Yleinen

Viikko 1: Hormonidieetti-fiiliksiä

Ensimmäinen viikko Hyvän olon hormonidieettiä takana ja fiilis on hyvä! Tämä viikko on mennyt vähän haahuillessa ja tutustellessa aiheeseen, enkä vielä ole hirveän syvälle esimerkiksi ruokavalion maailmaan syöksynyt. Olen lähinnä kirjannut ylös niitä asioita, joita tulisi muuttaa ja joita pystyn muuttamaan ilman valtavaa panostusta.

Pieni järkytys iski kun näin ohjelman salitreenin. Käsittämättömän yksinkertainen, nopea ja helppo! Käytännössä treenataan erikseen yläkroppa ja alakroppa ja treenin voi tehdä sen 2-4 kertaa viikossa, miten kukakin jaksaa/ehtii/haluaa. Tuijotin noita muutamaa liikettä ja mietin mielessäni, että HELL NO. Minun olkapääthän surkastuu! Mitä… Miten… Ei voi olla :|

Hetken päästä ymmärsin, että mitään radikaalia pahennusta ei voi kahdeksassa viikossa aiheutua. Lisäksi ehkäpä kroppa kaipaakin näiden ”viisitoista eristävää liikettä rintalihaksille”-vuosien jälkeen jotain aivan muuta ja kokonaisvaltaisempaa. Skeptisesti astelin tekemään neljän liikkeen jalkapäivää salille ja puolisen tuntia myöhemmin konttasin sieltä pois. Jälkihikeä puski pitkään :D Tein tuon treenin maanantaina ja perjantaihin asti tunsi pyrstössään tehneensä muutamia kyykkyjä. Yläkroppatreenistä en saanut oikein yhtä paljon irti, mutta olinkin sitä tehdessä vähän väsynyt ja ajatukset pyörivät muualla. Tällä viikolla tarkoitus tehdä huomenna vielä jalkapäivä, jonka alunperin ajattelin tehdä tänään mutta päivä loppui kesken kun intouduin yhden koulujutun pariin tunneiksi.

15085492_10155531150550550_3358128637405121510_n.jpg

Ruokapuolella olen valmistautunut ja hieman testaillut. Tämä viikko on ollut minulla todella kiireinen ja stressi alkaa tulla uniin (näen aivan hirveän väkivaltaisia unia, ei kovin hyvää levolle :P) niin kieltämättä muutama päivä on mennyt energian tankkaamiseksi. Onneksi eilen saatiin ensimmäiset rentoutumisharjoitukset ja ne tulevat varmasti tarpeeseen, välillä kun on hieman sellainen ”virittinyt” olo ja mielessä lasken asioita, jotka ovat vielä tekemättä VAIKKA olen aivan aikataulussa.

Hormonidieetin ruokasuhde on hyvin lempeä. Emme saa mitään tiettyä ruokavaliota, saamme ehdotuksia ja esimerkkejä ja kannustamista muuttaa jotain asiaa kuin laittamaan kaiken kerralla uusiksi. Tällä viikolla on tullut itse syötyä aika paljon makeaa, melkein joka päivä jos jonkinmoiseksi palkinnoksi tahi lohdutukseksi! Syynä varmasti nuo levottomasti nukutut yöt. Ajattelin kokeille, josko olisin joulukuuhun saakka nyt sokerilakossa (kymmenen päivää on merkittävä saavutus) mutta sen kummemmin en kiellä itseltäni mitään ja keskityn nyt nimenomaan niin mieleni kuin kehonikin rauhoittamiseen. Marraskuu on aina se kuukausista vaikein, mutta onneksi siinäkin aletaan olla jo voiton puolella. Alle kuukausi lomaan! Ensi ja etenkin sitä seuraava viikko ovat ihan ”hirveitä”, mutta koitan löytää virtaa päivitellä blogiakin :)

SEURAA HIKIKINKKUA
Facebook | Instagram | Bloglovin | YouTube
Snapchat: jenskysii

 

One thought on “Viikko 1: Hormonidieetti-fiiliksiä

  1. Vähemmän on joskus enemmän! Kuusi kertaa Mr. Olympia -tittelin voittanut Dorian Yates on hämmästyttänyt sillä, että hän tekee/teki yhden sarjan liikkeitä :D Tää tarkoittaa siis, että huolellinen lämmittely ja myös kyseistä liikettä aina lämmittelynä alle, mutta vain yksi sarja! Ja se failureen asti. Salitreeniä tuli 4x1h viikossa ;)

    https://www.treeniohjelma.org/dorian-yates-the-age-of-intensity/

    Mä oon ollut tän kuukauden sokerilakossa, niinkuin olin syyskuun ja osan lokakuustakin, koska oon juurikin samanlainen lohtusyöjä ja ehkä myös sokerihiiri! Joka päivä mietin, mitä herkkua söisin tänään, ja se alkoi kyllästyttää :D

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.