Yleinen

Tapojen merkitys muutoksessa

Hyvän olon hormonidieetti strattaa huomenna ja kurssin sivustolla on pieni alkutehtävä pohdittavaksi. Tehtävässä tarkastellaan tapoja ja niiden merkitystä omaan hyvinvointiimme. Meillä jokaisella on jotain pinttyneitäkin tapoja, jotka vaikuttavat suoraan niin fyysiseen kuin psyykkiseen hyvinvointiimmekin.

Koska olen paatunut optimisti, niin ihan ensimmäiseksi halusin löytää itsestäni edes kolme hyvää tapaa, jotka tukevat hyvinvointiani ja auttavat pitämään itsestäni huolta.

 1. Syön joka aamu aamupalan. Tällä viikolla se jäi kahdesti syömättä ja ei iesus kuiten se näkyi koko päivän. Tuli syötyä sitten ihan käsittämättömästi tai vaihtoehtoisesti huonosti. Runsas aamupala antaa ainakin itselleni virtaa ja sisua päivään, koska kun syö aamulla hyvin niin syö mieluummin päivän aikanakin hyvin. Eikä ole nälkä samallalailla! Tämä viikko viimeistään osoitti, että en kyllä aamupalastani luovu, vaikka sen sisältöä voinkin muuttaa :D
 2. Treenaan säännöllisesti. Salitreenistä on tullut tapa ja sieltä itseni löydän vähintään kolme kertaa viikossa. Olen huomannut, että kaikkein tyytyväisin olen iltaisin, jos olen toteuttanut päivällä seuraavaa kolmen askeleen sarjaa ”Treeni -> Kirjasto -> Oma Aika”. Eli aamusta sali, sieltä yliopiston kirjastoon opiskelemaan ja sieltä sitten kämpille katsomaan huonoja tv-ohjelmia. Kaikki oleellinen kasassa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
 3. Pakollinen tapa kai tämäkin nyt on, eli kävelen joka paikkaan. En ole opetellut käyttämään Joensuun paikallisliikennettä enkä aio enää tuoda pyörääni tänne. Jalkaisin kulkeminen takaa sen, että hyötyliikuntaa tulee tehtyä ja se on todella tärkeää nyt, kun istun päivisin paljon.
 4. Aamukahvi. Juon päivisin yleensä 1-2 kuppia kahvia ja aamukahvista on tullut sellainen ihana hemmotteluhetki itselleni. Koen, että aamukahvi virkistää ja pistää kropankin hyrräämään. Kun tätä vertaa siihen, että saatoin kiskoa kaksikin tölkkiä Batteryä päivittäin, niin parannus on huima. Pyrin kuitenkin siihen, että keitän itse kahvia vain aamuisin, koska en halua ihan kofeinistiksi.
 5. Tämä on tapa, jonka menetin, mutta jonka opettelen takaisin. Eli herään joka aamu 6:00 ja NOUSEN YLÖS. Tämän johdosta usein olin nukkumassa jo yhdeksän jälkeen. Kiitos televisio-ohjelmien ja harkan loppumisen, unirytmini alkoi siirtyä vähän väärään suuntaan ja se näkyy heti jaksamisessa ja mielentilassa. Iltakukkuminen ei sovi minulle, eikä myöskään aamunukkuminen. Tämän tavan opetan itselleni siis uudelleen.

1332276567914_3704055

Harmi kyllä sellaisia muuttamisen arvoisia tapojakin löytyy ja niitä löytää helpommin :D

 1. Mässäilen yksin ollessani, koska pystyn siihen. En mässäile nykyään todellakaan niin usein, mitä joskus on tullut mässäiltyä, mutta edelleen huomaan sen, että ihmisten kanssa esimerkiksi kahvitellessa minulle riittää vallan hyvin yksi keksi enkä koe tarvetta syödä määrääni enempää. Yksin ollessa sitten syön keksipaketin, suklaalevyn, sipsipussin, hornet-kanapaloja pellillisen ja pizzaa päälle. Syyksi en osaa sanoa kuin sen, että minä pystyn siihen. En vain siksi, että mahalaukkuni vetää mahoton vaan myös siksi, ettei kukaan ole arvostelemassa. Vaikka mässäilyhetket ovat harvassa, niin haluan päästä täysin eroon tästä yksinäni hotkimisesta. Syynä mässäilyyn on usein väsymys, huono mieli tai hyvä mieli. En tiedä olenko tunnesyöjä vai tapasyöjä?
 2. Jumitan liikaa tietokoneen (ajaa telkkarin asemaa) parissa iltaisin, koska… No… siihenkin pystyn nyt kun asustan yksin. Sain kolmeksi kuukaudeksi Elisa Viihteen ilmaiseksi käyttööni ja tässä sitä taas tallennetaan toinen toistaan tärkeämpiä tv-ohjelmia ja vietetään ilta niiden parissa :D Joo, Oma Aika on tärkeää, mutta välillä harmittaa, kun illat vaan sujahtavat ohitse enkä ole tehnyt mitään… järkevää? Ei sen  järkevän tarvisi olla muuta kuin vaikka lehden lueskelua, piirtämistä, kävelyllä käymistä tai siivoamista. Plus selkä menee jumiin kun istun päivät kirjastossa ja makaan oudoissa asennoissa sängyllä läppärini kanssa illat.
 3. Syön aivan liian nopeasti. Tähän koitan aina keskittyä, mutta EN MALTA. Tietoinen syöminen on asia, mitä koitan opetella mutta EN MALTA. Ruokaaaaaaaaaaaa! NYT. TÄYSILLÄ.

Jos siis jotain tavoitetta pitäisi tulevalle kahdeksalle viikolle asettaa, niin toivoisin, että saisin kokea runsaasti ahaa-elämyksiä eri tapojeni suhteen. Tässä pohtiessani huomasin, että varmasti yksi syy siihen, miksi viime viikkoina syömisen kanssa on tietyssä mielessä ollut enemmän työtä on se, että olen mennyt nukkumaan myöhemmin ja herännyt myöhemmin. Aamuvirkkuna ihmisenä päivästäni menee heti pari tehokasta tuntia pois jos nousen sängystä yhdeksän tienoilla. Aloitan tuon tavan muuttamisen jo nyt, eli iltapesu ja oppikirjan kanssa petiin! Tavoite olla unten mailla yhdeksän jälkeen.

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysii

 

 

 

One thought on “Tapojen merkitys muutoksessa

 1. Hehe, tunnistan itteni aikalailla kaikista nuista parannettavista kohdista myös 🙈 Mässäily yksin on eeerittäin huono tapa jota tapahtuu vähintään joka viikko, illan hukkaan heittämistä netflixin seurassa tapahtuu aivan liian usein ja ruoka loppuu lautaselta about sekunnissa. Eli parannettavaa on täälläkin 😁

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.