Yleinen

Stressaako treenit, ahdistaako kroppa?

Sain jokin aika sitten ajatuksia herättelevän kommentin blogiini, ja ajattelin vastata siihen ihan postauksen muodossa :)  En missään nimessä pahoittanut kommentista mieltäni, vaan ymmärrän täysin, mistä hänelle näitä ajatuksia on noussut

monesti teksteistäsi välittyy jostain syystä sellainen olo, kuin sinulla olisi jatkuva stressi tai jotenkin huono omatunto treeneistä ja ne ovat ikään kuin ”pakollinen paha”. Suunnitelmasi ovat usein tosi tiukan kuuloisia ja joudut selittämään tänne miten olet niissä onnistunut tai miksi paino junnaa edelleen.. Miksi? Oletko oikeasti onnellinen tällä hetkellä, onko viisi kertaa viikossa salilla hikoilu ihan oikeasti se mitä haluat nyt tehdä?….

Kyllä se on sitä mitä haluan tehdä! Saan salista ihan valtavasti virtaa ja hyvää oloa päiviini. Nautin siitä, kun saan haastaa itseäni ja alan nähdä tuloksia. Väittäisin, että suhtautumiseni treenaamiseen on muuttunut ystävällisemmäksi vuosien saatossa ja siitä syystähän myös hyvin kevyin perustein (jos joltain Bullilta kysyttäisiin :D) myös skippaankin treenejä! Jos väsymys painaa, stressaa tai ei yksinkertaisesti vaan tunnu hyvältä ajatukselta mennä salille niin en mene salille. Lihasmassani kanssa olen siinä pisteessä, ettei ole suurtakaan merkitystä treenaanko selkää kerran viikossa vai kolme kertaa kuukaudessa. Väliin jääneen treenin siis jätän joko kokonaan pois tai yhdistän sen johonkin toiseen päivään.

Tällä hetkellä saliohjelmani on viisijakoinen siksi, että minulla on nyt ainutkertainen mahdollisuus sen toteuttamiseen. Etenkin kun harjoitteluni loppui, niin yleensä pakollista menoa minulla on vain 2-4 tuntia päivässä ja kaiken lisäksi vielä aamut pakkaavat olemaan vapaita ja ne on minulle sitä optimaalisinta treeniaikaa. Suoraan aamupalan laskeutumisen jälkeen salille ja sieltä yliopistolle luennolle/kirjastoon tekemään opintoja ja päivän päätteeksi kämpille <3

Tiedän, etten töissä ollessani voi mitenkään treenata viittä kertaa viikossa, koska en tosiaankaan väännä itseäni salille aamukuudeksi tai raahaudu sinne raskaan päivän päätteeksi. Olen sitä ihmistyyppiä, joka tarvitsee ”en tee mitään”-hetkiä, minkä vuoksi työelämässä ollessani kolmijakoinen ohjelma riittää minulle vallan hyvin. Toki tilanne voi olla eri sitten, kun pääsen työssäni vauhtiin ja rutiinit tulevat tutuiksi, mutta yleensä ainakin se ensimmäinen puoli vuotta uudessa työssä on yhtä selviytymistaistelua. Tämän vuoksihan vuosi sitten syksyllä kävin ehkä yhteensä 10 kertaa salilla, koska olin a) jokaisen universumin flunssaviruksen kasvualustana ja b) makasin koomassa illat sohvalla.

Selittelyn makua voi tulla siitä, että haluan tätä ajatusmallia myös avata tänne, eli kerron suoraan, että nyt jäi treeni-pari välistä, koska en ehtinyt eli en jaksanut. Ja koen sen ihan yhtä hyväksi syyksi kuin sen, että esimerkiksi viime viikolla minulla oli parina iltana vähän kuumetta ja nuha. En ole mikään urheilija enkä tavoittele salilla mitään sen kummempaa, niin siksi en näe järkevästi pakottaa itseäni sinne. Toivon myös, että tämä sallivampi ote omaan treenaamiseen vähentää paineita myös joiltain lukijoiltani, joilla myös on ollut ongelmaa itsensä kuuntelemisen saralla.

14719227_932557046873187_5624451375682289664_n

Päivä, jolloin huulipuna halusi elää omaa, vallatonta elämäänsä.

Voin olla täysin väärässä, enkä tarkoita tätä mitenkään pahalla, mutta olen jo pidemmän aikaa murehtinut psyykkistä jaksamistasi ja tuota treeneistä aiheutuvaa painetta ja stressiä. Olet just hyvä tuollaisena kuin olet, ilman että sinun tarvitsisi koko ajan laskea kaloreita tai murehtia kroppaa tai treeniohjelmassa pysymistä ja mainostaa jokaisessa postauksessa eri proteiinijauhetta tai jumppatrikoita.

 Mainoksia on jo siksi, että niiden avulla saan muutaman lantin lisäapua vuokran maksuun (kyse ei todellakaan isoista summista) ja mainokset pyrin valitsemaan niin, että ne sopivat blogini kohderyhmälle ja myös minulle. Tällä hetkellä kun itsekin tilaan lähes kaikki lisäravinteeni Fitnesstukulta niin on luonnollista myös suositella sitä teille, koska sen puljun tarjoukset voivat tulla tarpeeseen myös jollekin lukijalleni :)

Treenit eivät lisää paineitani ja väitän olevani ihan kohtalaisen tyytyväinen itseeni nytkin. Totta kai välillä stressaa, kun paino ja sentit eivät muutu, mutta olen jotenkin hyväksynyt sen, että nyt kroppani on syystä tai toisesta jumissa ja kiristämällä ja stressaamalla vain pahennan sitä! Kaloreita lasken puhtaasti siitä syystä, että tulen syöneeksi tarpeeksi (eli n. 2500kcal) ja katson, mitä kutakuinkin kulutuksen mukainen syöminen aiheuttaa. Uskon, että lopputulos on näin parempi kuin että söisin päivässä 1500kcal, mikä varmasti sammuttaa viimeisenkin moottorin kehostani :D Olenkin jo aiemmin kertonut, että jos en seuraa syömisiäni niin syön helposti vain aamupalan, lounaan ja päivällisen. Iltapalan skippaan lähes aina ja välipaloja tulee vedettyä harvakseltaan. Kalorit jäävät siis reiluun tuhanteen ja se sitten kompensoidaan ruokaövereillä ja tuhansien kalorien kertasyömingeillä.

Kouluarvosanaksi tämän hetkiselle psyykkiselle kunnolleni voisi olla 8+! Ehkä jopa enemmänkin, koska olen yllättävää kyllä pysynyt aikataulussa opinnoissani ja olen nauttinut Joensuussa asumisessa :) Stressiä toki tuottaa se paine PYSYÄ aikataulussa ja että itselle rakkaimmat ihmiset ja eläimet ovat kaukana. Samoin tulevaisuus hetkittäin huolettaa, kun ei oikein yhtään tiedä taaskaan, missä on vuoden päästä. Puolen vuoden päästäkin nippanappa :D Kroppaan suhtaudun anteeksiantavasti, koska vaikka muutos on todella hidasta, niin sitä on silti tullut. Otin tänään muutoskuvat ja oli kyllä kiva nähdä jo omin silminkin, että kahdessa kuukaudessa on selvästi tapahtunut jotain, vaikka vaakalukema pysyy ennallaan :)

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysii

Untitled.png

Elloksella menossa poistomyynti! Kaikkien merkittyjen tuotteiden hinnoista lähtee siis vielä puolet hinnasta pois. Alennuksen voi käyttää vain kerran. Koodi kassalla: 345728

One thought on “Stressaako treenit, ahdistaako kroppa?

  1. Olipa mielenkiintoinen analyysi lukijalta. Hassua että just sä saat tällaista kommenttia, kun itse olen saanut sun teksteistä sellaisen käsityksen että oot just hyvä kuuntelemaan omaa vointia ja kaiken kokemasi jälkeen aika hyvin perillä omista ajatuksistasi ja ns. psyykkisestä hyvinvoinnista :) Kiitos siitä kun jaat niin avoimesti ajatuksiasi, niistä on ollut paljon apua omassa salitreeniin ja fitnessmaailmaan liittyvässä itsetutkiskelussa.

    Asiasta kukkaruukkuun :D Musta tuo ”Olet just hyvä tuollaisena kuin olet, ilman että sinun tarvitsisi koko ajan laskea kaloreita tai murehtia kroppaa tai treeniohjelmassa pysymistä ja mainostaa jokaisessa postauksessa eri proteiinijauhetta tai jumppatrikoita” pitäisi copy-pastettaa ihan jokaiselle fitnessbloggaajalle ja ig-fitnessmallille, koska onhan siinä aika ihana sanoma! Vaikka en näe että sinä hakisit egon pönkitystä kyseisestä toiminnasta niin monelle hyvinvointiin liittyvä itseilmaisu somemaailmassa lienee jonkunlaista hyväksynnän hakemista. Eikä siinä mitään pahaa ole tietenkään, toivottavasti sitä hyväksyntää mahdollisimman moni kokee saavansa! :)

    Silti kaihertaa ajatus siitä että mikä funktio tällä ilmiöllä on. Kun näyttäydytään niin superterveinä, tasapainoisina ja onnellisina kuin fitnessblogeissa yleensä, niin mitä haetaan? Onko se positiivisen elämänasenteen ja hyvän mielen eteenpäin jakaminen, inspiraation lähteenä toimiminen aito motiivi? Onko taustalla jotain paineita todistaa muille olevansa reippaampi kuin oikeasti ollaankaan? Tietty jokainen blogi on omanlaisensa ja jokaisella bloggaajalla on tarinansa.

    Olis kiva joskus kuulla sulta lisää jotain pohdintaa fitness-maailmasta, kun olet niin läheisesti siinä sisällä hyvinvointibloggaajana, mutta kuitenkin ulkopuolella tiedostavan ja kriittisen suhtautumisesi ansiosta. Vaikka kommentoin nyt näin kriittisesti yleisesti fitness-bloggaamisesta niin en tarkoita ettenkö arvostaisi sinun ja monen muun loistavan kirjoittajan tekemää ihanaa työtä! Ajatusten herättely, tiedon jakaminen, innoittaminen, inspiroiminen, vaihtoehtojen tarjoaminen lukijalle, lukuisia hyviä syitä pitää blogia. <3

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.