onnistuneeni. Been there done that, että kalorimäärä on vain määrä, josta pitää jäädä mahdollisimman kauas. Joko ala- tai yläpuolelle. Mutta luotan siihen, että nyt meikästä löytyy sen verta paljon enemmän maalaisjärkeä, kokemusta ja itserakkautta, että kaloreilla pelleily on historiaa ja nyt osaan suhtautua niihin kuten pitääkin: välttämättöminä ja tavoittelemisen arvoisina.

Mittoja seurailen yhä, täytyneekin ensi maanantaina tehdä niistä päivitys kun annan loman hieman laskeutua alas vyötäröltäni :D

mide1600

Fitnesstukun mid-season sale jatkuu Halloweeniin saakka!

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysii

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.