Yleinen

Tavoitteita 2017

Helmikuu yllätti bloggaajan! Olen kärsinyt jonkinasteisesta bloggausjuntturasta, kuten olette varmaan huomanneet. Toivon todella, että tämäkin kooma pikkuhiljaa lakkaa ja pääsen palamaan normaaliin rytmiini. Isona syynä tähän saamattomuuteen lienee se, etten oikein tiedä mistä kirjoittaisin. En ole liikunta- enkä ravitsemusalan ammattilainen, en ole kilpailija, urheilija enkä aktiivilaihduttaja, minulla ei ole mitään projektia meneillään, en jaksa ottaa kuvia ruuista saatika tehdä niitä, en kehittele treenejä… Olen sellainen peruspulliainen ja jostain syystä nyt en vain motivoi itseäni bloggaamaan. :D

Mutta tavoitteita pitää olla, ja vuodelle 2017 asetan seuraavat

 

img_4246

  1. Nostan omaa aktiivisuustasoani

Olen laiska ja mukavuudenhaluinen ihminen. Minulle ei tuota ongelmaa maata kolme päivää putkeen alastomana sohvalla katsomassa Netflixiä. Haluaisin nostaa perusaktiivisuuteni ihan uudelle levelille, tehdä hyötyliikunnasta joka päiväistä ja kävellä vähintään sen 12 000 askelta päivittäin vaikka väkisin. Tämän saavuttaminen tulee olemaan helpompaa heti kun lumet sulavat. Kävin fyssarilla joulukuussa ja hän neuvoi minulle miten teipata sääret niin, ettei penikkatauti vaivaa. Ja se toimii! Nyt pitää vaan seuraavaksi satsata hyviin lenkkareihin jälleen ja tulen kävelemään like never before.

2. Priorisoin unen

Uni on asia, jonka helposti laiminlyön. Ja nyt olen saanut unirytmini härskisti sekaisin ja täytyy koittaa kääntää se normaaliksi mieluummin nyt kuin vasta ensi viikolla. Jos valvon yökahteen jodlaamassa, herään aamuisin vasta joskus kymmenen tienoilla ja olen menettänyt parhaimmat hetkeni opiskella tai tehdä ylipäätänsä mitään. Joensuussa rytmin pitäminen hyvänä onnistuu, Ikaalisissa olen välittömästi sellaisessa lomamoodissa, etten tunnista kasvatustieteiden termistöä edes sanakirjan avulla.

3. Mave ja Pena

Ikuisuusprojekti Penkki60 jatkuu tänäkin vuonna. Onneksi kaiken järjen mukaan pääsen kesän kynnyksellä säännöllisesti treenaamaan seurassa ja saan varmistajan, eli pystyn paremmin kehittämään penkkimaksimiani. Yksin treenatessa saa kehitettyä lähinnä kestävyyttä, mikä toki on hyväksi sekin, mutta kaipaisin sitä voimaa. Mavessa puolestaan pitäisi rikkoa 150kg, mikä nyt ei paljoakaan vaadi. Jos nostin marraskuussa 140kg hyvällä tuulella ja ilman hihnoja ja vyötä niin eiköhän se kymppi lisää nouse jos vähääkään ketuttaa.

IMG_4624.JPG

4. Purkaa säästöliekki

Tämä on asia, joka on ollut työn alla ja pitkään ja nyt siihen täytynee keskittyä ihan tosissaan. Onneksi siirryn työelämään pätevänä tämän vuoden puolella, niin tulee rahaakin sen verran, että voin kunnolla tutkituttaa kilpirauhasarvoni ja mahdollisesti selvittää missä mättää kun periaatteessa kaikki on kunnossa mutta jokin silti vielä  vinossa. Koitin tammikuun syödä hivenen alle kulutukseni eli n. 2000kcal, mutta paino ei liikkunut mihinkään. Tämän koko luokan ihmisenä ja tällä taustalla en pidä järkevänä sitä, että alkaisin syömään alle 2000kcal vaan päätin nyt sitten jatkaa tällä linjalla ja pikkuhiljaa nostaa kalorimääriä ylöspäin. Kun sitten joskus pystyn syömään sen n. 2500-3000kcal päivässä lihomatta voi taas askel kerrallaan laskea määriä ja katsoa, josko rakas sisäinen koneistoni alkaa sitten päästää irti varastoistaan. Salainen haave oli tiputtaa noin kilo kuukaudessa, mutta tällä hetkellä vaikuttaa mission impossiblelta. Pitänee keskittyä siis vain järkevään syömiseen ja liikkumiseen ja antaa vaa’an olla.

5. Zombies, Run!

Viime kesänä Zombies, Run k5 jäi osaltani paria viikkoa vajaaksi flunssailun ja syksyn tulon myötä. Nyt on tarkoitus vetää koko homma läpi ja aloittaa heti, kun lumet ovat lähteneet :D Siitä toivon jatkavani varsinaisten zombien pariin ja jos sais sellaisen lenkkikärpäsen herätettyä, ettei se aina vaivu talvihorrokseen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.